Jeune Chef 2020 og 2021 – Dobbel trøndersk!

Chaîne des Rôtisseurs har i helgen gjennomført 2 års kokkekonkurranse Jeune Chef. 2020 og 2021 ble slått sammen, og i helgen var det duket for tøffe konkurranser for unge kokker (under 27 år) i Paris.

De unge kokkene har trent i lang tid for å forberede seg best mulig til denne konkurransen. Det er utfordrende, siden alt foregår med en «Mystery Box», der man ikke vet hvilke råvarer man får å jobbe med, men likevel skal presentere en tre-retters meny i verdensklasse! Dette er regnet som den mest krevende konkurranseformen i bransjen.

Emil Lundemo Bakken (Scandic Nidelven) representerte Norge for Jeune Chef 2020, som av naturlige årsaker ble utsatt. Han tok hjem seieren, sammen med sin coach Martin Flak Trana (Scandic Nidelven).

Og ikke nok med det….

Sindre Fagermo Hjelmseth (To Rom og Kjøkken) representert Norge for 2021, og stakk av med gullmedaljen for årets Jeune Chef, sammen med sin coach, Eskil Hildonen (To Rom og Kjøkken).

Konkurransen foregikk på den berømte kokkeskolen Le Gordon Bleu i Paris, og det var unge, lovende kokker fra hele verden med. Begge de trønderske, unge kokkene har kvalifisert seg til dette gjennom nasjonale konkurranser tidligere, i 2020 og 2021, med kokker fra hele landet som deltagere.

Chaîne des Rôtisseurs Norge er utrolig stolte av disse unge og flotte representantene for kokkefaget, som begge har vist at Norge er i verdenstoppen innen faget internasjonalt. Vi har stor tro på at vi kommer til å se mye mer disse to flotte yrkesutøverne i femtiden også, både i videre konkurranser og i kokkekarrieren sin.