Nyheter

Kjære alle sammen!
Vi retter en stor takk til alle som har bidratt til hyggelige arrangement første halvår 2025! Året startet med en opplevelsesrik tur til København 25. januar, der 5 av våre medlemmer ble intronisert og mottok sine kjeder. Allerede den 7. februar var det klart for Diner Amical på Bro Kystgastronomi. 8. mars var det planlagt Diner Amical på Blåtind Boutique Hotel, men den måtte dessverre avlyses pga. for få påmeldte. Sesongen ble avsluttet en vakker vårkveld med L'Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs middag på Thon Hotel Ålesund fredag 25. april.
29. til 31.…
Det har lenge vært et ønske å arrangere noe annerledes – og gjerne på en annen dag enn den tradisjonelle onsdagskvelden. Og jammen ble det virkelig noe helt annet! Da Baillage Trøndelag annonserte sin første cocktaillunsj 31. mai 2025, ble arrangementet raskt fullbooket – og det med god grunn. Det blir veldig spennende når to svært godt meritterte bartendere – Malin Stavsøien og Roar Hildonen – slår seg sammen med To Rom og Kjøkken sine to dyktige sjefkokker – Andreas Trøjgaard og Eskil Hildonen. Og sammen leverte de en uforglemmelig opplevelse!…

Hotel Norge Lillesand ønsket oss igjen velkommen til en spennende kveld. Vår Vice-Conseillier Culinaire og Maître Hôtelier Lydia Døhler, hotellets chef Oliver Will og personale for øvrig hadde lagt seg i selen for å gjøre dette til en minnerik aften med spennende smaker.
Vi ble ønsket velkommen i salongen, hvor vi ble servert en nydelig appetittvekker sammen med en meget god Cremant.
Vår Bailli Régional Henry Tranberg ønsket velkommen til Grand Commandeur Halvdan Tangen, Bailli Honoraire Jørgen Aall Flood, medlemmer og gjester.…
World Chaine Day 2025 - Tastes of the World
Lørdag 26. april 2025
Som medlem av Chaîne des Rôtisseurs i Norge er du en del av et globalt fellesskap av mat- og vinelskere. Hvert år, i slutten av april, feires World Chaîne Day, hvor medlemmer fra hele verden samles for en festlig dag i fellesskap. I år markerer vi 10-årsjubileet for World Chaîne Day på 26. april med temaet "Tastes of the World".…
På denne friske vårkvelden var det en forventningsfull gjeng som samlet seg til OMGD-middag på Thon Hotel Ålesund. Alle hadde hørt om siste middag der og desserten som ble servert da. Og se godt på bildene av desserten, overraskelsen denne gangen var noe glitrende.
Gjestene ble hjertelig mottatt av Maître Hôtelier Silje Viken Skarlund og hennes stab. Etter en hyggelig stund i baren med årgangs-champagne fra 2014. Gikk gjestene en etasje opp til et nydelig dekket bord med utsikt over sjøen.
Bailli Régional ønsket velkommen og presenterte Nordvestlandet sin nye Vice-Echanson Torill Leganger.…
Apr 15
​Bailliage Norrbotten & Bailliage Arctique satte hverandre stevne i Narvik første helg nå i april, et resultat av gode samtaler under Grand Chapitre 2024 i Tromsø!
Vi hadde laget et program som innbefattet Quality Hotel Grand Royal, Scandic Hotel Narvik, Narvikguten Pub, lokalbåten MS Skogøy og forfatter og foredragsholder Steingrim Sneve. Vi ønsker å takke alle for et fantastisk bra opplegg og gjennomføring.
Stemningen på Narvikguten sto i taket både før og etter Havets Festbord på Tøtta "på taket" av Scandic Hotel.…
Bailliage Régional de Trøndelag hadde gleden av å invitere til det tradisjonelle Oppdals-arrangementet i Palmehelgen, med et l’Ordre Mondial arrangement på fredag og Dîner Amical dagen etter. Arrangementet har blitt gjennomført årlig helt fra 2012, med bare et lite avbrekk under korona-pandemien. I alt 41 medlemmer og 13 gjester hadde meldt seg på årets arrangementet.
På fredagkveld fikk deltakerne en uforglemmelig champagne-smaking fra huset Nicolas Maillart, arrangert av L'Ordre Mondial.…
Det var vår i luften denne kvelden i Grevens gamle by, og vi var nesten 30 forventningsfulle medlemmer og gjester som inntok Larviks drøyt ett år gamle restauranthus i Grand-kvartalet. I førte etasje ligger pizzarestauranten Pieno, i andre etasje finner vi gourmetrestauranten Attrå, og på toppen troner fine-dining avdelingen Àst. Bak det hele står det to svært entusiastiske kokker med bred erfaring. Henrik Falkensten har vært soussjef i Michelinrestauranten Speilsalen på Britannia, og han vant Norgesmesterskapet i konditorkunst i 2023. Henrik har utdannelse som kokk, konditor og sommelier.…
Bailliage de Bergen hadde gleden av å organisere årets nasjonale finale i Jeunes Sommeliers på Fløien Folkerestaurant i Bergen lørdag 22. mars 2025. Konkurransen fungerer som uttak av Norges offisielle representant til den internasjonale finalen i Geneve 10. til 14.…
Bailliage Règional de Trøndelag hadde gleden av å invitere til Dîner Amical på E.C. Dahls Pub og Kjøkken hos Maître Restaurateur Alexander Skjefte og kjøkkensjef Vegard Rabben Moan.
Vice-Chancelier Argentier Hege Jullumstrø Hildonen ønsket 22 forventningsfulle medlemmer og 7 gjester velkommen, og kunne fortelle at Bailliage de Trøndelag nå har 306 medlemmer. Mange av disse er også medlem i L'Ordre Mondial. Det var ingen nye medlemmer tilstede denne kvelden.
Det ble en kveld hvor smak, håndverk og fellesskap sto i sentrum, og hvor EC Dahls Pub og Kjøkken viste seg fra sin beste side.…