Eksklusiv åpningen av Schou - Grand Diner på Fløirestauranten

Bailliage de Bergen hadde en fantastisk og unik kveld på Fløyen og Schou Restaurant . Det ble levert retter og service på et meget høyt nivå . En stor takk til alle som bidro🍷🍽
Etter en eventyrlig rehabilitering framstår Fløirestauranten som et smykke, bejublet av en samlet presse og med en utsikt svært få andre byer i verden kan by på.
Det var bergensarkitekten Einar Oscar Schou som tegnet Fløirestauranten tidlig på 1920-tallet. Silhuetten skulle minne om et «Soria Moria Slott», og interiøret, lamper, beslag og møbler var i sin helhet tegnet av ham.
Restauranten åpnet i 1925 og er Schous mest kjente bygg fra den senere produksjon. På merittlisten hans finner vi også Den Nationale Scene i Bergen. Et fellestrekk ved hans bygninger er bruken av okergule farger og en enkel geometrisk ornamentering. Schous Nedre Fløibanenstasjon (1912-1918) er et tidlig eksempel på inspirasjon fra eldre bergensarkitektur.
Arkitektkontoret Paal J. Kahrs fikk den spennende oppgaven med å omforme den 100 år gamle verneverdige bygningen til et moderne og tidsriktig restauranthus. Fløirestauranten åpnet dørene på nytt i april, fikk svært gode anmeldelser og har oppnådd stor popularitet.
Nå åpner den virkelige perlen på Fløyen!
Schou er Fine Dining restauranten der gjestene får oppleve en 10-retters sansemeny med smaker fra fjell, fjord og flora i Schous ærverdige arkitektur. Natur og kultur forenes i opplevelsen og vårt vertskap ønsker at alle sanser skal vekkes til live i løpet av måltidet. Her nyter man en helaften mens man betrakter genuin kokkekunst.
Ved den offisielle åpningshelgen av Schou har vi fått tildelt alle plassene i restauranten lørdag 5 oktober. Christina Bollmann, Bjarte Finne og deres team leverte oss en helt spesiell kveld og vi er svært stolte over at  våre medlemmer fikk en unik mulighet til å få de første smakebitene av det som garantert blir en av Bergens signaturrestauranter.                                   

 Menyen for kvelden var .                            

  Kvestad Adelstein-cider fra Nå i Hardanger-(100% Gravenstein – Adelstein er ett slektsnavn fra Kvestad)
Brytebrød – Surdeigdeigsbrød med pisket syrlig smør Sjøkreps – Estragon – Tang Gulrot – Tomat – Skvallerkål Sopp – Persille – Potet, sopp consomme
***
Kamskjell– Saltskum - Estragon – Tang- jordskokkpure
***
Kveite(«on the bone»)- Bjørnebær – spinat – potetpure Paul Prieur & Fils, Sancerre, 2022, Loire, Frankrike
***
Hjortetartar – fermenterte tyttebær – Margbein emulsjon – Brioche Nuits Saint Georges Les Plateaux, 2020, Burgund, Frankrike
 ***
Ost – Syltet løk – Fløte
Gaston Revolte Brut 3Eme Millenaire Pinot Noir, Champagne, Frankrike
 ***
Te-seremoni
 ***
Waguy okse mørbrad– Demiglace – Rosenkål – Gresskar – pommes mousseline Izadi Reserva, 2015, Bodegas Izadi, Rioja, Spania
 ***
Multe – Karamell – Bokhvete
Egon Muller,Scharzhof 2022, Mosel, Tyskland
 ***
Petit four

 

Bilder fra arrangementet er tilgjengelig i Billedgallerier i hovedmenyen.