Planlagte arrangementer

 

 

 

Arrangementer i 2022

 

I 2022 er det 1150 år siden slaget i Hafrsfjord. Eidsivatinget som Olav Haraldsson etablerte feirer sitt 1000 års jubileum. Når vi kommer til året 2024, er det 750 år siden Kong Magnus Lagabøtes landslov ble vedtatt på Gulating. Norge er en av Europas eldste riksdannelser med en unik dokumentert tidlig historie både av rikssamlingen, statsdannelsen og lovgivning, noe som ikke minst skyldes den unike sagatradisjonen. En arv som kun kan videreføres gjennom aktiv bruk og allmenn bevisstgjøring. Derfor har vi gjennomgående valgt historiske steder for årets program. Dere vil kunne befinne dere på flere historiske plasser i bygg av dragestil i løpet av 2022. Dragestilen er en arkitektonisk stil som oppstod i Norge på slutten av 1800-tallet og var særlig utbredt i perioden 1880–1910. Den har røtter i nasjonalromantikken og J. C. Dahls arbeid for å bevare stavkirkene. På denne tiden ble også Tuneskipet, Gokstadskipet og Osebergskipet gravet ut. Dragestilen kan sees som et naturlig sluttpunkt i 1800- tallets tilbakeskuende stilutvikling. Dermed knytter vi årets program opp imot det jubileumsår Norge nå går inn i.

Alle arrangementer er lagt ut på hjemmesidene og vi håper du som medlem finner flere arrangementer du ønsker å delta på. Det er mulig for deg å melde deg på til arrangementene nå. Vi håper du som medlem får glede av ditt medlemskap ved å delta på arrangementer.

 

 

Fredag 17. - søndag 19. september 2022

Kieltur
Color Line

Da prøver vi igjen å dra i gang turen til Kiel som vi alle gledet oss til da pandemien kom og traff oss.
Vi håper alle dere som hadde meldt dere på sist nå på nytt er klare for dette forbrødringsarrangementet mellom Bailliagene fra Vestfold og Oslo.

Se invitasjon og påmelding her.

 

24.-25. september 

Eventyrhotellet Dalen fra 1894

Når høsten virkelig er i anmarsj hva vil kunne passe mer enn en reise mot fjell , skoger og eventyrene? Vi setter kursen mot Telemark og stedet Maître Hôtelier Thor Morten Halvorsen har gjort et fabelaktigt arbeid med å bevare og utvikle , selveste Dalen Hotel . Dalen Hotel, kjent som «eventyrhotellet» fra 1894, i overdådig, romantisk stil med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser. Å kombinere et besøk på Dalen Hotel med en seilas på Telemarkskanalen med et av veteranskipene M/S Henrik Ibsen eller M/S Victoria er en enestående kulturhistorisk reise tilbake i tid sammen med moderne service og komfort. Vi ser frem til et hyggelig opphold med god mat, med dertil godt drikke og afternoon tea for dem som ønsker det.

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet

https://www.dalenhotel.no/

 

15. oktober

Grand Diner på Frognerseteren 

Vi har vært så heldige at Maître Restaurateur Honoraire Walter M.Kieliger og hans dyktige ansatte vil ta imot oss på Frognerseteren til årets Grand Diner. Stedet Oslo kommune oppførte i 1891 Frognerseteren restaurant på området, først «Hovedrestauranten» og i 1896 «Sportshallen». Begge bygningene er i dragestil etter tegninger av stilens fremste utøver, arkitekt Holm Munthe, som også var byarkitekt. Tømmerbygningene har bonderomantisk preg og peis i flere av rommene. Dette blir noe å se frem til for oss alle. Så med et håp om at Oslo har kledt seg i vinterskrud og at dere vil kunne skue ut over byen fra et av byens flotteste utsiktspunkt mens dere senker stressede skuldre og nyter noen timer med hyggelig selskap og god mat.

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet

https://www.frognerseteren.no/

 

23. november

Julemiddag Holmenkollen Restaurant

Maître Restaurateur Anders Ellburg på Holmenkollen Restaurant og hans ansatte vil tilberede og servere en smakfull julemiddag. Vi tror mange på dette tidspunkt allerede har spist nok lutefisk slik at litt annen mat også kan gi velbehag.

Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet

http://www.holmenkollenrestaurant.no/

 

 

Noen ord fra Håvamål er verdt å dele; Så godt for folk som folk sier, det er ølet ikke; jo mer en drikker dess mindre kan en styre sitt vesle vett. Med dette ønsker vi deg og dine en fortsatt riktig god høst. Vi ser frem til å se deg på arrangementene i 2022 og håper et eller flere vil falle i smak.
Med vennlig hilsen Bailliage de Oslo 

 

Vi arbeider også med noen andre arrangementer som vil bli annonsert.