Jeunes Chef Rôtisseurs og Jeunes Sommeliers 2023

Jeunes Chef Rôtisseurs og Jeunes Sommeliers gjennomføres i år på UMAMI ARENA på NOVA Spektrum i Lillestrøm. UMAMI ARENA er den største og viktigste møteplassen for mat- og måltidsbransjen og gjennomføres fra 14. til 17. februar 2023. 
Jeunes Chef Rôtisseurs konkurransen har som mål å oppmuntre til kulinarisk utvikling for unge kokker, mens det i Jeunes Sommeliers konkurreres om kompetanse innen vin og drikke til gode måltider.
Begge konkurransene finner sted på UMAMI ARENAs Mesterkjøkken i hall C 17. februar i tidsrommet 10:00 - 14:00.

Les mer om konkurransen 

Norge har vunnet den internasjonale Jeunes Chef Rôtisseurs finalen de tre siste årene. Tonje Svee fra To Rom og Kjøkken i Trondheim vant finalen  i Mexico City i 2022. I 2021 ble finalen gjennomført i Paris og det ble da kåret vinnere for både 2020 og 2021. Disse var henholdsvis Emil Lundemo Bakken fra Scandic Nidelven Hotel i Trondheim og Sindre Fagermo Hjelmseth fra To Rom og Kjøkken.Nikolai
Haram Svorte fra Britannia Hotel vant Jeune Sommeliers i 2021.

Vinneren av Jeunes Chef Rôtisseurs skal representere Norge i den internasjonale konkurransen i Istanbul 4.-8. oktober, mens vinneren av Jeunes Sommeliers skal representere Norge i den internasjonale konkurransen i Ljubljana (Slovenia)12.-17. september 2023.

Se videoer fra tidligere konkurranser på de internasjonale sidene til Chaîne des Rôtisseurs.

 

Følgende er tatt ut til å konkurrere om finaleplass i Jeunes Chef Rôtisseurs i 2023:

Chul Aron (20)

Kokk på Britannia Hotell, Trondheim"Det som inspirerer meg til å lage god mat er å samle folk sammen. Jeg er opptatt av å benytte gode lokale råvarer, og gjerne lage en rett basert på gamle tradisjoner og gi de en moderne vri. Det å få være med å konkurrere vil hjelpe meg å bli en bedre kokk og få enda mere inspirasjon.
Jeg gleder meg til å konkurrere i Jaunes Chef  i Lillestrøm, 17 Februar." 


 

Ibrahim Aljabouri (25)

Kokk ved To Rom og Kjøkken, Trondheim

 

"Jeg ser på meg selv som en god kandidat til å vinne, jeg liker en ordentlig utfordring og det for meg i denne konkurransen. Jeg har også et bra team i ryggen som hjelper meg på treningen til konkurransen og kommer med både gode og dårlige tilbakemeldinger.

Nøkkelen er nok å trene hardt i forkant av konkurransen.

Jeg har også god motivasjon til å ta gullet hjem siden jeg jobber sammen med Sindre Hjelmseth (Coach) og Tonje Svee som tidligere har vunnet nasjonalt og internasjonalt.

Jeg gleder meg til å kjenne på trykket under konkurransen og ser fram til mye læring."


 

Sunniva Aas Mathisen

Kokk hos Bula Neobistro, Trondheim

 

"Jeg startet i nåværende stilling ved Bula Neobistro 13. august 2021. Dette er en nyskapende og kompromissløs restaurant under ledelse av Renee Fagerhøi. Jeg er ansatt som kokk og stå på garnish som er min nåværende stasjon. Her har jeg ansvar for alt av tilbehør til alle rettene på menyen samt råvarebestillinger. Har i tillegg vært på de to andre stasjonene på kjøkkenet; koldt og steik."


 

Simen Johansen (22)

Førstekokk på Vaaghals, Oslo

 

"Jeg ser på meg selv som en sta kokk, jeg har en del erfaring og lærelyst samt en dedikasjon til å lære mer. Er nemlig mye av kreativiteten min som kommer fra å dra ut å spise. Eller å stå igjen noen timer etter jobb for å prøve ut en god ide jeg har sett, smakt eller kommer på selv."


 

Henry Helgesen

Ostehuset Øst , Stavanger

 

"Jeg har erfaring etter og ha jobbet som lærling i Quality hotell Maritim og deretter fått fast jobb i Ostehuset Øst. Mine hobbyer er være med venner og familie og selvsagt å lage mat. Jeg ser på meg selv som en kokk som er klar for og vise hva jeg har lært meg av mange flinke kokker fra mine arbeids plasser."


 

Fredrik Lie Nielsen

Bekkjarvik Gjestgiveri

 

"Jeg var lærling på Bekkjarvik gjestgiveri fra sommeren 2017- høsten 2019.

Deretter tjenestegjorde jeg som kokk på kongeskipet fra høsten 2019-høsten 2020. Høsten 2020-sommeren 2022 var jeg konditor lærling hos Lie Nielsen, før jeg begynte som kokk ved Bekkjarvik igjen sommeren 2022,

Jeg ser frem til årets konkurranse."

 

Følgende er tatt ut til å konkurrere om finaleplass i Jeunes Sommeliers i 2023:


 

Jon Skaset (25)

 Head Sommelier på Hotel Union Øye
 

Faglært servitør med vinkelner eksamen i boks og lang fartstid fra en av Norges topp restauranter.


"Har ett øye for detaljer, samt det store bildet.
Glimt i øyet og ett service mindset av stål."


 

Magne Andreas Gaut (24)

Vinkelner og lærlingansvarlig ved Le Bistro, Trondheim

 

"Jeg er arbeidsvillig og løsningsorientert. Er en positiv person som sprer glede. Har alltid ett lite smil rundt munnen. Jeg liker å ta på meg ansvar og er glad i både vinkurs, a la carte service og «fine dining»"


 

Simon S. Zachariassen (24)

Restaurantsjef på Finnegården, Bergen

 

"Jeg melder herved min interesse for deltakelse i Jeunes Sommalier-konkurranse ref. dialog med Bjarte Askeland. På bakgrunn av mine kvalifikasjoner og egenskaper anser jeg meg selv som en ypperlig kandidat. Gjennom flere års erfaring og tett samarbeid med noen av bransjens mest suksessfulle aktører er jeg nå klar for en ny utfordring. Mine tidligere kollegaer kjenner min evne til å jobbe effektivt, samtidig som jeg bevarer roen og opprettholder et høyt service-nivå, selv i stressende situasjoner. Jeg sikter konsekvent etter å fremstå som et forbilde og ansvarsbevisst leder for de ansatte gjennom å gå foran som et godt eksempel. Videre er jeg tilpasningsdyktig, dedikert og lett å samarbeide med. I møte med høyt tempo fremstår jeg motivert, med en positiv holdning og et glimt i øyet. Jeg anser meg selv å ha det som trengs for å gjøre en skikkelig innsats i konkurransen deres."


 

Magnus Thomassen

Sommelier på Code Restaurant, Oslo

 

"Jeg er en fraflyttet Finnmarking som har bosatt meg i Oslo for å ta til meg all kunnskapen som restaurantbransjen i hovedstaden har å tilby. Jeg utdannet meg som servitør i 2019 og Vinkelner i 2020. Nå jobber jeg som Sommelier på Code og stortrives med det!"


 

Marco Antonio Bøe (26)

Restaurantsjef ved Tango Restaurant, Stavanger

 

Allsidig erfaring som servitør, bartender og hovmester fra ulike restauranter