Referater fra arrangementene

L'Ordre Mondial

L'Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs middag på Sjøbua i Ålesund fredag 19.4.2024  Endelig var dagen kommet da vi skulle få oppleve Sjøbua i ny prakt. ​Det var dekket til oss i chambre séparée: ​Ved kuvertene lå trykte menyer, så her var det bare å glede seg: Svalende Champagne klar til servering: Forventningsfulle gjester i livlig passiar: Maîter Restaurateur Kjetil Henriksen ønsker velkommen: Chef Rôtisseur Tonje Elisabeth Fykse forteller engasjert om restaurantes matkonsept og kveldens meny: Så kom husets herligheter i innbydende presentasjon, gjestene var så i
  REFERAT L'Ordre Mondial Le Bistro Onsdag 17. april 2024 Kvelden åpnet med Vice-Echanson Torfinn Lerstad som på vegne av Chaîne des Rôtisseurs ønsket 60 forventningsfulle gjester velkommen til L’Ordre Mondial på Le Bistro. Det var en spesielt hjertelig velkomst til tre nye medlemmer denne kvelden. Baillage Régional de Trøndelag har pr i dag imponerende 317 medlemmer, hvorav hele 222 også er medlemmer av L’Ordre Mondial. Ordet gikk deretter til daglig leder og kjøkkensjef Martin Hovdal og Maître Restaurateur Ida Stolz, som ønsket gjestene velkommen til Le Bistro.
* REFERAT *L'ORDRE MONDIAL PÅ NEDRE FOSS GÅRDONSDAG 10. APRIL 2024 Bailliage Régional d'Oslo hadde gleden av å invitere til et l'Ordre Mondial hos vår nye medlemsbedrift Nedre Foss Gård.  hos Maître Rôtisseur Hans Petter Klemmetsen. Vi var 10 gjester som fikk en fin og innholdsrik aften med mye forskjellig godt i glasset og en tre-retters middag.  Kvelden ble innledet med en spennende øl-smaking i et eget lokale.
REFERATOppdalshelg22. - 23. mars 2024 Å starte påsken med palmehelg på Oppdal har blitt en kjær tradisjon i Baillage de Trøndelag, med et l’Ordre Mondial arrangement på fredag og Dîner Amical dagen etter. På fredagskveld ønsket Vice-Echanson Torfinn Lerstad en forventningsfull gruppe velkommen til en spennende champagnesmaking i Den Danske Dreng under kyndig veiledning av Per Hovde.
Referat L`Ordre Mondial arrangement fredag 26. januar 2024,                                    vinvandring i Burgund    Årets første L`Ordre Mondial arrangement ble grunnet en vinterlig vannlekkasje avviklet i uhøytidelige omgivelser i show-rommet hos Bailli Régional Paal Bye Johansens interiørbedrift. Det har neppe blitt servert så eksklusiv drikke i disse lokalene tidligere, hvis da ikke Jotun og Fagflis er rausere med vinen enn kundene kjenner til.
REFERAT L'Ordre Mondial  Hos Moi, Kristiansand 24 januar 2024 Som start på et nytt Chaine de Rottiseur og l'Ordre Mondial-år kunne Maître Restaurateur Stian Tungland og hans stab ønske oss velkommen til et spennende arrangement på Hos Moi langs fiskebrygga i Kristiansand.  Etter at vi hadde fått smakt på aperiffen, en Cava fra Juvé y Camps, og minglet litt rundt, kunne Bailli Regional Henry Tranberg ønske oss velkommen, og han ønsket spesielt velkommen til Bailli Honoraire Jørgen Aall Flood, Grand Commandeur Halvdan Tangen. Gro Hilde Håbesland og Harald Bjøran som var gjester i kveld sam
Endelig kunne vi oppleve Sandefjords egen vingård og deres fristende viner denne noe kalde og mørke oktoberkvelden på toppen av raet. Se referat med bilder fra arrangementet her.
Så kunne vi igjen ønske velkommen til et nytt arrangement i matens og vinens ånd. Avtroppende Vice Echanson Jan Stabell ønsket velkommen og spesielt velkommen ble ønsket til Bailli Regional Henry Tranberg, Bailli Honoraire Jørgen Aal Flood, Grand Commandeur Halfdan Tangen og Echanson National Rolf Eyvind Wenstad.  Se referat med bilder fra arrangementet her.
15 medlemmer og to gjester var samlet denne strålende og solfylte ettermiddagen for å innta en 3-retters middag med nøye utvalgte viner i fokus. Se referat fra arrangementet her.
Det var duket for en mat- og vinopplevelse utenom det vanlige da Bailliage de Bergen inviterte til Fransk Aften på FG Restaurant & Bar. Arrangementet var i regi av L´Ordre Mondial og Vice-Echanson, Bjarte Askeland kunne varte opp med et knippe kvalitetsviner fra Saint Emilion, velvillig stilt til veie av organisasjonen Jurade de Saint Emilion, et broderskap med en historie helt tilbake til 1199, med de ikoniske kongene Johan uten Land og Richard Løvehjerte som beskyttere. Så det var virkelig et historisk sus over kvelden!  Se referat med bilder fra arrangementet her.