Arrangementer

Chaîne des Rôtisseurs organiserer en rekke internasjonale, nasjonale og lokale arrangementer inkludert galla arrangementer som “Grand Chapitres” og “Diner Amicals”. Nedenfor finner du en oppdatert liste over våre neste arrangementer.

Aug 15
15 Aug 2024
Fagn, Trondheim
INVITASJON FAGN SPESIAL TORSDAG 15. AUGUST 2024 kl 1900 NB - flyttet fra opprinnelig annonsert dato, som var 14. august! Maître Restaurateur Filmom Fitsum, Kjøkkensjef Ådne Børset Helgetun og Sommelier Yohana Habte inviterer til nok en "Fagn Spesial". Det blir en kveld med herlige smaker av Fagn sin egen mange-retters meny med tilhørende drikke. ​Menyen blir som følger: Malt - Truffle Curry - Blue Mussel Asparges - Roe Bread - Cured Meat Dashi - Seaweed Herring - Potato  Row Shrimp - Tomato Scallop - XO Halibut - Mushroom Cucumber - Cucumber Potato Acting Like Pasta - Fermented Leek Lamb - Coffee Græt - Krumkake  Meadowsweet - Oats & Caramel Canelé - Aquavit Sweets - Raspberry & Liquorice   Drikkr til menyen: Emrich-Schönleber Mineral Risling Trocken 2021 - Nahe, Germany Klostergården Håndbryggeri - Tautra, Norway Castelfeder Raif Sauvignon 2022 - Dolomittene, Italia  Lingua Franca Avni Chardonnay 2021 - Willamette Valley, USA Stark-Condé Field Blend 2021 - Jonkershoek Valley, South Africa Granskauen Gin - Stokkøya, Norway  Simpsons Railway Hill Rosé 2022 - Kent, England Château Musar Aana 2019 - Bekaa Valley, Lebanon Andersen Winery Rondom Rød Ribs 2022 - Knebel, Denmark Ximènez-Spinola Cosecha 2022 - Jerez de la Frontera, Spain     Påmelding til arrangementet gjør du HER: Registrer         Antrekk: dress og kjede. Det er begrenset antall plasser (kun 30), så eventuelle gjester som ikke er partner, må settes på venteliste til vi ser om det blir ledige plasser. Ta da kontakt med hege@chaine.no. Ta også kontakt dersom det er fullt og du ønsker å stå på venteliste, så tar jeg kontakt om det kommer avmeldinger. Husk å meld fra om allergier vi ikke har notert fra før! I og med at dette er et spesialarrangement, og Fagn serverer hele sin smaksmeny, koster det 4500,- (både for medlem og partner) for meny og drikke. Avbestilling må skje senest to dager før, ellers må det betales.   VELKOMMEN!  
INVITASJON Diner Amical på Apotekergata 5 fredag 23. august 2024 Bailliage de Nordvestlandet inviterer til Diner Amical på Apotekergata 5  fredag 23. august Kl. 19:00 Antrekk: Mørk dress med kjede   Frist for påmelding og betaling er 19. august 2024 Link til påmelding og betaling: https://medlem.chaine.no/arrangement/445/registration Avbestilling må gjøres senest 19. august, ellers må det betales i sin helhet.     Food & Beverage manager Maître Restaurateur Kjetil Henriksen og hans team har satt sammen følgende meny og lar vinene bil en overaskelse:   Norsk Villaks Kjernemelk, potet parfait og sylta agurk * Makrellstørje Cuagamole, røkt blåskjell majones, wasabi og ponzu * Sterling kveite Selleri purre, bakt g sylta med beurre blanc * Ytrefilet av lam Potet terrine, jordskokk, ramsløk og sort hvitløksaus * Kokosnøtt & nyr Rabarbra sorbet, nyr-skum og kokosnøtt krem      Be gjerne med venner og bekjente, slik at de får oppleve Chaîne des Rôtisseurs  Vi gleder oss til å møte dere alle   Med vennlig hilsen Conseil Régional de Nordvestlandet Erling Faksvåg  Bailli Régional         Chaine.no              
Aug 30
30 Aug 2024
Engø Gård, Tjøme
INVITASJON   GRAND DÎNER FREDAG 30. August 2024     Bailliage Règional de Vestfold i samarbeid med Bailliage Règional d' Oslo , har gleden av å invitere til  Grand Dîner på  fantastiske Engø Gård. Vi ser frem til en uforglemmelig kveld på Tjøme. Historien om Engø Gård går helt tilbake til 1924 da søskenparet Phil åpnet Pihls pensjonat her.  Idag er Engø gård medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder og er også en av Chaîne sine medlemsbedrifter.  Helt siden vi var her våren 2023 har vi sett frem til nok en gang i samarbeid med Bailliage de Oslo å invitere til  Grand Diner i landlige omgivelser på Tjøme.    Maître Hôtelier Emma Järpell og Maître Restaurateur Marie Flåskjer har spurt om de kan få overraske oss med sin amuse bouche, 5 retters med vinpakke.  Vi har latt oss pirre av overraskelses momentet og ser frem til å møte riktig mange av både Oslo og Vestfolds medlemmer på Tjøme denne kvelden.       For de som ønsker å benytte sjansen til å overnatte på Engø, er det bare å sende en epost til selskap@engo.no og henvise til arrangementet.  Vi har fått en hyggelig vennepris med kr. 1795,-  Noe som er en pris de av dere som bor i Vestfold nesten ikke klarer å ta taxi  for. Sted:  Engø Gård på Tjøme Når:  fredag 30 august Antrekk: Smoking/mørk dress m/kjede Pris medlem: 2.100,- Pris gjester: 2.3000,- Påmelding via følgende link  Registrer   Hvis noen ønsker felles transport så hjelper jeg gjerne til med det.  Send meg da en melding om at du/dere ønsker å være med på fellestransport.            
Sep 12
12 Sep 2024
Adam på Engen, Bergen
Torsdag 12. september arrangerer vi en kunst- og gastronomikveld i samarbeid med Gategalleriet og Adam på Engen. Gategalleriet har stor aktivitet og stiller ut spennende verker av store kunstnere. Adam Schive Bjerck er ikke bare restauratør med flere ben å stå på, men også en ankerkjent kunstner. Denne kvelden skal vi få nyte god kunst, god drikke i glasset og god mat på tallerken. Nærmere opplysninger kommer snart.
Nærmere informasjon og påmelding vil bli lagt ut her så snart det er klart.
Sep 18
The Crab Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet.
Sep 20
20 Sep 2024
Salt & Sill, Klädesholmen, Sverge
Påminnelse om Weekendtur til Salt & Sill på Klädesholmen, Sverige. Fredag 20. til søndag 22. september 2024. Bare en liten påminnelse dersom du skulle ha glemt å melde deg på. Det er nå kun 4 rom igjen før arrangementet er fulltegnet. Det er ennå noen dager å gå på før påmeldingsfristen utløper, men det vil være "førstemann til mølla" prisnippet som gjelder dersom det blir fulltegnet. Registrerings "knappen" finner du helt nederst på denne siden.   Tradisjonen tro har vi herved gleden av å invitere dere til årets weekend utflukt. Denne gangen har vi funnet et spennende sted i et av våre naboland. Turen er lagt til Salt & Sill på Klädesholmen. Klädesholmen er et tettsted og en øy i Tjörn kommune i Västra Götalands län i landskapet Bohuslän i Sverige. Det er ca.15 mil syd for Strømstad. Programmet er lagt opp med ankomst fredag og avreise søndag. Transport vil foregå med privatbiler og vi regner med at flere velger å kjøre sammen. Vi forhandler med Color Line, og håper vi skal få til noen gunstige priser. Ruteplanen for høsten er ennå ikke lagt ut, men slik det ser ut vil det være aktuelt å reise fra Sandefjord fredag kl.10.00 og retur igjen på søndag fra Strømstad kl. 13.40. Når avtale med Color Line er på plass, og ruteplanen fastsatt, kommer vi tilbake med detaljer til dere som melder dere på arrangementet. Hver enkelt bestiller og betaler for reisen. Reiser flere i en bil er det lurt å gjøre en samlet bestilling for de som skal være sammen i bilen. Overfarten tar 2 timer og 30 min. Man må beregne ca.3 t. kjøring fra Kristiansand til Sandefjord. Bilturen fra Strømstad til Salt og Sill tar ca. 2 timer.  NB!! Man rekker ikke vår middag på fredag hvis man velger senere fergeavgang.  Klädesholmen er i dag et typisk turiststed, men tidligere kjent for sitt fiske. Klädesholmen består av to øyer, Klädesholmen og Koholmen. De ble kalt for kroholmer hvor fiskerne hadde rett til å bosette seg og drive fiske derfra. I glansdagene på 1930 tallet var det 25 hermetikkfabrikker på øya.  Klädesholmen består i dag av en sildefabrikk, et sildemuseum og Salt & Sill- restauranten med sitt flytende hotell. Det er vel verdt en spasertur for å beundre de tradisjonelle hvite trehusene som er typisk for fiskesamfunn også langs svenskekysten. Når vi ankommer Klâdesholmen parkerer vi på den store parkeringsplassen rett over broen og beveger oss til fots over flytebryggen til den lille øyen hvor Salt & Sill ligger. Vi blir mottatt i resepsjonen og blir tildelt værelser i det flytende hotellet som er forankret i holmen.   Vi har hatt en ”prøvetur” for å se på stedet og for å drøfte opplegget. Alt falt i smak, og nå har vi som dere forstår, et ønske om at mange av Chaîne des Rôtisseurs medlemmer på Sørlandet skal få oppleve det samme. De tidligere turene vi har hatt har vært veldig hyggelige. Når vi er sammen over en weekend som dette får vi anledning til å bli enda bedre kjent med hverandre.                                                                              Vi legger opp til et lite arrangement i Chaîne regi på lørdagen med et guidet besøk på Sildemuseet og deretter mulighet for en lunch på Salt & Sill. Det blir et sildebord, men med litt andre retter for de som ikke er sildeelskere.  Det er selvfølgelig også anledning til å melde seg på lunchen selv om man ikke er med på sildemuseet. Hvis været er bra vær kan det absolutt anbefales en liten spasertur i den hyggelige bebyggelsen på øya og kanskje kjøpe med seg ett sildeglass eller flere fra øyas dagligvarebutikk. For de av dere som ønsker andre aktiviteter på lørdagen, så er det mange muligheter: Aktiviteter som deltakere ordner og betaler selv Antatt pris Avstand fra Salt og Sill  KM Mulighet for lunch Tjörns Golfklubb 550,00 11,0 X Nordiska akvarellmuseet 80,00 7,8 X Skulptur i Pilane, Gravfelt/skupturpark 150,00 17,4   Gøteborg   70,0 X Lysekil   70,8 X Strømstad   146,0 X   Vi har reservert 23 værelser og i påmeldingskjemaet må dere krysse av om dere ønsker dobbeltværelse, enkeltværelse, og aktivitet lørdag formiddag. Prisene er som følger: Overnatting pr. pers. i dobbeltværelse med frokost fra fredag til søndag, inkl. 2 retters middag, eks. drikkevarer fredag kveld. 6-retters Grand Dîner med tilpassede viner lørdag kveld kr. 4750,00 for medlemmer. Pris for gjester og ledsagere som ikke er medlem kr. 5050.00. Overnatting i enkeltværelse med frokost fra fredag til søndag, inkl. 2 retters middag, eks. drikkevarer fredag kveld. 6-retters Grand Dîner med tilpassede viner lørdag kveld kr. 5750,00 for medlemmer  Pris for  gjester som ikke er medlem kr.6.050,-. LØRDAG FORMIDDAG Guidet tur på Sildemuseet  pr. pers. kr. 150,00.                                    Lunchbord med hovedvekt på sild på hotellet kr. 300,00 (eks drikkevarer)     (Lunchen blir etter  turen på museet) Når man har registrert seg som medlem, eller gjest, må dere også huske å registrere dere på den guidede turen på sildemuseet og på lunchen hvis dere ønsker å være med på det. Husk å legge inn opplysninger i anmerkninger om eventuelle allergier. Påmeldingsfrist er snarest mulig og senest 15. februar 2024 Betalingsfrist er 1. juli 2024 Påmeldingen er bindene. Antrekk fredag er casual uten kjede. Antrekk lørdag er pent med chaine kjede. NB!!! Vi har reservert hele hotelkapasiteten på Salt & Sill, og vi har fått frist til midten av februar med endelig bekreftelse på antall rom vi kommer til å belegge. Derfor er påmeldingsfristen satt til 15.februar.   Vi håper dere finner dette spennede og ønsker hjertelig velkommen til årets utenlandstur. Kristiansand 14. januar 2024 Henry H. Tranberg  Bailli Règional Registrer Chaine.no
  Mat- og vintur til Alcalá de Henares 24. - 29. september 2024 Årets mat- og vintur går til Alcalá de Henares, der vi deltar på Grand Chapitre i Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs. Vi får oppleve Alcalá de Henares, Madrid, Castella-La Mancha og Ribera del Duero. Høydepunktene vil stå i kø med blant annet besøk hos flere vinprodusenter, lunsj på El Taller de Arzuaga som har Michelin-stjerne og Grand Diner på Parador de Alcalá de Henares. Her kan du lese programmet for OMGD Grand Chapitre  Her er link til påmelding     Vi flyr til Madrid (MAD) som ligger 18 km fra vertshotellet. Noen av oss har allerede bestilt fly og flyr rimelig med Iberia Airlines fra Oslo til Madrid (MAD). Norwegian flyr også direkte fra Oslo til Madrid (MAD).   Vi ønsker dere alle hjertelig velkommen til å bil med på opplevesesrike dager i Spania     Med vennlig hilsen Conseil Régional de Nordvestlandet Erling Faksvåg  Bailli Régional   Chaine.no    
Oct 04
04 Oct 2024
Ostehuset Øst, Stavanger
Diner Amical Ostehuset Øst  Kokkene lager mat fra bunn og fra hjertet. Spennende og smakfullt.  Invitasjon og påmelding blir lagt ut her når det blir klart.
Oct 05
05 Oct 2024
Schou (Fløyen), Bergen
Lørdag 5. oktober er det duket for Grand Diner på Fløyen. Den første helgen i oktober har Christina Bollmann, Bjarte Finne og deres eminente team, premiere på sin Fine Dining restaurant, Schou (Skau) og vårt arrangement er deres første store middag. Det var bergensarkitekten Einar Oscar Schou som tegnet Fløirestauranten tidlig på 1920-tallet. Også interiøret, lamper, beslag og møbler var i sin helhet tegnet av ham. Silhuetten skulle minne om et «Soria Moria Slott». Restauranten åpnet i 1925, og er hans mest kjente bygg fra den senere produksjon. På merittlisten hans finner vi også Den Nationale Scene i Bergen. Et fellestrekk ved hans bygninger er bruken av okergule farger, og enkel geometrisk ornamentering. Schous Nedre Fløibanenstasjon (1912-1918), er et tidlig eksempel på inspirasjon fra eldre bergensarkitektur. Nærmere informasjon kommer snart. På dette arrangementet er det svært begrenset plass.