Planlagte arrangementer

 

 

 

Arrangementer i 2022

 

I 2022 er det 1150 år siden slaget i Hafrsfjord. Eidsivatinget som Olav Haraldsson etablerte feirer sitt 1000 års jubileum. Når vi kommer til året 2024, er det 750 år siden Kong Magnus Lagabøtes landslov ble vedtatt på Gulating. Norge er en av Europas eldste riksdannelser med en unik dokumentert tidlig historie både av rikssamlingen, statsdannelsen og lovgivning, noe som ikke minst skyldes den unike sagatradisjonen. En arv som kun kan videreføres gjennom aktiv bruk og allmenn bevisstgjøring. Derfor har vi gjennomgående valgt historiske steder for årets program. Dere vil kunne befinne dere på flere historiske plasser i bygg av dragestil i løpet av 2022. Dragestilen er en arkitektonisk stil som oppstod i Norge på slutten av 1800-tallet og var særlig utbredt i perioden 1880–1910. Den har røtter i nasjonalromantikken og J. C. Dahls arbeid for å bevare stavkirkene. På denne tiden ble også Tuneskipet, Gokstadskipet og Osebergskipet gravet ut. Dragestilen kan sees som et naturlig sluttpunkt i 1800- tallets tilbakeskuende stilutvikling. Dermed knytter vi årets program opp imot det jubileumsår Norge nå går inn i.

Alle arrangementer er lagt ut på hjemmesidene og vi håper du som medlem finner flere arrangementer du ønsker å delta på. Det er mulig for deg å melde deg på til arrangementene nå. Vi håper du som medlem får glede av ditt medlemskap ved å delta på arrangementer.

 

5. februar

Afternoon Tea på ærverdige Hotel Bristol  

I februar inviterer vi sammen med Maître Hôtelier Lars Petter Mathisen til klassisk afternoon tea på ærverdige Hotel Bristol. Vi har reservert en av Oslo's flotteste saler , Lille festsal. Det er noe herskapelig å tre inn på dette hotellet, man hensettes til Downton Abbey. Her vil dere i ro og mak kunne nyte en klassisk engelsk afternoon tea med behagelig bakgrunnsmusikk fra flygelet.

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet

https://hotelbristol.no/

 

11. mai

Norsk Restaurantskole inviterer til L'Ordre Mondial arrangement     

Chaine des Rotissuers skal støtte opp om faget. Derfor faller det helt naturlig for oss at vi i mai måned arrangerer et hyggelig arrangement på Norsk Restaurantskole hvor Echanson National Rolf E. Wenstad og hans elever tar imot. Dette er en videregående skole som skal utdanne ungdom til dyktige fagarbeidere i kokk- og servitørfaget. Norsk Restaurantskole er en liten skole med kort avstand mellom elever og lærere. Den er relativt nystartet. Dette gleder vi oss til.

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet

https://norskrestaurantskole.no/

 

4.-5. juni

Chaine des Rotisseurs Golf Invitational

Tidlig i juni begir vi oss i retning Lillehammer og nærmere bestemt Maître Hôtelier Johannes Nermo sitt Nermo Hotell ved Hafjell. Familien til Johannes Nermo tok over Nermo Gård i 1866. Stadig kom det jegere og fiskere på vei til gårdens seter på Hornsjø, hvor blant Thor Heyerdahls familie leide rom. De reisende satte pris på gjestfriheten og maten på Nermo, og i 1923 var gården blitt et populært pensjonat. I 1932 brant imidlertid hele gården som var bygget i dragestil ned, og bare stabburet står igjen. Hotellet ble raskt bygget opp igjen, og ble et av de mest moderne byggene i Norge med sentralfyr og varmt og kaldt vann på alle rom. Her får dere en unik mulighet til å delta i det vi kjenner til er den første Chaine des Rotissuers Golf Invitational. Dere får anledning til å være med på en golf turnering med premier. Deretter vil dere få servert utsøkt kortreist mat med gode viner til og overnatte på utsøkt elegante rom. Hva mer kan hjertet begjære?

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet

https://nermohotell.no/

 

20. juni

L'Orde Mondial arrangement på Dyna Fyr

Så, før sommerferien er over oss reiser vi til sjøs. Nærmere bestemt Dyna Fyr.Skjæret ble overdratt fra den norske stat til Christiania Havnevæsen med formålet å bygge et fyrtårn i 1873. Fyrbygningen ble oppført i 1874. På Dyna Fyr vil Vice-Chargé de Missions Kristian Thornblad-Engbakken og hans dyktige stab ta imot oss til en velsmakende middag med retter fra havet og dertil hørende viner.

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet

https://www.dynafyr.no/

 

24.-25. september 

Eventyrhotellet Dalen fra 1894

Når høsten virkelig er i anmarsj hva vil kunne passe mer enn en reise mot fjell , skoger og eventyrene? Vi setter kursen mot Telemark og stedet Maître Hôtelier Thor Morten Halvorsen har gjort et fabelaktigt arbeid med å bevare og utvikle , selveste Dalen Hotel . Dalen Hotel, kjent som «eventyrhotellet» fra 1894, i overdådig, romantisk stil med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser. Å kombinere et besøk på Dalen Hotel med en seilas på Telemarkskanalen med et av veteranskipene M/S Henrik Ibsen eller M/S Victoria er en enestående kulturhistorisk reise tilbake i tid sammen med moderne service og komfort. Vi ser frem til et hyggelig opphold med god mat, med dertil godt drikke og afternoon tea for dem som ønsker det.

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet

https://www.dalenhotel.no/

 

15. oktober

Grand Diner på Frognerseteren 

Vi har vært så heldige at Maître Restaurateur Honoraire Walter M.Kieliger og hans dyktige ansatte vil ta imot oss på Frognerseteren til årets Grand Diner. Stedet Oslo kommune oppførte i 1891 Frognerseteren restaurant på området, først «Hovedrestauranten» og i 1896 «Sportshallen». Begge bygningene er i dragestil etter tegninger av stilens fremste utøver, arkitekt Holm Munthe, som også var byarkitekt. Tømmerbygningene har bonderomantisk preg og peis i flere av rommene. Dette blir noe å se frem til for oss alle. Så med et håp om at Oslo har kledt seg i vinterskrud og at dere vil kunne skue ut over byen fra et av byens flotteste utsiktspunkt mens dere senker stressede skuldre og nyter noen timer med hyggelig selskap og god mat.

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet

https://www.frognerseteren.no/

 

23. november

Julemiddag Holmenkollen Restaurant

Maître Restaurateur Anders Ellburg på Holmenkollen Restaurant og hans ansatte vil tilberede og servere en smakfull julemiddag. Vi tror mange på dette tidspunkt allerede har spist nok lutefisk slik at litt annen mat også kan gi velbehag.

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet

http://www.holmenkollenrestaurant.no/

 

 

Noen ord fra Håvamål er verdt å dele; Så godt for folk som folk sier, det er ølet ikke; jo mer en drikker dess mindre kan en styre sitt vesle vett. Med dette ønsker vi deg og dine en fortsatt riktig god høst. Vi ser frem til å se deg på arrangementene i 2022 og håper et eller flere vil falle i smak.
Med vennlig hilsen Bailliage de Oslo 

 

Vi arbeider også med noen andre arrangementer som vil bli annonsert.