REFERATER FRA ARRANGEMENTENE

REFERATER FRA L'ORDRE MONDIAL ARRANGEMENTER

Klikk på denne lenken så finner du L'Ordre Mondials internasjonale sider med referater fra ulike arrangementer !

 

Referat fra Mat- og vintur til Izmir 20. - 24. september 2023

Årets mat og vintur i regi av Bailliage de Nordvestlandet til Izmir var en stor opplevelse.
Vi deltok på det 4. internasjonale OMGD Grand Chapitre.

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra L'Ordre Mondial på Ekebergrestauranten 10. mai 2023

15 medlemmer og to gjester var samlet denne strålende og solfylte ettermiddagen for å innta en 3-retters middag med nøye utvalgte viner i fokus.

Se referat fra arrangementet her.

 

Referat fra L'Ordre Mondial Spesial på FG Restaurant & Bar 26. april 2023

Det var duket for en mat- og vinopplevelse utenom det vanlige da Bailliage de Bergen inviterte til Fransk Aften på FG Restaurant & Bar. Arrangementet var i regi av L´Ordre Mondial og Vice-Echanson, Bjarte Askeland kunne varte opp med et knippe kvalitetsviner fra Saint Emilion, velvillig stilt til veie av organisasjonen Jurade de Saint Emilion, et broderskap med en historie helt tilbake til 1199, med de ikoniske kongene Johan uten Land og Richard Løvehjerte som beskyttere. Så det var virkelig et historisk sus over kvelden! 

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra Oppdalshelg 31. mars - 1. april 2023

Knallblå himmel, kritthvit snø og drømmeforhold i bakken og løypene – vi kunne ikke ha ønsket oss en bedre start på årets Oppdalshelg i regi av Chaîne des Rotisseurs!

Se referat med bilder fra arrangementene her

 

Referat fra L'Ordre Mondial på Smag & Behag i Grimstad 27. januar 2023

Bailliage Règional de Sørlandet hadde gleden av å invitere til Mondial arrangement på Smag & Behag hos Maître Rôtisseur Hans Petter Klemmetsen i Grimstad.
Vi var 53 gjester som fikk gleden av en meget hyggelig aften men godt drikke, nydelig mat og uforteffelig selskap. 

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra "God Save the Queen" - Engelsk vinaften på Skoli Gård 25. oktober 2022

Det var en mørk og stormfull aften, men for de 17 heldige som hadde klart å finne veien til Bailli Regional de Vestfold Paal Bye Johansens vakre økogård helt i Sandefjords yttergrense, ventet en spennende reise til Englands vinmarker i regi av Professionnel de Vin Richard Svendsen. 

 

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra L'Ordre Mondial på Røros Hotell 28. oktober 2022

Vice-Chargé de Presse Honoraire Terje Lysholm, FB Sjef Halvor Grøt og sommelier Geir Berntsen kunne innlede det som skulle bli en strålende Røroshelg med et L'Ordre Mondial-arrangement med tema Madeira.

Se referat med bilder her.

 

Referat fra Vinaften på VinoBar 30. september 2022

Det var en spent gjeng som benket seg i VinoBar sitt «chambre séparée» for å bli bedre kjent med Piemontes viner.
Øyvind Tveit som er daglig leder og medeier i VinoBar ønsket velkommen og gav oss en innføring i hva selskapene han er involvert i driver med.
De eier blant annet flere vineiendommer i Piemonte.

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra "Wine and Dine" i Kristiansand

For første gang ble det gjennomført et "Wine and Dine" arrangement i Kristiansand i regi av L´Ordre Mondial Sørlandet.
Konseptet er å spise på flere forskjellige restauranter på samme kveld, hvor det blir servert en rett med tilpasset vin på hvert enkelt sted.

Se referat fra arrangementet her.

 

Referat fra L'Ordre Mondial på E.C.Dahls Pub og Kjøkken 16. februar 2022

Endelig kunne vi møtes uten restriksjoner som «meteren» og munnbind etc.
38 gjester ankom spent E.C. Dahls Pub og Kjøkken denne vinterkvelden. Det var stor gjensynsglede blant deltagerne og det ble både håndhilsning og klemmer.

Se referat fra arrangementet her.

 

Referat fra L'Ordre Mondial på Scandic Nidelven 17. august 2021

44 forventningsfulle medlemmer og gjester hadde møtt opp da Maitre Hotelier Kjetil Vassdal, Professionel de la Table Espen Teigseth, Executive Head Chef Lars Erik Vesterdal og Sommelier Petter Rusten inviterte til et nytt spennende arrangement arrangement i L’Ordre Mondial.

Se referat og bilder her

 

Referat fra L'Ordre Mondial med akevitt fra Det Norske Brenneri

Bailliage de Trøndelag fikk på kort varsel gleden av å invitere til et L'Ordre Mondial arrangement på Radisson Blu Royal Garden Hotel. Det var ingen ringere enn superduoen fra Det Norske Brenneri, Jon Bertelsen og Odd Nelvik som skulle geleide oss gjennom kvelden med både julemat og akevitt.

Se referat fra arrangementet her

 

Referat fra Bailli de Rogalands L'Ordre Mondial SeaDream på Lou-Lou 10. oktober 2019

SeaDream Yacht Club hadde invitert oss til vinsmaking og lett bespisning i koselige omgivelser på Lou-Lou vinbar denne oktoberkvelden. Både vinglass og små smørbrød fra Matbaren sto klar til å ta imot forventningsfulle gjester! Gisle Steffensen ønsket alle velkommen og introduserte Martin Arentz, er vindirektør i SeaDream. Martin fortalte at de vinene som ble presentert er viner som brukes ombord i de to cruiseskipene (eller yachtene, som han understreket!) rederiet har. 

Se referat og bilder her

 

Referat fra Baillaige de Sørlandets L´Ordre Mondialarrangement fredag 10. mai 2019

Fredag 10 mai kl. 18.30 ankom 33 forventningsfulle medlemmer av L´Ordre Mondial og Chaîne de Rôtisseurs hjemmet til Kirsten og Alfred Gimle Ro på Fiskåtangen i Kristiansand.

Se referat og bilder her !

 

Referat fra L'Ordre Mondial Diner 8. mai

Onsdag 8. mai vaiet flagget over Oslo Militære Samfund i anledning både Frigjøringsdagen, men også Chaîne des Rôtisseurs bailliage d`Oslo sin l`Ordre Mondial middag med Kloster Eberbach i samarbeid med Signature Wines v/Hege Pedersen-Fröjd. Kloster Eberbach har tradisjoner for vinproduksjon som strekker seg 900 år tilbake i tid.

Se referat og bilder her !

 

 

Referat fra L’Ordre Mondial på Scandic Nidelven 27. februar 2019
Omkring 50 medlemmer og gjester var påmeldt da Maitre Hotelier Kjetil Vassdal, sammen med Food & Beverage manager Espen Teigseth, Kjøkkensjef Martin Flak Trana, Sommelier Petter Rusten og ikke minst vår svært dedikerte vinvenn, Henning Dolve, inviterte til årets første arrangement i L’Ordre Mondial.

Se referat og bilder her !

 

 

 

REFERATER FRA L'ORDRE MONDIAL ARRANGEMENTER I 2018

Referat fra L` Ordre Mondial på Beddingen Restaurant i Lillesand.

I forbindelse med Grand Chapitre i Ålesund 2017 reiste noe av våre medlemmer via Trondheim til Ålesund med Hurtigruten. De overnattet i Trondheim og valgte å besøke E.C. Dahls Bryggeri for å innta et måltid den kvelden etter anbefaling. De hadde en fantastisk opplevelse med utmerket mat og kun øl tilpasset menyen. Det var en spennende opplevelse som selv de største vinelskere falt for.

Vår Bailli Régional, Jørgen Aall Flood, fikk høre om historien og besluttet å ta en prat med Finn Olufsen som hadde vært ansvarlig for denne kvelden på E.C. Dahls Bryggeri. Det endte opp med at han utfordret Olufsen til å komme til vårt Bailliage for å gi oss en tilsvarende aften.

I samarbeid med Beddingen Restaurant ved Chef Rôtisseur Roger Heimdal ble det planlagt en 5-retters meny med tilhørende øl til. Dette. i beste L´Ordre Mondial-ånd. Vi i Chaîne des Rôtisseurs skal skal utfordres på nye trender og smaker.
 
Se referat og bilder her !

Referat fra Dîner Amical på Quality Hotel Skifer, Oppdal 24. mars

Se referat og bilder her !

 

Referat fra L'Ordre Mondial arrangement på Tangen Videregående Skole 16. mars

Fredag 16. mars 2018 ble det avholdt et arrangement i regi av  L´Ordre Mondial des Gourmets Degustateurs Sørlandet. Dette var et arrangement hvor vi selvfølgelig hadde fokus på drikke, men denne gangen i en kombinasjon med å lage det vi skulle spise sammen med vinen.

Se referat og bilder her !

 

Referat fra cocktailmiddag på BA 53 6. februar

Vinden var passe sur ned over Bygdøy allé når man kom gående og det var godt å komme inn i de varme lokalene til BA53. Det var tirsdag 6. februar og klokken nærmet seg 7 på
kvelden. Mens noen sikkert var i ferd med å feire Samefolkets dag skulle l’Ordre Mondial i Baillage d’Oslo nyte en cocktail-middag.

Se referat og bilder her !

 

Referat fra L’Ordre Mondial på Vinkontoret 8. mars

Vinsmaking med viner fra Franco Conterno, Piemonte

En liten, men svært interessert gruppe var samlet på Vinkontoret for å smake viner fra Piemonte, og Christoffer Ingebretsen tok vel imot oss med god fyr i peisen og hyggelig stemning denne torsdagskvelden!

Se referatet her !

 

 

 

REFERATER FRA L'ORDRE MONDIAL ARRANGEMENTER I 2017

Referat fra Bailliage de Trøndelags L'Ordre Mondial arrangement

I år som i fjor så var det rift om plassene da To Rom og Kjøkken arrangerte L’Ordre Mondial. Nå med Italia i fokus. Det var først lagt opp til et foredrag med smaking av ulike viner fra Italia, akkompagnert av noen spennende oster og skinker. Smakingen ble så fulgt opp av en hovedrett og en dessert.

Referat fra L'Ordre Mondial arrangement på To Rom og Kjøkken 24. januar 2018

 

Referat fra L’Ordre Mondial aften med ost og vin på Magasinet i
Sandefjord 27. september 2017

Det var Arnold Myhre som skulle ta oss gjennom denne kvelden, han har jobbet for Sopexa som er det franske landbrukets opplysningsorganisasjon, slik som ost
og vin. Han hadde lagt opp en reise fra ostens begynnelse og frem til det ferdige produkt.

Se referat og bilder her !

 

Referat fra L ´Ordre Mondials vinmesse på Kilden Teater- og Kulturhus i Kristiansand

Vice Echanson Sørlandet, Jan Einar Lødrup Stabell, åpnet med å ønske våre medlemmer velkommen og henledet på kveldens tema. En lite rundreise i italienske viner med fokus på
Veneto, Lombardia, Venezie, Toscana, Piemonte,

Se referat og bilder her !

 

Referat fra L´Ordre Mondial Bailliage de Trøndelags arrangement på Radisson Blu Royal Garden Hotel og
Restaurant 73 - onsdag 13. september 2017.

Referat fra L'Ordre Mondial arrangement i Sherryens tegn
å Radisson Blu Royal Garden hotel og Restaurant 73

 

Referat fra L´Ordre Mondial Sørlandet´s arrangement på Lillesand Hotel Norge den 28 april 2017.

Vice Echanson Jan Stabell ønsket velkommen til det første arrangement i 2017 i regi av L´Ordre Mondial Sørlandet, på Lillesand Hotel Norge. 26 forventningsfulle
medlemmer av Chaine des Rôtisseurs og L órde Mondial ankom hotellet, hvor sommelier Steinar Hotvedt fra Haugen gruppen var klar for å presentere
kveldens viner.

Se referat og bilder her !

Referat fra L´Ordre Mondial påRestaurant 1877, mandag 25. April 2017

Restaurant 1877 har i flere år markert seg som en publikumsfavoritt, med en suveren 1. Plass på Tripadvisor i Bergen. Selv om en god plassering på Tripadvisor ikke alltid er noen garanti, har restauranten gang på gang fått svært gode anmeldelser i media. Som en del av Cornelius‐familien, med Alf Roald Sære og Odd Einar Tufteland som deleiere, var vi derfor sikre påat dette arrangementet hadde gode muligheter for ålykkes.

Se referat og bilder her !

1. mars - Referat fra lʹOrdre Mondial smaking i vinkjelleren på Grand Café onsdag 1. mars

Årets første l’Ordre Mondial arrangement i Oslo var lagt til Grand Café sin nye vinkjeller. Onsdag 1. mars møttes 22 deltagere for å smake viner fra Toscana i Italia sammen med smakebiter fra Grand Café sin tapas meny. Bailliage d'Oslo sin nye Vice-Chargé Echanson Rolf E. Wenstad ønsket velkommen. Fabio Borgianni, vinkjellerens Chef Sommelier, som selv er oppvokst i Toscana guidet oss med stor fagkunnskap gjennom kveldens viner.

Se referat og bilder her !

 

1. februar - Referat fra Bailliage de Vestfolds L'Ordre Mondial-arrangement på Magasinet i Sandefjord

Onsdag 1 februar hadde vi vinsmaking i LÒrdre Mondial sin ånd på Magasinet i Sandefjord. Det var vår yppersteprest på dette området, Arnold Myre som guidet oss igjennom 5 nydelige viner fra Piemonte og Veneto området i Italia. Det er alltid en fornøyelse å høre Arnold fordi han har en fantastisk hukommelse om de artigste saker.

Se referat og bilder her !