Referater fra arrangementene

Bailliage de Trøndelag

REFERATGrillaften på Scandic HellFredag 14. juni 2024   Den årlige Grillaften på Scandic Hell er en kjær tradisjon - og noe helt unikt i seg selv. Som alltid startet festen allerede på Scandic Nidelven, hvor glade gjester i sommerlig antrekk ble møtt med et glass Moët & Chandon champagne før de gikk ombord champagnebussen til Hell. På turen fikk vi servert en deilig vårrull i rispapir med skaldyr og agurk – og selvfølgelig påfyll i glasset vårt ved en kort stopp på Malvik.
REFERAT Dîner Amical Bula Neobistro Onsdag 15. mai 2024 Det var med stor glede at Bailli Régional Roar Hildonen ønsket velkommen til Dîner Amical i regi av la Chaîne des Rôtisseurs på Bula Neobistro. Forventningene var høye, særlig etter fjorårets besøk hvor vi fikk oppleve mange gastronomiske godbiter i den kjente Bula stilen. Restaurantsjef Mikhaila Illyena Aune og Assisterende Kjøkkensjef Alexander Ludviksen ønsket deretter velkommen til nok en fullbooket helaften på Bula Neobistro – stedet hvor høykultur og lavkultur går hånd i hånd.
  REFERAT L'Ordre Mondial Le Bistro Onsdag 17. april 2024 Kvelden åpnet med Vice-Echanson Torfinn Lerstad som på vegne av Chaîne des Rôtisseurs ønsket 60 forventningsfulle gjester velkommen til L’Ordre Mondial på Le Bistro. Det var en spesielt hjertelig velkomst til tre nye medlemmer denne kvelden. Baillage Régional de Trøndelag har pr i dag imponerende 317 medlemmer, hvorav hele 222 også er medlemmer av L’Ordre Mondial. Ordet gikk deretter til daglig leder og kjøkkensjef Martin Hovdal og Maître Restaurateur Ida Stolz, som ønsket gjestene velkommen til Le Bistro.
REFERATOppdalshelg22. - 23. mars 2024 Å starte påsken med palmehelg på Oppdal har blitt en kjær tradisjon i Baillage de Trøndelag, med et l’Ordre Mondial arrangement på fredag og Dîner Amical dagen etter. På fredagskveld ønsket Vice-Echanson Torfinn Lerstad en forventningsfull gruppe velkommen til en spennende champagnesmaking i Den Danske Dreng under kyndig veiledning av Per Hovde.
I dag har jeg besøkt Håvard Werkland (til daglig jobber han på Speilsalen i Britannia Hotel) og Team Norway på treningskjøkkenet deres i Trondheim.Håvard er Norges deltager i Bocuse d'Or Europe i Trondheim 19. mars, om kun 11 dager.Som representant for styret i Chaîne des Rôtisseurs Trøndelags Fond overleverte jeg et beløp på kr. 20 tusen i støtte til Håvard og Teamet hans.Det var godt å se hele teamet i topp humør og det var veldig god steming - det lover godt til konkurransen. Sammen med pengestøtten fikk Håvard også en flaske rødvin fra en av de mange kvinnelige (i anledning 8.
REFERAT Dîner Amical Spesial Speilsalen Onsdag 21. februar 2024 Bailli Régional Roar Hildonen ønsket velkommen til en Diner Amical Spesial i Speilsalen, Britannia hotells prestisjetunge fine dining restaurant. Bare 10 måneder etter åpningen ble Speilsalen tildelt sin første Michelinstjerne i februar 2020. Siden den gang har restauranten ikke bare beholdt stjernen, men har også mottatt anerkjennelse og strålende kritikk fra både nasjonale og internasjonale medier.
REFERAT Award Dinner Huitfeldt Lørdag 20. januar 2024   Bailli Régional Roar Hildonen ønsket velkommen til årets første arrangement, i regi av To rom og kjøkken, i byens flotte historiske Huitfeldt Stuer. Bygget mellom 1898-1900 etter en omfattende bybrann, er Huitfeldtgården et imponerende by palé i nybarokk stil med tydelige franske påvirkninger, bygget av solid murstein i kontrast til den vanlige trearkitekturen. Planlagt som et sted for storslagne sosiale arrangementer, ble dette paléet reist av Huitfeldtbrødrene, markante forretningsmenn innen skogbruk og gruvedrift.
Referat fra Årets konkurranse. Taran og Kristian, masse lykke til med oppkjøringen mot Norgescup i Stavanger i februar. Gleder oss til å se hva dere leverer. Lagleder for årets lag er Maren Brekkvassmo Myrvold. Spennende oppgave i år med skikkelig god norsk husmannskost.
Når Baillage de Trøndelag, landets største Chaîne-avdeling, inviterer til Grand Chapitre i anledning 40-årsjubileet, skyter forventningene gjerne i været. Regionen er anerkjent for sitt unike matfat og råvarer i verdensklasse. Bland dette sammen med den hjertelige trønderske gjestfriheten og man skjønner hvorfor Trondheim - Trøndelag ble landets aller første European Region of Gastronomy i 2022. Forventningene gjenspeilte seg tydelig i antallet påmeldinger. Med nesten 400 entusiastiske medlemmer og gjester som strømmet til, ble dette Norges største Grand Chapitre noensinne.
Trøndelag er den største og viktigste regionen for matproduksjon i Norge. Regionen har gjennom det også markert seg som et interessant og spennende reisemål. Dette er oppnådd gjennom et langsiktig og målrettet arbeid som har involvert lokale og nasjonale destinasjonsselskap, reiselivsaktører, mange produsenter, restauranter og hoteller.