Nyheter

L'Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs middag på Sjøbua i Ålesund fredag 19.4.2024  Endelig var dagen kommet da vi skulle få oppleve Sjøbua i ny prakt. ​Det var dekket til oss i chambre séparée: ​Ved kuvertene lå trykte menyer, så her var det bare å glede seg: Svalende Champagne klar til servering: Forventningsfulle gjester i livlig passiar: Maîter Restaurateur Kjetil Henriksen ønsker velkommen: Chef Rôtisseur Tonje Elisabeth Fykse forteller engasjert om restaurantes matkonsept og kveldens meny: Så kom husets herligheter i innbydende presentasjon, gjestene var så i
Referat Dîner Amical på restaurant Attrå fredag 19. april 2024 Kvelden bar bud om vår i byen under Bøkeskogen, og vi var 25 spente medlemmer og gjester som inntok Larviks nye restauranthus i Grand-kvartalet. I første etasje er det en form for pizzarestaurant, over ligger à la carte restauranten Attrå, og på toppen ligger fine-dining avdelingen med plass til fem bord, hvor vi oppholdt oss. I lokalet er det også et svært velfylt vinrom, hvor noen av oss rakk å ta turen innom. Bak det hele står det to svært entusiastiske kokker med bred erfaring.
  REFERAT L'Ordre Mondial Le Bistro Onsdag 17. april 2024 Kvelden åpnet med Vice-Echanson Torfinn Lerstad som på vegne av Chaîne des Rôtisseurs ønsket 60 forventningsfulle gjester velkommen til L’Ordre Mondial på Le Bistro. Det var en spesielt hjertelig velkomst til tre nye medlemmer denne kvelden. Baillage Régional de Trøndelag har pr i dag imponerende 317 medlemmer, hvorav hele 222 også er medlemmer av L’Ordre Mondial. Ordet gikk deretter til daglig leder og kjøkkensjef Martin Hovdal og Maître Restaurateur Ida Stolz, som ønsket gjestene velkommen til Le Bistro.
* REFERAT *L'ORDRE MONDIAL PÅ NEDRE FOSS GÅRDONSDAG 10. APRIL 2024 Bailliage Régional d'Oslo hadde gleden av å invitere til et l'Ordre Mondial hos vår nye medlemsbedrift Nedre Foss Gård.  hos Maître Rôtisseur Hans Petter Klemmetsen. Vi var 10 gjester som fikk en fin og innholdsrik aften med mye forskjellig godt i glasset og en tre-retters middag.  Kvelden ble innledet med en spennende øl-smaking i et eget lokale.
REFERATOppdalshelg22. - 23. mars 2024 Å starte påsken med palmehelg på Oppdal har blitt en kjær tradisjon i Baillage de Trøndelag, med et l’Ordre Mondial arrangement på fredag og Dîner Amical dagen etter. På fredagskveld ønsket Vice-Echanson Torfinn Lerstad en forventningsfull gruppe velkommen til en spennende champagnesmaking i Den Danske Dreng under kyndig veiledning av Per Hovde.
REFERATDÎNER AMICALFREDAG 15. MARS 2024 En regnfull fredagskveld i mars var det duket for Diner Amical hos  A.Idsøe – grill & berkel i Verksgata i Stavanger. Restauranten ligger i et av de gamle husene i Verksgata i Stavanger, vegg i vegg med den tradisjonsrike slakterforretningen. Vårt arrangement var i et separat rom i 2. etasje, et perfekt lokale for en Diner Amical, denne gang med 17 deltakere. Vi ble ønsket velkommen med et glass champagne -  N.V. Devaux Léonce d’ Albe Special Reserve, servert sammen med Idsøes egne godsaker - ølpølser og coppa di prima.
I dag har jeg besøkt Håvard Werkland (til daglig jobber han på Speilsalen i Britannia Hotel) og Team Norway på treningskjøkkenet deres i Trondheim.Håvard er Norges deltager i Bocuse d'Or Europe i Trondheim 19. mars, om kun 11 dager.Som representant for styret i Chaîne des Rôtisseurs Trøndelags Fond overleverte jeg et beløp på kr. 20 tusen i støtte til Håvard og Teamet hans.Det var godt å se hele teamet i topp humør og det var veldig god steming - det lover godt til konkurransen. Sammen med pengestøtten fikk Håvard også en flaske rødvin fra en av de mange kvinnelige (i anledning 8.
REFERATGRAND DINERSMAG OG BEHAG, GRIMSTAD08. Mars 2024 Fredag 8. mars på selve kvinnedagen var ble vi igjen ønsket velkommen til Smag  Behag i Grimstad hos Maître Rôteseur Hans Petter Klemmetsen og hans team.
               «Lærlingenes aften» i restaurant Barden                                   torsdag 7. mars 2024   Denne nesten-vårlige torsdagskvelden fikk nærmere 30 utvalgte oppleve «Lærlingenes aften» på SVGS/Sandefjord videregående skole. Arrangementet fant sted i Barden, deres nye restaurant. SVGS er Norges største videregående skole, og linjen for restaurant- og matfag er Norges eldste, med røtter tilbake til den gamle kokk- og stuertskolen.
REFERAT Dîner Amical Spesial Speilsalen Onsdag 21. februar 2024 Bailli Régional Roar Hildonen ønsket velkommen til en Diner Amical Spesial i Speilsalen, Britannia hotells prestisjetunge fine dining restaurant. Bare 10 måneder etter åpningen ble Speilsalen tildelt sin første Michelinstjerne i februar 2020. Siden den gang har restauranten ikke bare beholdt stjernen, men har også mottatt anerkjennelse og strålende kritikk fra både nasjonale og internasjonale medier.