Nyheter

Lørdag 26. oktober ble det gjennomført semifinale med 16 kokkelag og 6 servitører på Strinda Videregående skole.
Etter at alle var ferdig å konkurrere første dag, gikk de 6 beste kokkelagene og 6 servitørene videre til finalen på søndag.
Søndag 27. oktober fortsatte konkurransen med finalen.…
REFERAT
Dîner Amical Vertshuset Røros
Lørdag 26. oktober 2024
Bailli Régional Roar Hildonen ønsket varmt velkommen til årets tradisjonelle høstarrangement på Røros med en storartet Dïner Amical på Vertshuset. Baillage Trøndelag fortsetter å være Norges største avdeling i Chaîne des Rôtisseurs, samt den med flest unge medlemmer. Han ga ordet videre til Maître Hotelier Terje Lysholm som hilste gjestene hjertelig velkommen til Vertshuset på vegne av hele staben og ønsket alle en strålende kveld.…
Søndag 20. oktober arrangerte igjen NKL Oslo og Lærlingekompaniet i samarbeid med Servitørlauget KKHR Oslo og Akershuscup for lærlinger i kokk- og servitørfag. Arrangementet var, som det har vært i mange år, på Etterstad VGS. I år var det åtte konkurrerende lag for kokkelærlinger og fire lag med servitørlærlinger.
Prestasjonene fra både kokker og servitører var under dagen imponerende og vi ser en flott fremtid for bransjen. I en konkurranse som dette finnes det ikke tapere, alle lag gjør en flott innsats og viser imponerende kunnskap og interesse.…

Helgen 18. - 20. oktober 2024 arrangerte Bailliage de Nordvestlandet tur til Union Øye. Reisen til Øye foregikk med privatbiler gjennom vakker natur. Flere benyttet anledningen til å stoppe på veien for en fottur.
Etter hvert som gjestene kom fram, samlet man seg i baren for hyggelige gjensyn og god drikke:
Vi hadde gleden av å ha hyggelig besøk fra Bailliage de Trøndelag:
Fredag klokken 20:00 samlet alle seg til kveldens vinsmaking i tilknytning til hotellets vinrom.…
Bailliage de Bergen hadde en fantastisk og unik kveld på Fløyen og Schou Restaurant . Det ble levert retter og service på et meget høyt nivå . En stor takk til alle som bidro🍷🍽
Etter en eventyrlig rehabilitering framstår Fløirestauranten som et smykke, bejublet av en samlet presse og med en utsikt svært få andre byer i verden kan by på.
Det var bergensarkitekten Einar Oscar Schou som tegnet Fløirestauranten tidlig på 1920-tallet.…
Et av Chaîne des Rôtisseurs sine formål er å styrke rekrutteringen av kokker og servitører/ sommelierer og bidra til faglig utvikling.
Hvert år gjennomføres det en nasjonale konkurranser, hvor vinneren får representere Norge i den internasjonale finalen. Norge har de siste årene gjort det fantastisk bra og sanket flere medaljer av edleste valør.
Den internasjonale finalen for Jeunes Chef Rôtisseurs ble i år avholdt i Budapest 4. oktober.…
REFERAT
WEEKENDTUR
TIL
SALT OG SILL
20. -22. SEPTEMBER 2024
Bailliage Régional de Sørlandet hadde gleden av å invitere til weekendtur. Denne gang til Salt og Sill på Klädesholmen på Sveriges vestkyst. Vi var 36 gjester som fikk noen uforglemmelige dager ytterst i den svenske skjærgården.
De fleste gjestene ankom fredag ettermiddag i et fantastisk høstvær. Strålende sol og helt vindstille var en god start på arrangementet.
Fredag kveld hadde vi en enkel uformell middag bestående av 2 retter.…

Referat
Mat- og vintur til Alcalá de Henares
24. - 29. september 2024
Årets mat- og vintur gikk til Alcalá de Henares, der vi deltok på Grand Chapitre i Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs sammen med medlemmer fra 37 land. Vi fikk oppleve Alcalá de Henares, Madrid, Castella-La Mancha og Ribera del Duero.…
REFERAT
Dîner Amical The Crab
Onsdag 18. september 2024
Med stor glede ønsket Bailli Régional Roar Hildonen alle velkommen til Dîner Amical på The Crab. Mange anser The Crab som byens beste sjømatrestaurant, så det var ingen overraskelse at kvelden raskt ble fullbooket. Forventningene til en smakfull og minneverdig opplevelse var høye blant gjestene, og både vertskapet og staben levde opp til disse med bravur.…
Gastronomisk søndagstur til Aketun fisk i Fyresdal
15. september 2024
Fordelt på tre biler kjørte vi fra Scandic Park hotell Sandefjord i 08-tiden denne friske høstmorgenen. Både biler og deltagere var fulladet. Alle var vi klare for noe nytt i Chaîne-sammenheng; en gastronomisk «road trip» til Aketun fisk i Fyresdal, hvor vi skulle nyte lokalmat i mange varianter. Aketun fisk leverte all fisken til Lærlingenes aften på SVGS i vinter, og de produserer bla. røykt ørret og røye.…