Julehilsen 2025 - Bailliage de Trøndelag
Takk for et flott år i 2025!
Det nærmer seg slutten av nok et flott år i Chaîne des Rôtisseurs Trøndelag.
2025 har vært et år med mange fantastiske arrangement.
Det har i år som tidligere vært et meget høyt nivå på mat, drikke, service og godt vertskap. Jeg vil på vegne av alle medlemmene i Chaîne des Rôtisseurs Trøndelag, takke medlemsbedriftene for å ha bydd på seg selv, vært rause, og laget fantastiske gastronomiske opplevelser for oss! Takk også til våre flotte medlemmer, som er med på å skape god stemning på våre arrangement.

Referater og mange flotte bilder fra arrangementene i 2025 kan leses og sees på nettsidene til www.chaine.no
Her er noen andre viktige steder du kan følge oss:
Facebook – nå én felles gruppe for hele Norge
Vi samler oss i én nasjonal Facebook-gruppe. Det gir et tydeligere uttrykk utad, og gjør det enklere for alle medlemmer å finne informasjon og følge med på nyheter og arrangementer, uansett bailliage.
Facebook – Chaîne des Rôtisseurs Norge
Instagram
Her deler vi matglede, bilder og stemninger fra våre arrangementer.
Instagram – Chaîne des Rôtisseurs Norge
LinkedIn
På LinkedIn viser vi frem vårt profesjonelle fellesskap, med vekt på tradisjon, innovasjon og bærekraft.
LinkedIn – Chaîne des Rôtisseurs Norge
Chaîne Connect
Det er nå slutt på medlemskort, så husk å laste ned appen «Chaîne Connect» for å finne ditt medlemsnummer, info om ditt medlemskap og diverse arrangement. Der kan du også endre din egen adresse etc. Her logger man inn med epost og et passord man lager selv.
Styret har i 2025 bestått av:
Bailli Régional Roar Hildonen
Vice Chancelier Argentier Hege Jullumstrø Hildonen
Vice Conseiller Culinaire Haakon Solbakk
Vice Conseiller Gastronomique Gøril Hovelsen
Vice Chargé de Missions Arve Tokle
Vice Chargé de Presse Beatrix Vereijken
Vice Echanson Torfinn Lerstad
I tillegg har vi 1 representant fra Trøndelag i Landsstyret:
Chargé de Presse Albert Adriaan Verhagen
Det er ingen endringer i styrets sammensetning for 2026.
Våre medlemsbedrifter:
Britannia Hotel www.britannia.no
Bula Neobistro www.bulabistro.no
E.C.Dahls Pub og Kjøkken www.ecdahls.no
Fagn www.fagn.no
Le Bistro www.lebistro.no
Radisson Blu Royal Garden Hotel www.radissonblu.com/hotel-trondheim
Røros Hotell www.roroshotell.no
Scandic Hell Hotell www.scandichotels.no
Scandic Nidelven Hotell www.scandichotels.no
Skifer Hotel Oppdal www.skiferhotel.no
Tollbua www.tollbua-trondheim.no
To Rom og Kjøkken www.toromogkjokken.no
Ny medlemsbedrift i 2026:
Rive Gauche www.rivegauche.no

Gjennomgang av året som har gått
Tilbakemeldinger via Questback viser at våre arrangement får mye skryt og fine tilbakemeldinger fra deltagerne. Av og til er det lagt inn ønske om at flere arrangement ikke nødvendigvis blir lagt til onsdag. Dette har vi tatt hensyn til, så dette vil variere for 2026.
I 2025 hadde vi totalt 10 arrangement:
3 OMGD – Tollbua, Oppdal, To Rom og Kjøkken
4 Dîner Amical – Le Bistro, E.C.Dahls, Skifer, Bula (avlyst på Røros)
1 Grand Dîner - Britannia Hotel
1 Grillaften – Scandic Hell
1 Lutefisk – Royal Garden
Arrangementer 2026 – sett av datoer i kalenderen allerede nå!
|
Torsdag |
22. januar |
Fagn Bistro |
Dîner Amical |
|
Onsdag |
18. februar |
Royal Garden |
Dîner Amical |
|
Helg |
27.-28. mars |
Oppdal |
LM og DA |
|
Onsdag |
15. april |
Bula Neobistro |
Dîner Amical |
|
Lørdag |
18. april |
Ingen arrangement |
World Chaine Day |
|
Torsdag |
7. mai |
Britannia |
Speilsalen Spesial |
|
Fredag |
19. juni |
Scandic Hell |
Grillaften |
|
Lørdag |
22. august |
To Rom og Kjøkken |
Champagnelunsj |
|
Onsdag |
23. september |
Le Bistro |
Dîner Amical |
|
Lørdag |
24. oktober |
Røros |
Dîner Amical |
|
Fredag |
13. november |
Scandic Nidelven |
Grand Dîner |
|
Onsdag |
09. desember |
Tollbua |
Lutefisk |
Alle våre arrangementer starter kl. 19.00, utenom Grillaften på Hell, der bussen går kl 1800, og ev lunsjarrangement, der tidspunkt vil komme frem i invitasjonen.
Priser 2026. Det blir ingen endring i priser på våre arrangement i 2026:
L’Ordre Mondial kr 1500,- / + 200,- for ikke-medlemmer
Dîner Amical og Grillaften kr 1800,- / + 200,- for ikke-medlemmer
Grand Dîner kr 2100,- / + 200,- for ikke-medlemmer
Spesialarrangement hos Britannia, «Speilsalen Spesial» koster kr 4500,-
Michelin-restaurantene som velger å ha «Spesial» skal få vise frem den menyen de vanligvis har, og priser dette med en rabatt for våre medlemmer.
I prisene er inkludert kr 50.- til administrasjon CDR Trøndelag.
Arrangement
Invitasjonen til våre arrangement sendes ut ca 1 måned før. Enkelte av våre medlemsbedrifter har begrenset antall plasser, så her vil vi be om at ev GJESTER man ønsker å invitere med i første omgang settes på venteliste, slik at så mange medlemmer (og partner, selvfølgelig) som mulig får sjansen til å delta først. Dersom det er ledige plasser, tar jeg kontakt med de som har meldt noen til ventelisten. Vi har bordplassering kun på Grand Diner, ellers er det normalt «free seating». Er det spesielle ønsker, kan det legges inn som kommentar ved påmelding, så gjør vi så godt vi kan for å tilpasse dette.
Grand Chapître 28.-30. august 2026 i ÅLESUND
Vi sender ut varsel så snart påmeldingen er åpen, men følg også med på www.chaine.no.
Man må delta på et Grand Chapître for å få tildelt kjedet sitt for første gang, eller for å få oppgraderinger og 10-, 20-, 30- og 40-års-medaljer, så de som skal ha dette må i alle fall sette av denne helgen! Men som ellers håper vi selvsagt at Trøndelag også neste år blir den største delegasjonen på Grand Chapïtre J.

Jeunes Chefs Rôtisseur og Jeunes Sommeliers 2026
Chaîne des Rôtisseurs arrangerer Jeunes Chefs Rôtisseurs for unge kokker, og Jeunes Sommeliers for sommelierer, servitører/bartendere med vin- og drikkekompetanse, som ikke har fylt 27 år før den internasjonale konkurransen gjennomføres.
Informasjon om arrangementene og påmelding sendes til alle medlemsbedrifter når dette er klart.
Vinner i Jeunes Chefs Rôtisseurs 2025, Simen Lund fra To Rom og Kjøkken, skal representere Norge i den internasjonale finalen i Budapest 18. april 2026. Vi ser på muligheten for å arrangere en tur for medlemmene som ønsker å dra ned for å få med seg konkurransen og ev Get Together + Grand Dîner på arrangementet i Istanbul den helgen. Mer info kommer fra Chaîne sentralt når dette er sjekket ut.

Medlemmer
Vi er pr i dag 322 medlemmer i Trøndelag, hvorav 25 nye medlemmer i 2025.
138 damer og 184 menn.
75 profesjonelle og 247 ikke-profesjonelle.
43 medlemmer under 35 år.
227 er også medlem i L'Ordre Mondial.
Medlemstall fra andre Bailliager:
Arctique: 60 (ingen endring fra i fjor)
Oslo: 147 (opp 4 fra i fjor)
Bergen: 101 (opp 16 fra i fjor)
Nordvestlandet: 48 (opp 7 fra i fjor)
Rogaland: 62 (opp 2 fra i fjor)
Vestfold: 56 (ned 1 fra i fjor)
Sørlandet: 115 (opp 5 fra i fjor)
Dersom noen ønsker å melde inn partner, istedenfor at denne går som «gjest», er det bare å ta kontakt med Hege på hege@chaine.no.
Priser for medlemskap 2026 (ingen endring)
Innmelding/engangsavgift Chaîne des Rôtisseurs 2200,-
Innmelding/engangsavgift unge under 35 750,-
Innmelding L’Ordre Mondial 550,-
Årskontingent profesjonelle 1850,-
Årskontingent ikke-profesjonelle 1200,-
Årskontingent Conjoint (partner) 975,-
Årskontingent unge under 35 500,-
Årskontingent L’Ordre Mondial 300,-
Årlig bidrag unge profesjonelle 175,-
Økonomi
Pr dd. har vi på konto:
Totalt Fond ca 1 234 000,-
Totalt Chaîne ca 385 000,-
Regnskap for 2025 blir presentert på Generalforsamlingen under Grand Chapître i Ålesund neste år.
Chaîne des Rôtisseurs Trøndelags Fond
I jubileumsåret 2023 etablerte vi i Bailliage Trøndelag Fondet, som gir årlig støtte til fagpersonell innen hotell- og restaurantbransjen til konkurransedeltagelse, internasjonal utveksling, faglig opplærling og kompetanseutvikling. Fondet har en grunnkapital på kr 1 mill, som skal stå urørt. Det er avkastninger fra dette, sammen med tilskudd og bidrag fra givere, medlemmer og, ved behov, årskontingent fra medlemsbedriftene, som skal brukes til utbetaling av støtte når det søkes om dette fra medlemsbedriftenes ansatte/unge. På denne kontoen står det pr dd omtrent kr 1 230 000, og det oppfordres til å minne om mulighetene for å søke om midler til konkurranser etc.
Det er i styret i Fondet bestemt at det ikke skal kreves inn bidrag/avgift fra medlemsbedriftene for 2025. Dette skal vurderes fra år til år, i forhold til saldo på avkastning og frivillige bidrag mot søknader.
Utbetalinger i 2025 – totalt 90 000,-:
20 000,- Håvard Werkland Bocuse d’Or
20 000,- Eli Anne Sundset Årets Kokk
20 000,- Ivar Moe Utveksling Franzén
20 000,- Emma Johanne Torpet Euroskills
10 000,- Simen Lund Jeunes Chefs Rôtisseurs
Antrekk
Det kommer alltid et spørsmål om antrekk til de ulike arrangementene. Her er en grei huskeregel:
Kjedet skal bæres på alle Chaîne des Rôtisseurs arrangementer. Damer kan erstatte kjedet med damesløyfe/medaljong.
Det skal være dress på vanlige arrangementer så nær som arrangementer i friluft. Da holder det med pent fritidsantrekk. På Grand Dîner skal det være smoking for menn, og damene kler seg deretter.
Det er slutt på å dele ut L’Ordre Mondial-kjedet for nye medlemmer. Det er kun Tastevin på kjedet som viser at man er medlem i OMGD.
Da gjenstår det bare å takke for hyggelige middager i året som har gått,
og ønske alle en fredelig jul og et godt og begivenhetsrikt nytt år!
Vennlig hilsen
Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs

Roar Hildonen
Bailli Regional