Unge talenter i verdensklasse

Jeunes Chefs Rôtisseurs & Jeunes Sommeliers

Chaîne des Rôtisseurs er dedikert til å fremme kulinarisk ekspertise og sommelierkunst blant unge fagfolk gjennom våre prestisjefylte konkurranser: Jeunes Chefs Rôtisseurs og Jeunes Sommeliers. Disse konkurransene gir talentfulle unge kokker og sommelierer en plattform til å demonstrere sine ferdigheter, kreativitet og kunnskap i et profesjonelt miljø.

Jeunes Chefs Rôtisseurs
Denne konkurransen oppmuntrer unge kokker til å utvikle sine kulinariske ferdigheter i tråd med Chaîne des Rôtisseurs' tradisjoner. Deltakerne får en "mystery basket" med råvarer og skal komponere og tilberede en treretters meny innen en gitt tidsramme. Rettene vurderes basert på mise en place, håndverk, presentasjon og smak.

Norge har hatt en imponerende rekke seire i denne konkurransen de siste årene. I 2020 vant Emil Lundemo Bakken fra Scandic Nidelven Hotel i Trondheim den internasjonale finalen, etterfulgt av Sindre Fagermo Hjelmseth fra To Rom og Kjøkken i Trondheim i 2021. I 2022 tok Tonje Svee, også fra To Rom og Kjøkken, hjem seieren i finalen som ble avholdt i Mexico City. I 2023 vant Simen Johansen fra Vaaghals i Oslo den nasjonale finalen og representerte Norge i den internasjonale konkurransen i Istanbul. I 2024 var det Siriyaporn Rithisirikrerg fra Thon Hotel Lofoten/Svolvær som stakk av med seieren i den nasjonale konkurransen og representerte Norge i den internasjonale Jeunes Chefs-finalen i Budapest, hvor hun kom på 3. plass.

Den nasjonale finalen i Jeunes Chefs Rôtisseurs 2025 vil bli avholdt i Bergen høsten 2025, hvor vinneren vil representere Norge i den internasjonale konkurransen.

 

Jeunes Sommeliers
Denne konkurransen fokuserer på å utvikle unge sommelierer ved å teste deres kunnskap om vin, brennevin og andre drikkevarer, samt deres praktiske ferdigheter i service. Konkurransen består av tre deler: en teoriprøve, blindsmaking og praktiske oppgaver som dekantering og presentasjon.

I 2021 vant Nikolai Haram Svorte fra Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim den internasjonale Jeunes Sommeliers-finalen. I 2023 ble den nasjonale finalen vunnet av Magne Andreas Gaut fra Le Bistro i Trondheim, som deretter representerte Norge i den internasjonale finalen i Istanbul. Topplasseringen i den nasjonale finalen i 2024 gikk til Yohana Habte Haile fra Fagn som representerte Norge i den internasjonale finalen i Lisboa.

 

Den nasjonale finalen i Jeunes Sommeliers 2025 arrangeres av Bailliage de Bergen fra 21. til 23. mars 2025. Vinneren av denne konkurransen vil representere Norge i den internasjonale finalen i Genève fra 10. til 14. september 2025.

For mer informasjon om påmelding og deltakelse, vennligst kontakt ditt lokale Bailliage eller besøk våre nettsider:

Jeunes Chefs des Rotisseurs

Jeunes Sommeliers