Referater fra arrangementene
Bailliage de Bergen
Dec
19
Julehilsen fra bailliage de Bergen 2024
Kjære venner
Nå nærmer julen seg og vi ser tilbake på nok et innholdsrikt år for Bailliage de Bergen. Jeg vil på vegne av styret takke våre medlemsbedrifter og våre flotte medlemmer for et flott år. Vi ser fremover og gleder oss til et innholdsrikt 2025 med nye gastronomiske opplevelser og hyggelige fellesskap.
Året 2024 begynte 14. februar, med et spennende konsept på Bergen kino med bobler og «Veronica må dø», en film spilt inn i huset til våre kjære medlemmer Ole-Vidar og Gurid Haga.…
Kjære venner
Nå nærmer julen seg og vi ser tilbake på nok et innholdsrikt år for Bailliage de Bergen. Jeg vil på vegne av styret takke våre medlemsbedrifter og våre flotte medlemmer for et flott år. Vi ser fremover og gleder oss til et innholdsrikt 2025 med nye gastronomiske opplevelser og hyggelige fellesskap.
Året 2024 begynte 14. februar, med et spennende konsept på Bergen kino med bobler og «Veronica må dø», en film spilt inn i huset til våre kjære medlemmer Ole-Vidar og Gurid Haga.…
Oct
05
Bailliage de Bergen hadde en fantastisk og unik kveld på Fløyen og Schou Restaurant . Det ble levert retter og service på et meget høyt nivå . En stor takk til alle som bidro🍷🍽
Etter en eventyrlig rehabilitering framstår Fløirestauranten som et smykke, bejublet av en samlet presse og med en utsikt svært få andre byer i verden kan by på.
Det var bergensarkitekten Einar Oscar Schou som tegnet Fløirestauranten tidlig på 1920-tallet.…
Etter en eventyrlig rehabilitering framstår Fløirestauranten som et smykke, bejublet av en samlet presse og med en utsikt svært få andre byer i verden kan by på.
Det var bergensarkitekten Einar Oscar Schou som tegnet Fløirestauranten tidlig på 1920-tallet.…
Jul
17
En smak av Saint-Emilion på Hordnes Brygge
Hver sommer feirer Bailliage de Bergen starten av sommersesongen på Ole Vidar Haga og Gurids fantastiske Hordnes Brygge, et vakkert båthus som ligger ved Fanafjorden, omgitt av nydelig natur. Sommerfesten på Hordnes har en nesten magisk status i Chaîne des Rôtisseurs. Vertskapet vårt, Ole Vidar og Gurid, begge kokker, grunnla praktisk talt den gastronomiske historien i Bergen. Ole begynte sin karriere som kokkelærling på Hotell Neptun for 60 år siden i år og har aldri sett seg tilbake.…
Jul
13
Sommerhilsen fra Bailliage de Bergen
Program for høsten 2024
Det er sommer i Bergen og vi har kunnet glede oss over fine dager med sol og varme, men vi har også hatt våte og kalde dager. Uansett vær er det viktig å glede seg over de små tingene. En sen frokost sammen med kjære og venner midt i uken når man har ferie. Et glass vin på terrassen den dagen solen tittet fram. En god middag med venner, hjemme eller på restaurant.…
Program for høsten 2024
Det er sommer i Bergen og vi har kunnet glede oss over fine dager med sol og varme, men vi har også hatt våte og kalde dager. Uansett vær er det viktig å glede seg over de små tingene. En sen frokost sammen med kjære og venner midt i uken når man har ferie. Et glass vin på terrassen den dagen solen tittet fram. En god middag med venner, hjemme eller på restaurant.…
Apr
26
Det var duket for en mat- og vinopplevelse utenom det vanlige da Bailliage de Bergen inviterte til Fransk Aften på FG Restaurant & Bar. Arrangementet var i regi av L´Ordre Mondial og Vice-Echanson, Bjarte Askeland kunne varte opp med et knippe kvalitetsviner fra Saint Emilion, velvillig stilt til veie av organisasjonen Jurade de Saint Emilion, et broderskap med en historie helt tilbake til 1199, med de ikoniske kongene Johan uten Land og Richard Løvehjerte som beskyttere. Så det var virkelig et historisk sus over kvelden!
Se referat med bilder fra arrangementet her.…
Se referat med bilder fra arrangementet her.…
Feb
17
Jeunes Chef Rôtisseurs og Jeunes Sommeliers gjennomføres i år på UMAMI ARENA på NOVA Spektrum i Lillestrøm. UMAMI ARENA er den største og viktigste møteplassen for mat- og måltidsbransjen og gjennomføres fra 14. til 17. februar 2023.
Jeunes Chef Rôtisseurs konkurransen har som mål å oppmuntre til kulinarisk utvikling for unge kokker, mens det i Jeunes Sommeliers konkurreres om kompetanse innen vin og drikke til gode måltider.
Begge konkurransene finner sted på UMAMI ARENAs Mesterkjøkken i hall C 17.…
Jeunes Chef Rôtisseurs konkurransen har som mål å oppmuntre til kulinarisk utvikling for unge kokker, mens det i Jeunes Sommeliers konkurreres om kompetanse innen vin og drikke til gode måltider.
Begge konkurransene finner sted på UMAMI ARENAs Mesterkjøkken i hall C 17.…
Sep
05
3-5 september 2021 ønsket Baillage de Bergen hjertelig velkommen til byen mellom de 7 fjell og Grand Chapitre.
Over 200 forventningsfulle medlemmer ble møtt av nydelig vær, og rammene kunne ikke vært bedre for en vellykket helg sammen med gode venner i Chaîne des Rôtisseurs.
Se referat fra arrangementene her.
Bilder fra arrangementene blir lagt ut under Billedgallerier i hovedmenyen på chaine.no.…
Over 200 forventningsfulle medlemmer ble møtt av nydelig vær, og rammene kunne ikke vært bedre for en vellykket helg sammen med gode venner i Chaîne des Rôtisseurs.
Se referat fra arrangementene her.
Bilder fra arrangementene blir lagt ut under Billedgallerier i hovedmenyen på chaine.no.…
Sep
03
Fredag 3. september ble det avholdt generalforsamling i Chaîne des Rôtisseurs på Hotel Norge by Scandic Bergen.
Se protokoll her…
Se protokoll her…
Feb
16
Referat fra Diner Amical på Hallingstuene lørdag 20. Januar 2018
Hallingstuene på Geilo har et meget godt rykte og serverer tradisjonell fransk mat av svært god kvalitet. Frode Aga er frontfiguren, men som kjent står det som oftest en dyktig kvinne bak de fleste menn og Berit Kongsvik, Frodes kone, er intet unntak. I tillegg disponerer restauranten en meget dyktig restaurantsjef i Frank Ytterland, som leder et meget godt team.
Se referat fra arrangementet her !…
Hallingstuene på Geilo har et meget godt rykte og serverer tradisjonell fransk mat av svært god kvalitet. Frode Aga er frontfiguren, men som kjent står det som oftest en dyktig kvinne bak de fleste menn og Berit Kongsvik, Frodes kone, er intet unntak. I tillegg disponerer restauranten en meget dyktig restaurantsjef i Frank Ytterland, som leder et meget godt team.
Se referat fra arrangementet her !…
Dec
28
Bailliage de Bergen har lang tradisjon for å arrangere juleavslutninger for sine medlemmer. Vi ønsker at dette skal være en hyggelig og avslappende avslutning på et forhåpentligvis vellykket år med mange hyggelige og spennende arrangement. Skuldrene skal senkes i takt med julefreden og tankene rettes mot det nye året og de opplevelsene som venter.
Se hele referatet her !…
Se hele referatet her !…