Referater fra arrangementene

Bailliage de Bergen

Det var duket for en mat- og vinopplevelse utenom det vanlige da Bailliage de Bergen inviterte til Fransk Aften på FG Restaurant & Bar. Arrangementet var i regi av L´Ordre Mondial og Vice-Echanson, Bjarte Askeland kunne varte opp med et knippe kvalitetsviner fra Saint Emilion, velvillig stilt til veie av organisasjonen Jurade de Saint Emilion, et broderskap med en historie helt tilbake til 1199, med de ikoniske kongene Johan uten Land og Richard Løvehjerte som beskyttere. Så det var virkelig et historisk sus over kvelden!  Se referat med bilder fra arrangementet her.
Jeunes Chef Rôtisseurs og Jeunes Sommeliers gjennomføres i år på UMAMI ARENA på NOVA Spektrum i Lillestrøm. UMAMI ARENA er den største og viktigste møteplassen for mat- og måltidsbransjen og gjennomføres fra 14. til 17. februar 2023.  Jeunes Chef Rôtisseurs konkurransen har som mål å oppmuntre til kulinarisk utvikling for unge kokker, mens det i Jeunes Sommeliers konkurreres om kompetanse innen vin og drikke til gode måltider. Begge konkurransene finner sted på UMAMI ARENAs Mesterkjøkken i hall C 17.
3-5 september 2021 ønsket Baillage de Bergen hjertelig velkommen til byen mellom de 7 fjell og Grand Chapitre. Over 200 forventningsfulle medlemmer ble møtt av nydelig vær, og rammene kunne ikke vært bedre for en vellykket helg sammen med gode venner i Chaîne des Rôtisseurs. Se referat fra arrangementene her. Bilder fra arrangementene blir lagt ut under Billedgallerier i hovedmenyen på chaine.no.
Fredag 3. september ble det avholdt generalforsamling i Chaîne des Rôtisseurs på Hotel Norge by Scandic Bergen. Se protokoll her
Referat fra Diner Amical på Hallingstuene lørdag 20. Januar 2018 Hallingstuene på Geilo har et meget godt rykte og serverer tradisjonell fransk mat av svært god kvalitet. Frode Aga er frontfiguren, men som kjent står det som oftest en dyktig kvinne bak de fleste menn og Berit Kongsvik, Frodes kone, er intet unntak. I tillegg disponerer restauranten en meget dyktig restaurantsjef i Frank Ytterland, som leder et meget godt team. Se referat fra arrangementet her !
Bailliage de Bergen har lang tradisjon for å arrangere juleavslutninger for sine medlemmer. Vi ønsker at dette skal være en hyggelig og avslappende avslutning på et forhåpentligvis vellykket år med mange hyggelige og spennende arrangement. Skuldrene skal senkes i takt med julefreden og tankene rettes mot det nye året og de opplevelsene som venter. Se hele referatet her !
Potetkjelleren er en kjeller med lange tradisjoner i Bergen. Selve kjelleren har opprinnelse fra 1400 tallet, lenge før poteten kom til Europa. Den ble opprinnelig brukt til husdyrhold og etter hvert til oppbevaring av poteter. Restauranten har tatt i bruk både de gamle, fredede kjellerrommene og bygningen som er bygget over jorden, der kjøkkenet er installert. Nye eiere har drevet restauranten de siste 1,5 årene og har fått gode tilbakemeldinger både i media og fra sine gjester.
Denne høsten var det, bokstavelig talt, duket for servitørfaget i Bergen. NM for servitører ble arrangert som et samarbeid mellom Servitørlauget KKHR og Norges Kokkemesterlaug, NKL. A La Carte Messen i Bergen var teknisk arrangør og mesterskapet gikk av stabelen i Grieghallen helgen 28. – 29. September. Arrangementet gikk samtidig med NM i kokkekunst og markerte på den måten norsk kulinarisk tradisjon på en helhetlig måte. Referatet finner du her !    
Bekkjarvik Gjestgiveri, Asta og Øystein, Arnt og Ørjan, alle med etternavnet Johannessen, står for oss i Baillage de Bergen som symboler på gjestfrihet, vennlighet og kvalitet. Ørjans kompetanse er udiskutabel og tittelen i Bocuse d´Or 2015 representerer det ypperste en kokk kan oppnå. Men hans tvillingbror Arnt representerer stabilitet og soliditet et kjøkken ikke kan klare seg uten, noe tittelen årets kjøkkensjef 2015 ikke levner noe tvil om. Og bak det hele står Asta og Øystein, med sin lange erfaring, sin kjærlighet til faget og til barna og til hele staben på Gjestgiveriet.
Bergen is a city of trade. For many years the Merchants of Bergen has travelled far and near to sell our fish and buy products of interests from our customers. The result is that most Norwegians and especially those from Bergen, love to travel. Baillage de Bergen is no different. We have a tradition to invite our members on an annual trip to an interesting event, in order to taste the local food and enjoy the local wine, beer and spirit. This year the Hungarian Grand Chapitre was due to be organized in Budapest from 28th of September to 1st of October and seemed very interesting.