BAILLIAGE DE NORDVESTLANDET

Velkommen til Bailliage de Nordvestlandet

Bailliage de Nordvestlandet ble grunnlagt den 13. februar 1992. Ålesund har vært Bailliagets midtpunkt for både medlemsmasse og medlemsbedrifter. Som Norges fiskerihovedstad har det kortreiste fra havet vært inspirasjon i hele Bailliagets virke. Byene Ålesund og Kristiansund har lange tradisjoner for eksport av klippfisk. Gjennom handelen med klippfisk fikk vi vin, kaffe, krydder og utenlandsk inspirasjon i retur. Lakseelvene og fjellene i Romsdalen var tidlig yndede destinasjoner for lidenskapelige fiskere og fjellvandrere fra de britiske øyer og kontinentet. Keiser Wilhelm 2. av Tyskland reiste jevnlig til fjordene på Nordvestlandet og besøkte byene Molde, Kristiansund og Ålesund. Med årene har Nordvestlandet eksplodert som global turistdestinasjon med blant annet Geirangerfjorden, Trollveggen og Atlanterhavsveien som trekkplaster. Slik har Nordvestlandet knyttet knyttet internasjonale vennskapsbånd, og utviklet en spennende matkultur basert på lokale råvarer tilberedt med inspirasjon fra hele verden.

Som medlem i Chaîne des Rôtisseurs har du en fin mulighet til å nyte bordets gleder og knytte vennskapsbånd verden over. Følg med på  https://newsonline.chainedesrotisseurs.com/?lang=en så kan du legge inn deltakelse ved Chaîne des Rôtisseurs arrangement når du er på reise.

Bailliage de Nordvestlandet inviterer til unike mat- og vinopplevelser hos våre medlemsbedrifter. Vi oppfordrer samtidig våre medlemmer til å delta på arrangement hos andre Bailliage i Norge og resten av verden.

 

Erling Faksvåg 
Bailli Régional