Referater fra arrangementene
Bailliage de Rogaland
Sep
05
REFERAT
DÎNER AMICAL
TORSDAG 5. SEPTEMBER 2024
Vi hadde invitert til en franskinspirert, kulinarisk opplevelse på Breitorget, og rammen rundt vår
«Franske Aften» ute i atriet på Matbaren ble perfekt. Med nydelig og varmt sommervær ga
glasstaket oss en følelse av å sitte ute, nesten som om vi var i Frankrike.
Vi ble ønsket velkommen av Berit, som for anledningen hadde øvd seg på å si det på fransk. Det var
også en stor glede å kunne introdusere vår nye Bailli Regional, Tommy Raanti som ble klappet frem
og fortalt litt om seg selv og tanker rundt spennende arrangementer fremover.…
DÎNER AMICAL
TORSDAG 5. SEPTEMBER 2024
Vi hadde invitert til en franskinspirert, kulinarisk opplevelse på Breitorget, og rammen rundt vår
«Franske Aften» ute i atriet på Matbaren ble perfekt. Med nydelig og varmt sommervær ga
glasstaket oss en følelse av å sitte ute, nesten som om vi var i Frankrike.
Vi ble ønsket velkommen av Berit, som for anledningen hadde øvd seg på å si det på fransk. Det var
også en stor glede å kunne introdusere vår nye Bailli Regional, Tommy Raanti som ble klappet frem
og fortalt litt om seg selv og tanker rundt spennende arrangementer fremover.…
Mar
15
REFERAT
DÎNER AMICAL
FREDAG 15. MARS 2024
En regnfull fredagskveld i mars var det duket for Diner Amical hos A.Idsøe – grill & berkel i Verksgata i Stavanger. Restauranten ligger i et av de gamle husene i Verksgata i Stavanger, vegg i vegg med den tradisjonsrike slakterforretningen. Vårt arrangement var i et separat rom i 2. etasje, et perfekt lokale for en Diner Amical, denne gang med 17 deltakere.
Vi ble ønsket velkommen med et glass champagne - N.V. Devaux Léonce d’ Albe Special Reserve, servert sammen med Idsøes egne godsaker - ølpølser og coppa di prima.…
DÎNER AMICAL
FREDAG 15. MARS 2024
En regnfull fredagskveld i mars var det duket for Diner Amical hos A.Idsøe – grill & berkel i Verksgata i Stavanger. Restauranten ligger i et av de gamle husene i Verksgata i Stavanger, vegg i vegg med den tradisjonsrike slakterforretningen. Vårt arrangement var i et separat rom i 2. etasje, et perfekt lokale for en Diner Amical, denne gang med 17 deltakere.
Vi ble ønsket velkommen med et glass champagne - N.V. Devaux Léonce d’ Albe Special Reserve, servert sammen med Idsøes egne godsaker - ølpølser og coppa di prima.…
Nov
18
Bailliage Règional de Rogaland Kay Hustoft sto i døren i den ærverdige hallen i Det Stavangerske Klubselskap og ønsket gjestene velkommen.
Se referat med bilder fra arrangementet her.…
Se referat med bilder fra arrangementet her.…
Oct
16
«Matkontoret» er det nye navnet på et sjøhus med adresse Skagenkaien 13 i Stavanger.
Bailli Régional Gisle Steffensen ønsket velkommen til et fulltegnet arrangement før han ga ordet til Lauritz Hansen.
Lauritz Hansen, Vice-Echanson for Bailliage de Rogaland, fortalte om det historiske huset Skagenkaien 13.
Se utfyllende referat med bilder her…
Bailli Régional Gisle Steffensen ønsket velkommen til et fulltegnet arrangement før han ga ordet til Lauritz Hansen.
Lauritz Hansen, Vice-Echanson for Bailliage de Rogaland, fortalte om det historiske huset Skagenkaien 13.
Se utfyllende referat med bilder her…
Sep
29
Re-Naa can now rejoice after having been awarded Restaurant of the Year 2019 by The Nordic Prize. This award is highly valued by the restaurant community and is awarded annually to one of five nominated restaurants from the five Nordic countries. Re-Naa is run by Sven Erik Renaa and his wife Torill in Stavanger, Norway, and is a member of Chaîne des Rôtisseurs.
It is a huge achievement, and it is very special to receive such a prize during this turbulent and very difficult time, says Sven Erik Renaa.…
It is a huge achievement, and it is very special to receive such a prize during this turbulent and very difficult time, says Sven Erik Renaa.…
Jul
22
Chaine des Rotisseurs Matkulturpris for 2020 ble tildelt Torill og Sven Erik Renaa ved en tilstelling onsdag kveld.
Ordfører Kari Nessa Nordtun overrakte diplomet.
Prisen er en hedersbevisning til den/de Rogalendinger som mer enn andre har bidratt til å fremme mat- og drikkekultur i fylket.…
Ordfører Kari Nessa Nordtun overrakte diplomet.
Prisen er en hedersbevisning til den/de Rogalendinger som mer enn andre har bidratt til å fremme mat- og drikkekultur i fylket.…
Oct
16
SeaDream Yacht Club hadde invitert oss til vinsmaking og lett bespisning i koselige omgivelser på Lou-Lou vinbar denne oktoberkvelden. Både vinglass og små smørbrød fra Matbaren sto klar til å ta imot forventningsfulle gjester! Gisle Steffensen ønsket alle velkommen og introduserte Martin Arentz, er vindirektør i SeaDream. Martin fortalte at de vinene som ble presentert er viner som brukes ombord i de to cruiseskipene (eller yachtene, som han understreket!) rederiet har.
Se referat og bilder her…
Se referat og bilder her…
Sep
01
23. - 25. august var Chaine des Rotisseurs, Bailliage de Rogaland vertskap for Grand Chapitre 2019.
Det var gledelig med stor interesse for arrangementet og over 200 påmeldte, og veldig hyggelig at også internasjonale medlemmer og gjester deltok.
Se referat her !
Bildene fra de ulike arrangementene og fra intronisasjoen finner du under fanen "Billedgallerier"…
Det var gledelig med stor interesse for arrangementet og over 200 påmeldte, og veldig hyggelig at også internasjonale medlemmer og gjester deltok.
Se referat her !
Bildene fra de ulike arrangementene og fra intronisasjoen finner du under fanen "Billedgallerier"…
Aug
28
Bailliage de Rogaland had the pleasure of inviting more than 200 guests to this years Grand Chapitre, in the city of Stavanger, 23. – 25. August 2019. Bailli Regional Gisle Steffensen and his team had made a perfect compound programe with basis in the energy capital town in Norway. It became an unforgettable weekend i Stavanger – the city incircled by the North Sea, beaches and cultivated landscapes.
You'll find the complete minutes here !…
You'll find the complete minutes here !…
Jul
31
Stavanger Aftenblads matkritikere Harald Birkevold og Kine Hult er vinnere av Matkulturprisen 2019 som ble delt ut under åpningen av Gladmatfestivalen.
I forbindelse med åpningen av årets Gladmatfestival. ble årets Matkulturpris delt ut av Chaine des Rotisseurs Bailliage de Rogaland i samarbeid med Gladmat. Prisen er en hedersbevisning til rogalendinger som, mer enn andre, har bidratt til å fremme mat- og drikkekultur i fylket.…
I forbindelse med åpningen av årets Gladmatfestival. ble årets Matkulturpris delt ut av Chaine des Rotisseurs Bailliage de Rogaland i samarbeid med Gladmat. Prisen er en hedersbevisning til rogalendinger som, mer enn andre, har bidratt til å fremme mat- og drikkekultur i fylket.…