BAILLIAGE DE BERGEN

Bailliage de Bergen
Bailli Régional
Bjarte Askeland 
bas@bbb.no
 

Sommerhilsen fra Baillage de Bergen

Kjære venner!

Bailliage de Bergen har gleden av å ønske sine medlemmer og venner en riktig god sommer. Vi skriver juni 2017 og til tross for at verdenssituasjonen på mange måter har utviklet seg til det verre i løpet av året, har jeg tro på at vårt arbeid i Chaîne des Rôtisseurs, som innebærer å utbre kunnskapen om og gleden ved det gode måltidet, der man setter seg ned sammen for å nyte, sammen, er svært viktig å holde fast ved. All erfaring tilsier at det gode felleskapet rundt bordet ikke bare er til glede for den enkelte, men i stor grad kan bidra til økt forståelse for hverandre gjennom utveksling av ulike matkulturer og bedre forståelse av det som binder oss mennesker sammen, på tvers av kulturer og landegrenser.

Jeg foretok nylig en reise til Kina og Beijing og ble meget positivt overrasket over hvilken gjestfrihet og vennlighet jeg ble møtt med. Til tross for et stort antall sikkerhetsvakter og kontrollpunkter rundt den forbudte by og den Himmelske Freds Plass, ble vi overalt møtt med vennlighet og oppmerksomhet. I tillegg fikk vi gleden av å nyte den kinesiske gastronomi, både på den meget kjente Quanjude, berømt for sin fantastiske Peking Duck og mindre kjente, men likevel meget hyggelige, fortausrestauranter, med velsmakende og billig mat, servert av oppmerksomme og hyggelige servitører. Jeg tror vi alle kan lære noe av den kinesiske kulturen og mentaliteten, på samme måte som de forhåpentligvis kan lære av oss.

Før vi tar en velfortjent sommerferie i Bergen er det på sin plass å oppsummere hva vi har opplevet hittil i år og hva som ennå gjenstår. Vi startet året med en fantastisk flott Grand Diner på Scandic Ørnen. Vårt vertskap gav oss meget raus og svært profesjonell service gjennom en rekke velsmakende retter akkompagnert av passende drikke.

Deretter fulgte et morsomt L`Ordre Mondial arrangement på Restaurant 1877, der vårt medlem og Norges deltaker i Jeunes Sommeliers i Vaduz i Lichtenstein, fortalte oss om sine opplevelser og samtidig presenterte sin egen Sjømatriesling, kun i salg på Cornelius på Holmen, der hun er restaurantsjef.

Som det siste før sommeren går vår første Diner Musikal av stabelen om få dager, på Akvariet i Bergen. Våre samarbeidspartnere, Festspillene i Bergen og Biologen Akvariet, har strukket seg langt for å gjøre dette arrangementet til en fest. Dagen etter Festpillenes offisielle avslutning inviterer vi til musikk og gastronomi i harmoni. De nesten 30 påmeldte kan glede seg.

Høsten i Bergen blir spektakulær og medlemmene kan glede seg til en flere spennende arrangement. Først ut er Bekkjarvik Gjestgiveri. Den 8. September inviterer våre gode venner Ørjan, Arnt, Asta og Øystein Johannessen til opplevelsesmeny med alle de gode smakene vi vet dette kjøkkenet kan levere. Vi forventer intet annet enn en perfekt kveld.

Deretter følger vår årlige mat- og vintur, fra 28. september til 1. oktober. I år går turen til et internasjonalt Grand Chapitre. Vi har valgt oss Ungarn og Budapest, kjent for sin flotte arkitektur og mange gode restauranter. I år går den internasjonale finalen i Jeunes Sommeliers samtidig som Grand Chapitre, noe som gjør det ekstra passende å dra hit. Deltakerne får med seg en fin blanding av kultur og gastronomi, med Elvecruise, Sightseeing i Budapest, Grand Diner og vårt eget arrangement på Restaurant Onyx, med en stjerne i Guide Michelin, som høydepunkter.

I slutten av oktober inviterer vi så til Diner Amical på Potetkjelleren. Restauranten har akkurat fått medlemsstatus og forventes å innfri de høye forventningene uten problem.

Året avsluttes med vår tradisjonelle julefest nær opp til jul, 20. desember. Denne gangen har vi valgt Bryggeloftet og Lutefisk. Alle bergensere med respekt for seg selv spiser lutefisk her minst en gang i løpet av julen. Vi vil ikke være dårligere. Gaute Birkeli, daglig leder på Bryggeloftet og styremedlem i Baillage de Bergen, vil nok ikke la oss slippe unna med noe annet enn en pefekt julemiddag.

Med de ordene ønsker jeg alle våre medlemmer og deres venner en riktig god sommer.

Vive la Chaîne!

 

Vennlig hilsen

Bjarte Askeland

Bailli Regional