Julehilsen fra Baillage de Rogaland

Julehilsen og program for 2025

Chers Confrères,

Vi nærmer oss jul og 2024 går snart inn i historiebøkene. På vegne av alle oss i styret, og på vegne av alle medlemmene i Chaîne des Rôtisseurs Rogaland vil jeg rette en takk til medlemsbedriftene og ikke-medlemsbedriftene som har tatt godt imot oss og bydd på kulinariske mesterligheter, gode historier og godt vertskap! Og naturligvis en stor takk til våre medlemmer og deres dedikasjon– uten dere ville det ikke blitt noen arrangement! Håper alle har hatt gode opplevelser og satt pris på de arrangementene som har vært avholdt i år. Styret har lagt vekt på å lage varierte arrangementer, som alltid med hovedfokus på god mat og drikke.

Vi har i høst hatt noen endringer og tilskudd i styret, som betyr at sittende styre nå og inn i 2025 er som følger:

Bailli Régional Tommy Oppedal Raanti
Vice-Argentier Solveig Åsland
Vice-Conseiller Culinaire Tom Helge Sørensen
Vice-Chargé de Missions Berit Hegreberg
Vice-Chargé de Presse Ann Britt Sandvold
Vice- Conseiller Gastronomique Jan-Erik Hauge
Vice-Echanson Jonathan Lundgren

I 2024 har vi fått 6 nye medlemmer i vårt lokale Chaîne des Rôtisseurs. Vi har en målsetting om å øke antallet medlemmer årlig, og håper dere medlemmer vil være med å bidra til det. Vi oppfordrer dere til å invitere med dere venner og kjente som setter pris på det Chaîne har å tilby. Våre arrangementer er alltid åpne for gjester, så send gjerne oversikten over arrangementer til potensielle gjester/medlemmer allerede nå!

Nytt av året er at det er enklere enn noen gang å melde seg inn, ved å scanne denne QR koden:

Chaîne des Rôtisseurs Rogaland er opptatt av å bidra til å sikre fremtidens nye superhelter i bransjen, og var naturligvis tilstede med pengepremie til vinnerlagenepå Rogalands-cup for kokkelærlinger, som ble avholdt på Jåtta VGS i høst. Premiepengene skal brukes ifm. treningen til NM.Vinnerlagene som da skal forsvare Rogalands ære i NM for lærlinger kommer fra to av våre medlemsbedrifter- hhv. Renaa og Fisketorget! Vi ser frem til å følge disse lagene i Norgescup som går av stabelen 7-8. februar neste år på Jåttå VGS.

Styret arbeider kontinuerlig for å kunne tilby gode program år etter år, med besøk på regionens gode spisesteder.

Vi har gleden av å informere om at vi nylig har fått inn to nye medlemsbedrifter i Seid Restaurant og Brasserie Pigalle/Victoria Hotell, som skal få æren av å både starte og avslutte arrangementskalenderen i 2025.

Programmet er mer eller mindre klart, og vi håper at dere synes det er spennende arrangementer vi planlegger:

 

13/2: Dîner Amical med byen beste utsikt- på Seid Restaurant.

Restauranten på toppen av K8-bygget henter inspirasjon fra vikingtiden og det gammelnordiske, med bål, flammer, rustikt interiør og rykende drinker. Med grillen i midten av restauranten kan du oppleve ekte trolldom og seidskunst utøves rett foran deg. 

21/3 TBC-: Stavanger vinfest.

Vi jobber med å få til et gøy og spennende arrangement under Stavanger Vinfest, men detaljer og endelig bekreftelse gjenstår.

22/5: Dîner Amical kombinert med L’Ordre Mondial på St. 13 matstudio.

Denne gangen inviterer vi til en interaktiv middag der Tommy og Jan Erik fra styret står bak grytene, og Jonathan gjennomfører vinsmaking. Deltakerne inviteres til å bli med å lage maten og dekke bordet, før vi sammen setter oss ned og nyter det som er laget med gode viner til. Her kan man med andre ord lære masse!

29-31/8: Grand Chapitre i Oslo.

Dette er årets mulighet til å bli intronisert og motta kjede. Venter du på å få kjede for første gang eller skal du forfremmes og få nytt kjede, gjøres det her.

18/9: Dîner Amical- det beste av Rogaland- på Restaurant K2.

Med fokus på de beste regionale råvarene i sesong, har vi gleden av smake på det beste Rogaland har å by på på Michelin-restauranten K2.

14/11: Grand Dîner på Brasserie Pigalle/Victoria Hotel.

Med inspirasjon av franske smaker og fransk cuisine, ser vi frem til å avholde årets Grand Dîner på et av de flotteste lokalene Stavanger har å by på.

Vi i styret i Bailliage de Rogaland ønsker dere en riktig god jul og godt nyttår- og håper å møte mange av dere på våre arrangementer i 2025.

Med ønske om en God Jul,

Tommy Raanti, Berit Hegreberg, Ann Sandvold, Tom Helge Sørensen, Solveig Åsland, Jan-Erik Hauge og Jonathan Lundgren

 

Chaine.no