Sommerhilsen fra Bailliage de Bergen - program for høsten 2024

Sommerhilsen fra Bailliage de Bergen
Program for høsten 2024

Det er sommer i Bergen og vi har kunnet glede oss over fine dager med sol og varme, men vi har også hatt våte og kalde dager. Uansett vær er det viktig å glede seg over de små tingene. En sen frokost sammen med kjære og venner midt i uken når man har ferie. Et glass vin på terrassen den dagen solen tittet fram. En god middag med venner, hjemme eller på restaurant. Ferietiden gir oss mulighet til å nyte god mat og god vin i godt selskap, være sosiale og føle på friheten når man ikke skal tidlig opp dagen etter.

Bailliage de Bergen har hatt fine arrangement dette året. Vi startet med et spennende konsept på Bergen Kino. Filmen "Victoria må dø" var filmet i huset til våre kjære medlemmer, Ole Vidar og Gurid. For oss som har deltatt på sommerfester og andre arrangement hos dem, var det morsomt å se scenene fra huset på førpremieren. Med både regissør og kinopersonale til stede og et glass i hånden, var det den ultimate kino-opplevelsen. Den påfølgende middagen på Scandic Bergen City avsluttet en perfekt kveld. Og filmen fikk overstømmende mottagelse hos både kritikere og publikum.

Det neste arrangementet var en meget flott Lærlingenes Aften på Bekkjarvik. Vi som hadde gleden av å spise nydelig mat og drikke meget bra viner i eget lokale på Bekkjarvik kunne ikke ha ønsket oss en bedre kveld. Lærlingene leverte til de grader og fikk velfortjent skryt.

FG Restaurant & Bar holder flotte Winemakers Dinner og har som tradisjon å invitere medlemmene i Chaîne des Rôtisseurs til å delta til redusert pris. I år har vi kunnet nyte god mat fra FG og kvalitetsviner fra to flotte vinhus, Weingut Winter og Félsina. Vi håper denne tradisjonen fortsetter.

Den tradisjonelle sommerfesten på Hordnes, hos Ole Vidar og Gurid, ble som vanlig svært vellykket. Denne gangen ble den arrangert som en kurvfest, der gjestene bidro med utrolig flotte retter i meget generøse mendger. I tillegg fikk vi smake et knippe viner fra Saint Emilion, i samarbeid med Jurade de Saint Emilion. Det kommer et fyldig referat fra dette arrangementet om ikke lenge.

Det siste arrangementet før sommeren var Grand Chapitre i Tromsø i slutten av juni. Værgudene spilte virkelig på vår side da delegasjonen på nesten 20 medlemmer fra Bergen ankom og helt fra Get Together på Rorbua, via lunch på ulike steder i byen lørdag, til en storslått Grand Diner på Scandic Ishavshotel, kunne vi nyte sol, varme og gode gastronomiske opplevelser sammen.

Både medlemmer og styre nyter nå en velfortjent sommerferie, men om ikke lenge starter vi opp igjen og kan presentere spennende arrangement for dere.

Torsdag 12. september arrangerer vi en kunst- og gastronomikveld i samarbeid med Gategalleriet og Adam på Engen. Gategalleriet har stor aktivitet og stiller ut spennende verker av store kunstnere. Adam Schive Bjerck er ikke bare restauratør med flere ben å stå på, men også en ankerkjent kunstner. Denne kvelden skal vi få nyte god kunst, god drikke i glasset og god mat på tallerken. Nærmere opplysninger kommer snart.

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag 5. oktober er det duket for Grand Diner på Fløyen. Den første helgen i oktober har Christina Bollmann, Bjarte Finne og deres eminente team, premiere på sin Fine Dining restaurant, Schou (Skau) og vårt arrangement er deres første store middag. Det var bergensarkitekten Einar Oscar Schou som tegnet Fløirestauranten tidlig på 1920-tallet. Også interiøret, lamper, beslag og møbler var i sin helhet tegnet av ham. Silhuetten skulle minne om et «Soria Moria Slott». Restauranten åpnet i 1925, og er hans mest kjente bygg fra den senere produksjon. På merittlisten hans finner vi også Den Nationale Scene i Bergen. Et fellestrekk ved hans bygninger er bruken av okergule farger, og enkel geometrisk ornamentering. Schous Nedre Fløibanenstasjon (1912-1918), er et tidlig eksempel på inspirasjon fra eldre bergensarkitektur. Nærmere informasjon kommer snart. På dette arrangementet er det svært begrenset plass.

Søndag 10. november arrangerer vi en interessant formiddag i Det Hanseatiske Museum og Shøtstuene, med et historisk foredrag om lokalene, spennende smaker basert på klippfisk og passende fermentert drikke, presentert av de beste fagfolkene. Denne dagen slipper dere unna søndagsmiddagen!

Onsdag 11. desember møtes vi igjen til den tradisjonelle Juletrefisken, som sedvanlig starter med Champagne, snacks og kunst i Holmedalsgården hos vårt styremedlem, Paal H. Kahrs, før vi beveger oss til Bryggeloftet for å innta emnient lutefisk med alt tilbehør.

 

 

 

 

 

 

 

 

Styret har gleden av å ønske alle sine medlemmer god sommer, med de beste ønsker for ferieavviklingen og vel møtt til spennende arrangement i september. 

Vennlig hilsen

Gaute Birkeli

Bailli Regional

Chaine.no