Julebrev fra Bailliage de Bergen 2024

Julehilsen fra bailliage de Bergen 2024

Kjære venner

Nå nærmer julen seg og vi ser tilbake på nok et innholdsrikt år for Bailliage de Bergen. Jeg vil på vegne av styret takke våre medlemsbedrifter og våre flotte medlemmer for et flott år. Vi ser fremover og gleder oss til et innholdsrikt 2025 med nye gastronomiske opplevelser og hyggelige fellesskap.

Året 2024 begynte 14. februar, med et spennende konsept på Bergen kino med bobler og «Veronica må dø», en film spilt inn i huset til våre kjære medlemmer Ole-Vidar og Gurid Haga. Kvelden ble avsluttet med en påfølgende middag på Scandic Bergen City.

Vi hadde også gleden av å dra til Bekkjarvik på Lærlingenes aften 20. april. Dette var en fin opplevelse og lærlingene leverte flott mat, drikke og service. Det er godt håp for fremtiden. 

FG Restauranter har invitert oss til deres arrangementer med Winemakers Dinner. Vi setter stor pris på denne tradisjonen og gleder oss til flere besøk.

Den tradisjonelle sommerfesten ble også som vanlig holdt hos Ole Vidar og Gurid 1. juni, et alltid hyggelig og strålende vertskap.

Før sommerferien reiste en delegasjon på nærmere 20 av våre medlemmer til Tromsø og deres Grand Chapitre som badet i sol og gode opplevelser. En delegasjon fra Bergen har også vært på en særdeles spennende reise til Sør-Afrika nå i høst.

12. september arrangerte vi Kunst, biff og béarnaise på Gategalleriet og Engen. Et særs vellykket arrangement der kulturaktiviteter og gastronomi spilte sammen.

Kulturaktivitet hadde vi også da vi inviterte til en søndagslunsj 10. november på Schøtstuene, en del av Hanseatisk museum. Etter omvisning og foredrag, fikk vi et godt ølforedrag med videre smaking, før vi spiste en deilig lunsj.

Et av årets høydepunkter var deltakelsen på den eksklusive åpningen av Schou på Fløyen 5. oktober. Dette var en fantastisk og unik kveld med en service på høyt nivå og med verdens beste utsikt over vakre Bergen by.

Slutten av året ble feiret 11 desember med champagne i Holmedalsgården hos arkitekt Paal Kahrs før vi gikk videre til vår årlige juletrefisk, lutefisk på Bryggeloftet. En god start på julefølelsen.

Program for Baillage de Bergen 2025

Torsdag 6. februar – Diner Amical – Fjellskål sjømatrestaurant

Fjellskål Sjømathandel med medlem Dan-Even Fjellskål tilbyr kanskje Norges største utvalg fra havet. Restauranten som er medlem i Chaîne des Rôtisseurs, er forsynt med disse herlighetene fra fiskedisken og vi går en herlig kveld i møte. Hold av datoen, invitasjon sendes ut i romjulen

Lørdag 22. mars – Jeunes Sommeliers

Den nasjonale konkurransen Jeunes Sommeliers arrangeres neste år i Bergen. Den fungerer som uttak til den internasjonale finalen i Geneve 10. – 14. september 2025 og er en flott anledning for unge servitører og sommelierer med ambisjoner til å få internasjonal erfaring. Arrangementet vil by på spennende konkurranse, deltakelse fra publikum og en flott festmiddag om kvelden lørdag 22. mars. Følg med, nærmere informasjon kommer

Torsdag 24. april – Diner Amical – Brasserie Cherie, Hôtel Charmante

Hôtel Charmante og Brasserie Cherie har fått svært god mottakelse blant anmelderne og på kort tid blitt meget populært. Det lønner seg derfor å booke plass i restauranten tidlig dersom man ønsker å besøk den. De har nylig utvidet restauranten med et flott Chambre Séparée der de ønsker å ta imot våre medlemmer til en spesiell opplevelse med mat og vin i kombinasjon. Følg med, nærmere informasjon kommer

Lørdag 21. juni – Sommerfest hos Ole og Gurid i naustet på Hordnes

Denne flotte tradisjonen ser vi ingen grunn til å avslutte. Våre medlemmer vil derfor også i 2025 bli invitert til Hordnes på sommerfest. Denne gangen er det vi som står for menyen. Dere kan glede dere!

Fredag 29. – søndag 31. August – Grand Chapitre ved Baillage d´Oslo

Grand Chapitre er årets høydepunkt. I 2025 er det Oslo som står for arrangementet og styret håper på stor deltakelse fra Bergen. Programmet er ennå ikke klart, men vi er sikre på at det blir meget bra. Følg med og meld dere på

Torsdag 25. September – Fish Me inviterer til Krabbefest

Hva er bedre enn å starte høsten med ett skikkelig krabbegilde servert av dyktige fagfolk. Vi gleder oss stort til en uformell kveld på bryggekanten hos vårt medlem Arnfinn Djukastein

Lørdag 1. november – Grand Diner - Opus XVI

Denne høsten har vi den store gleden av å invitere til Grand Diner på vår medlemsbedrift Hotel Opus XVI, med Maître Hôtelier Lise Solheim som vår vert. Vi ser fram til en stor kveld med gastronomiske høydepunkter

Onsdag 10. desember  - Juletrefisk

Dette er årets siste høydepunkt og en stor medlemsfavoritt. Bobler & snacks hos vårt medlem Paal J. Kahrs på hans kontor/atelier, etterfulgt av deilig lutefisk på Bryggeloftet

Styret i Bailliage de Bergen

På grunn av arbeidsbelastning og nye utfordringer for vår Bailli Gaute Birkeli har styret valgt å gjøre noen endringer. Kristine Øvrebø overtok som Bailli Regional, men Gaute blir heldigvis med videre som god støtte i rollen som Vice-Chancelier. Gaute har gjort en fabelaktig jobb som vår Bailli og vi takker ham for godt arbeid, dedikert yrkeskompetanse og en engasjerende innsats. Styret har en bred profesjonell plattform med mange kvaliteter, kompetanser og utdanninger. Vi har et godt samarbeid og gleder oss til nye arrangementer i fremtiden.

Styresammensetningen for Conseil Régional Bergen:

  • Bailli Régional: Kristine Øvrebø - Hovedansvaret for Chaines virksomhet i Bailliage de Bergen
  • Vice-Chancelier: Gaute Birkeli - Chancelier er «next in command» i Bailliage de Bergen
  • Vice-Argentier: Bjarte Askeland - Hovedansvar for ivaretakelse av økonomien i Bailliage de Bergen
  • Conseiller Culinaire: Inger K. Moe - Representant for de profesjonelle medlemmene i Bailliage de Bergen
  • Vice-Chargé de Missions: Dag Erik Dahlslett - Rekrutteringsansvarlig og kreativ rådgiver for Bailliage de Bergen.
  • Vice-Chargé de Presse: Charlotte Øvrebø - Ansvarlig for all kommunikasjon, informasjon og profilering fra Bailliage de Bergen i samråd med Conseil Régional Bergen
  • Vice-Enchanson: Glenn Erik Osebakken - Ansvarlig for i L’Ordre mondial i Bailliage de Bergen
  • Vice-Conseiller Gastronomique - Paal Johan Kahrs - Representant for amatør-medlemmene i Bailliage de Bergen

Medlemsbedriftene i Bailliage de Bergen

Styret vil sterkt oppfordre våre medlemmer til å anbefale og benytte våre medlemsbedrifter:

Vi utfordrer våre medlemmer til å komme med innspill til aktiviteter og også generelle tilbakemeldinger. Inviter gjerne deres venner og familie med på arrangementer slik at vi kan utvide fellesskapet for vår glede og interesse for mat, vin og det gode måltid.

Rekruttering av nye medlemmer i Bailliage de Bergen

I 2024 har Bailliage de Bergen fått 7 nye medlemmer. Vi har en målsetting om å øke antallet medlemmer årlig og håper dere medlemmer vil være med å bidra til det. Vi oppfordrer dere til å invitere venner og kjente som setter pris på det Chaîne des Rôtisseurs har å tilby. Våre arrangementer er alltid åpne for gjester, så send gjerne oversikten over arrangementer til potensielle medlemmer allerede nå! Nytt av året er at det er enklere enn noen gang å melde seg inn, ved å scanne denne QR koden og følge instruksjonene.

Kontaktinformasjon til medlemmene

Vi oppfordrer alle medlemmer til å melde inn endringer i sin kontaktinformasjonen slik at all informasjon blir sendt til dere på riktig adresse. Vår nye mailadresse er: bergen@chaine.no

På vegne av hele styret i Baillage de Bergen, ønsker jeg å takke medlemmer, deres partnere og venner for mange hyggelige middager i året som har gått. Riktig godt nytt år til alle og på gjensyn i 2025.

Vive la Chaîne!

Beste hilsen

Kristine Øvrebø

Bailli Regional