Chaîne des Rôtisseurs deler ut sitt første stipend

Chaîne des Rôtisseurs deler ut sitt første stipend for videreutvikling av mat‐ og drikkekunst

En tidlig morgen i september møter vi Chaı̂ne des Rôtisseurs' (Chaine) første stipendiat, Gaute Schartau Berrefjord (21 år) fra Bærum over en kopp kaffe. Den unge kokkespiren er en snartur hjemme i Norge for å plukke multer, etter nylig å ha fått fast jobb i en av verdens beste restauranter ‐ Noma i København. Der har Gaute jobbet gratis som lærling i tre måneder i vår og sommer, og det er ingen tvil om at stipendet fra Chaine har kommet godt med. Da han avsluttet sin lærlingperiode ved Noma 1. august, var nordmannen den eneste av lærlingene i sitt kull som fikk tilbud om fast stilling. "Pengene har selvfølgelig gått med til daglig budsjett, men det at jeg fikk litt ekstra gjorde det mulig å konsentrere seg om det som var viktig og til å kunne teste ut noen av prosjektene jeg presenterte. Kanskje var det derfor jeg fikk jobben", sier han.

Se hele intervjuet her !