Referater

Referat fra Diner Amical på Potetkjelleren - 10. november 2017

Potetkjelleren er en kjeller med lange tradisjoner i Bergen. Selve kjelleren har opprinnelse fra 1400 tallet, lenge før poteten kom til Europa. Den ble opprinnelig brukt til husdyrhold og etter hvert til oppbevaring av poteter. Restauranten har tatt i bruk både de gamle, fredede kjellerrommene og bygningen som er bygget over jorden, der kjøkkenet er installert. Nye eiere har drevet restauranten de siste 1,5 årene og har fått
gode tilbakemeldinger både i media og fra sine gjester. Denne kvelden ønsket vi å invitere til Diner Amical i samarbeid med vingården Domaine de Calet, som ligger i det sydlige Rhone, i regionen Costières de Nimes. Ole Vidar Haga, mangeårig restauratør og deleier både i Potetkjelleren og Domaine de Calet, fikk oppgaven med å presentere vinene.

Se referat fra arrangementet her !

 

Baillage de Bergen visits Grand Chapitre de Hongerie in Budapest 28. September. - 1. Oktober 2017

Bergen is a city of trade. For many years the Merchants of Bergen has travelled far and near to sell our fish and buy products of interests from our customers. The result is that most Norwegians and especially those from Bergen, love to travel.

Baillage de Bergen is no different. We have a tradition to invite our members on an annual trip to an interesting event, in order to taste the local food and enjoy the local wine, beer and spirit. This year the Hungarian Grand Chapitre was due to be organized in Budapest from 28th of September to 1st of October and seemed very interesting. We decided to participate and made travel arrangements with our local travel agent. My colleague, Erling Faksvåg, is a good organizer, so on Thursday 28th of September, our group of 9, one from Trondheim, the rest from Bergen, could set the course for Budapest.

Se referat her !

 

Referat fra Diner Amical på Bekkjarvik - 8. september 2017

Bekkjarvik Gjestgiveri, Asta og Øystein, Arnt og Ørjan, alle med etternavnet Johannessen, står for oss i Baillage de Bergen som symboler på gjestfrihet, vennlighet og kvalitet. Ørjans kompetanse er udiskutabel og tittelen i Bocuse d´Or 2015 representerer det ypperste en kokk kan oppnå. Men hans tvillingbror Arnt representerer stabilitet og soliditet et kjøkken ikke kan klare seg uten, noe tittelen årets kjøkkensjef 2015 ikke levner noe tvil om. Og bak det hele står Asta og Øystein, med sin lange erfaring, sin kjærlighet til faget og til barna og til hele staben på Gjestgiveriet. Resultatet er en helstøpt bedrift som oser av kompetanse og gjestfrihet.

Se referat her !

 

Referat fra L´Ordre Mondial påRestaurant 1877, mandag 25. April 2017

Restaurant 1877 har i flere år markert seg som en publikumsfavoritt, med en suveren 1. Plass på Tripadvisor i Bergen. Selv om en god plassering på Tripadvisor ikke alltid er noen garanti, har restauranten gang på gang fått svært gode anmeldelser i media. Som en del av Cornelius‐familien, med Alf Roald Sære og Odd Einar Tufteland som deleiere, var vi derfor sikre påat dette arrangementet hadde gode muligheter for ålykkes.

Se referat og bilder her !

 

Referat fra Grand Diner på Roast, Scandic Ørnen, 26. Januar 2017

Baillage de Bergen har store planer for Chaîne des Rôtisseurs året 2017 og startet med å invitere til årets Grand Diner allerede 26. Januar. Forrige gang vi hadde gleden av å spise på Roast, restauranten som ligger i 13. etasje i Scandic Ørnen, var anledningen et L´Ordre Mondial arrangement, men vi merket oss at maten var av topp kvalitet og beliggenheten og utsikten uovertruffen. Vi hadde dessuten hørt svært gode tilbakemeldinger om kjøkkenet på Ørnen i det siste og hadde de største forhåpninger til kvelden. Hele 37 deltakere hadde meldt sin ankomst denne kvelden og Roast hadde avsatt hele restauranten til vårt arrangement. Vi tok det som et godt tegn.

Se referat og bilder her !