Velkommen til Grand Chapitre 2018 - Bailliage de Norvège 50-års jubileum

 

 

 

undefined

 

Chers Confrères,

Årets Grand Chapitre, i forbindelse med Bailliage de Norvège 50 års jubileum, blir arrangert i Sandefjord i helgen 17. - 19. august. Vi i Baillage de Vestfold håper sommerbyen Sandefjord vil lage en fin ramme rundt årets arrangementer og Bailliage de Norvèges 50 års jubileum.

undefined

Sandefjord ligger i hjertet av Vestfold. I tillegg til å være arnestedet til Chaîne des Rotîsseurs i Norge er også byen kjent som den store hvalfangstbyen. Helt fra 1850 og frem til slutten av 1960-tallet var Sandefjord den store og ledende byen innen hvalfangst i Sørishavet. Sandefjord hadde i i hvalfangstens glanstid opp imot 3000 mann ute på et av byens 15 flytende kokerier og nærmere 100 fangstbåter. I dag blir minnene om hvalfangsten holdt ved like med eget museum og ved den restaurerte hvalbåten "Southern Actor", som ligger ved museumsbrygga i Sandefjord og er åpen for publikum hele sommersesongen. 

.undefined

 

Mye av årsaken til at Sandefjord fikk "æren" av å være den store hvalfangstbyen skal nok byens to store redere Chr. Christensen og Anders Jahre ha. Sistnevnte fikk også reist "hvalfangstens hus" i Sandefjord, som er "høyblokken", og i dag rommer Scandic Park Hotel hvor store deler av helgens arrangementer vil foregå.
 

Sandefjord har hatt bystatus fra 1845. I ennå tidligere tider, før man i det hele tatt hadde tenkt på å anlegge en by her, var området viktig i historisk sammenheng.  På stedet Heimdal rett utenfor byen lå det en vikingby. Vi har idag Gogstadhaugen som minne om at et var her det berømte Gogstadskipet ble gravd frem i 1880. Gogstadskipet var gravplass for en av småkongene på slutten av 900 tallet. Fredagens "Get Together" vil ha vikingene som tema. Nina og Dag Lindsholm, på Restaurant Magasinet, vil la oss få en kulinarisk reise hvor mat og drikke vil være tilberedt i vikingenes ånd.

undefined

Både fredagens og lørdagens arrangementer vil foregå i Sandefjord, mens det på søndag er lagt opp til en lunsj i Stavern. Påmelding til Grand Chapitre og de forskjellige arrangementene gjøres direkte på linken nedenfor innen 1. juli.

LINK TIL PÅMELDING

 

 

 

 

​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​
​​​​​​​

​​​​​​​​​​
​​​​​​​​