Referat fra Dîner Amical på A. Idsøe Berkel og Grill

REFERAT

DÎNER AMICAL
FREDAG 15. MARS 2024

En regnfull fredagskveld i mars var det duket for Diner Amical hos  A.Idsøe – grill & berkel i Verksgata i Stavanger. Restauranten ligger i et av de gamle husene i Verksgata i Stavanger, vegg i vegg med den tradisjonsrike slakterforretningen. Vårt arrangement var i et separat rom i 2. etasje, et perfekt lokale for en Diner Amical, denne gang med 17 deltakere.

Vi ble ønsket velkommen med et glass champagne -  N.V. Devaux Léonce d’ Albe Special Reserve, servert sammen med Idsøes egne godsaker - ølpølser og coppa di prima. Før vi gikk til bords ga også Albert Idsøe jr oss en interessant innføring i hvordan den nåværende bedriften hadde utviklet seg gjennom generasjonene, fra gårdsdrift på Storhaug og fram til dagens moderne slakter- og delikatesseforretning.

  ​Menyen var som følger:

 

Brød og smør

N.V. Devaux Léonce d'Albe Special Reserve

*

Vitello Tonnato

N.V. Nyetimber Cuvée Chérie Demi-Sec

*

Grillet dielam,

servert med spinatkrem, sopp fra Toppsopp, syltet rødløk, morkelsjy og pastinakk

Barone Ricasoli Chianti Classico Gran Selezione Colledilá 2019

*

Sjokoladecremeux, karamellis og kirsebær

Barone Ricasoli Vin Santo del Chianto Classico 2012

*

Kaffe og avec

 

Rødvin og dessertvin ble presentert av Eleonora Rabino fra Barone Ricasoli, som var i Stavanger i forbindelse med Stavanger Vinfest. Hun ga oss en interessant og engasjerende presentasjon av huset, vinen og produksjonsprosessen.

Måltidet ble avsluttet med kaffe og avec, mens den gode praten summet over bordet. 

Kveldens menyomtale var ved Tom Helge Sørensen, som oppsummerte med at det var et godt måltid med nydelige smaker og konsistenser og viner som satt som et skudd.  Vi kjente oss også godt igjen i det som restauranten selv skriver på hjemmesiden sin:  

«En restaurantopplevelse tuftet på solide håndverkstradisjoner, kjærlighet til råvarene og til den gode, uformelle stemningen».


Med gastronomisk hilsen,

Styret

Bailliage Rogaland

 

Chaine.no