Referater fra arrangementene

Bailliage de Trøndelag

Takk for et flott år i 2024!
Det nærmer seg slutten av nok et flott år i Chaîne des Rôtisseurs Trøndelag.
2024 har vært et år med mange fantastiske arrangementer. Det har i år som tidligere vært et meget høyt nivå på mat, drikke, service og godt vertskap. Jeg vil på vegne av alle medlemmene i Chaîne des Rôtisseurs Trøndelag, takke medlemsbedriftene for å ha bydd på seg selv, vært rause, og laget fantastiske gastronomiske opplevelser for oss!…
Onsdag 11. desember 2024
Årets siste arrangement, en storslagen Dîner Amical på E.C. Dahls Pub og Kjøkken, bød på en festlig og smakfull avslutning på 2024. Ved ankomst ble gjestene møtt med et forfriskende glass Crémant eller E.C. Dahls egen Beerlini cocktail øl, akkompagnert av delikate snacks som pirret smaksløkene og skapte forventninger til kveldens kulinariske opplevelser. Vel til bords ønsket Bailli Régional Roar Hildonen forsamlingen hjertelig velkommen på vegne av la Chaîne des Rôtisseurs. Ekstra hyggelig var det å kunne ønske tre nye medlemmer velkommen inn i fellesskapet.…
Fredag 15. november 2024
Royal Garden markerer i år hele 40 år som en av Trondheims beste og mest kjente hotellperler, og inviterte til en storslagen Grand Dîner med stil og eleganse. Kjøkkenet fikk frie tøyler til å briljere, og tradisjonen-tro slo Vice Echanson Torfinn Lerstad til med både magnum- og jeroboam flasker. Kvelden startet med sprudlende champagne, delikate crostini og en luksuriøs østersbar som fikk smaksløkene til å danse. Etter denne uformelle starten samlet gjestene seg i den nyoppussede og stilfullt pyntede 26 North Restaurant, som virkelig var gjort klar for fest.…
Lørdag 26. oktober ble det gjennomført semifinale med 16 kokkelag og 6 servitører på Strinda Videregående skole.
Etter at alle var ferdig å konkurrere første dag, gikk de 6 beste kokkelagene og 6 servitørene videre til finalen på søndag.
Søndag 27. oktober fortsatte konkurransen med finalen.…
REFERAT
Dîner Amical Vertshuset Røros
Lørdag 26. oktober 2024
Bailli Régional Roar Hildonen ønsket varmt velkommen til årets tradisjonelle høstarrangement på Røros med en storartet Dïner Amical på Vertshuset. Baillage Trøndelag fortsetter å være Norges største avdeling i Chaîne des Rôtisseurs, samt den med flest unge medlemmer. Han ga ordet videre til Maître Hotelier Terje Lysholm som hilste gjestene hjertelig velkommen til Vertshuset på vegne av hele staben og ønsket alle en strålende kveld.…
REFERAT
Dîner Amical The Crab
Onsdag 18. september 2024
Med stor glede ønsket Bailli Régional Roar Hildonen alle velkommen til Dîner Amical på The Crab. Mange anser The Crab som byens beste sjømatrestaurant, så det var ingen overraskelse at kvelden raskt ble fullbooket. Forventningene til en smakfull og minneverdig opplevelse var høye blant gjestene, og både vertskapet og staben levde opp til disse med bravur.…
REFERAT
Fagn Spesial
Torsdag 15. august 2024
Bailli Régional Roar Hildonen hadde den store gleden til å ønske velkommen til Dîner Amical Spesial på Michelin restauranten Fagn. Tidligere Fagn Spesial har vært enestående suksess, så gjestene hadde store forventninger om enda en smakfull og strålende opplevelse denne fine sommerdagen.
Maître Rôtisseur Filmom Fitsum og Chef de Cuisine Ådne Helgetun hadde satt sammen en meget spennende 15-retters meny til oss. Kveldens sommelier var ingen ringere enn Yohana Habte.…
REFERAT
Grillaften på Scandic Hell
Fredag 14. juni 2024
Den årlige Grillaften på Scandic Hell er en kjær tradisjon - og noe helt unikt i seg selv. Som alltid startet festen allerede på Scandic Nidelven, hvor glade gjester i sommerlig antrekk ble møtt med et glass Moët & Chandon champagne før de gikk ombord champagnebussen til Hell. På turen fikk vi servert en deilig vårrull i rispapir med skaldyr og agurk – og selvfølgelig påfyll i glasset vårt ved en kort stopp på Malvik.…
REFERAT
Dîner Amical Bula Neobistro
Onsdag 15. mai 2024
Det var med stor glede at Bailli Régional Roar Hildonen ønsket velkommen til Dîner Amical i regi av la Chaîne des Rôtisseurs på Bula Neobistro. Forventningene var høye, særlig etter fjorårets besøk hvor vi fikk oppleve mange gastronomiske godbiter i den kjente Bula stilen. Restaurantsjef Mikhaila Illyena Aune og Assisterende Kjøkkensjef Alexander Ludviksen ønsket deretter velkommen til nok en fullbooket helaften på Bula Neobistro – stedet hvor høykultur og lavkultur går hånd i hånd.…

REFERAT
L'Ordre Mondial Le Bistro
Onsdag 17. april 2024
Kvelden åpnet med Vice-Echanson Torfinn Lerstad som på vegne av Chaîne des Rôtisseurs ønsket 60 forventningsfulle gjester velkommen til L’Ordre Mondial på Le Bistro. Det var en spesielt hjertelig velkomst til tre nye medlemmer denne kvelden. Baillage Régional de Trøndelag har pr i dag imponerende 317 medlemmer, hvorav hele 222 også er medlemmer av L’Ordre Mondial.
Ordet gikk deretter til daglig leder og kjøkkensjef Martin Hovdal og Maître Restaurateur Ida Stolz, som ønsket gjestene velkommen til Le Bistro.…