Matkulturprisen 2016

Utdeles av Chaine des Rotisseurs Bailliage de Rogaland i samarbeid med Gladmat

Juryen har bestått av: Gisle Steffensen , Bailli Régional ,Mona Vervik, Daglig Leder Gladmat , Arna Smistad , Daglig Leder Måltidets Hus

Prisen for 2016 tildeles Kokkenes Mesterlaug Rogaland v/ Oldermann Anita Løyning.

Juryens begrunnelse.

Årets vinner har over flere tiår vært en viktig og svært aktiv pådriver for utvikling av kokkefaget gjennom arrangementer av høy faglig kvalitet både for kokker og ikke minst lærlinger i vår region. En støtte og motivator til deltakere i Bocuse D’or og andre konkurranser.

De har her i Stavanger arrangert 2 verdenskongresser, WACS 1994 og 2014, flere landsmøter, den årlige Rogalands Cup og landsfinalen for kokker og servitørlærlingers Norges Cup.

Det er av stor betydning også for den fremtidige satsning innenfor vårt fag at vi har en sterk og aktiv kunnskapspådriver. Med Den solide dugnadsånden hos årets vinner er juryen sikre på at dette vil bli ivaretatt på en svært god måte også i fremtiden.

Årets Vinner er Kokkenes Mesterlaug Rogaland Representert ved Oldermann Anita Løyning .

Prisen er innstiftet av Chaine des Rotisseurs Rogaland  med bla leder av Gladmat som medlem av juryen.

Ordfører i Stavanger Kristin Sagen Helgø fortok utdelingen.