Referater fra arrangementene

 

 

Referat fra L'Ordre Mondial på Grubbestad gård

Endelig kunne vi oppleve Sandefjords egen vingård og deres fristende viner denne noe kalde og mørke oktoberkvelden på toppen av raet.

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra Grand Dîner på Engø Gård 27. april 2023

Bailliage Règional de Vestfold kunne denne solfylte vårkvelden sammen med Baillage Règional d`Oslo ønske velkommen til vårens vakreste eventyr; Grand Dîner på idylliske Engø gård. Engø gård ligger som en beskyttet oase i et landskap preget av eiketrær, bølgende marker, strender og svaberg.

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra Grand Dîner på Hotel Wassilioff i Stavern 11. november 2022

Bailliage Règional de Vestfold hadde i Samarbeid med Maître Hôtelier Morten Christensen gleden av å invitere til Grand Dîner på staselige Hotel Wassilioff i Stavern.

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra "God Save the Queen" - Engelsk vinaften på Skoli Gård 25. oktober 2022

Det var en mørk og stormfull aften, men for de 17 heldige som hadde klart å finne veien til Bailli Regional de Vestfold Paal Bye Johansens vakre økogård helt i Sandefjords yttergrense, ventet en spennende reise til Englands vinmarker i regi av Professionnel de Vin Richard Svendsen. 

 

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat fra Afternoon Tea på Hotel Kong Carl 23. april 2022

Etter å ha ristet pandemien og vinteren av oss, kunne vi endelig møte hverandre med koronasikre klemmer og varme håndtrykk på historiske Hotel Kong Carl.
Hotellet holder til en av byens eldste bygninger fra 1690, og Maître Hôtelier Morten Christensen har innlemmet de nyoppussede byggene i sin kjede Unike hoteller, hvor også Anders Jahres Midtåsen og Hotell Wassilioff befinner seg.
Vi var med andre ord på historisk grunn da vi steg inn hovedrestauranten denne vakre vårdagen.

Se referat med bilder fra arrangementet her.

 

Referat Grand Dîner på Scandic Park Sandefjord 5. november 2021

Forventningene var store da vi endelig kunne møtes i balustraden i 2. etasje på Park hotell før årets Grand Dîner.

Se referat og bilder fra arrangementet her.

 

 

Referat fra Lutefiskaften  på Scandic Park Hotel  6. desember 2019

Fredag 6. desember var det atter en gang duket for Bailliage de Vestfolds tradisjonelle lutefiskaften på Park hotell i Sandefjord. Arrangementet var fulltegnet, og hele 32 medlemmer og gjester kunne møtes til en aperitiff i salong Smedsrud kl 19 denne regntunge førjulskvelden. 

Se referat og bilder her

 

Referat fra And à la Edgar onsdag 30. oktober 2019

Onsdag 30. oktober inviterte Bailli regional de Vestfold til and à la Edgar Ludl på husmannsplassen Øvre Myra i Sandefjord. Vi var over 40 forventningsfulle medlemmer og inviterte som samlet oss i den tidligere låven i Schanchesgate.

Se referat og bilder her

 

Referat fra Bailliage de Vestfolds tur til Piemonte

Lørdag 21.september satt 14 forventningsfulle medlemmer fra Baillage de Vestfold kursen mot Piemonte med Ryan Airs morgenrute til Bergamo.

Se utfyllende referat og bilder her

 

Referat fra Sommeramicalen på Anders Jahres ærverdige villa Midtåsen 7. juni

Den 7 juni kunne Bailliage de Vestfold ønske hjertelig velkommen til sommeramical på Anders Jahres gamle ærverdige villa Midtåsen.

Villaen som nå driftes som selskapslokale og hotel står fortsatt akkurat slik den sto i fordums tider da Anders Jahre residerte på eiendommen. Med en fantastisk utsikt over både innseilingen til Sandefjord og byen, tilbyr Unike Hoteller en opplevelse utenom det vanlige her på Midtåsen. Og en opplevelse utenom det vanlige ble det. 30 forventningsfulle gjester hadde meldt seg på og ble tatt vel imot med et glass av husets egen musserende i hallen og terrassen før gjestene ble tatt med på omvisning i den ærverdige villaen. Etter omvisning gikk vi til bords i Arnebergsalen hvor Morten og hans personale hadde gjort seg flid med å dekke bord som var en Diner Amical verdig. Også kulinarisk ble dette en fantastisk kveld .

Se referat og bilder her !

 

Referat fra en aften med Østens gleder på Restaurant Chili

Torsdag 9. mai 2019 blåste det en sterk østlig vind over Sandefjord i retning Chili restaurant. Chaine des Rottiseurs Vestfold hadde invitert til en aften inspirert av østens matkultur, og kl 19 samlet 20
forventningsfulle medlemmer seg rundt bordene. Vi nøt først et glass frisk musserende vin, mens Rolf ønsket velkommen.


Restaurantør Ca Sin Lieu startet i 2003 opp i lokalene som tidligere hadde huset Zorba og Sir James. Han driver stedet sammen med kona, datteren, fire kokker fra Kina, og åtte servitører. Etter 17. mai stenger
Chili i tre uker for oppussing og oppgradering, hvor det kinesiske preget skal løftes og moderniseres et hakk. Vi ble traktert av Bibbi og Ling Ling, som skjøttet sine oppgaver med smil og varme. Lieu hadde lovet
oss utvalgte retter servert på samme vis som i hjemlandet. Det lovet godt.

Se referat og bilder her !

 

Referat Sommeramical 2018 på Spiseriet, Verdens Ende

Bailliage de Vestfold hadde gleden av å invitere medlemmer til sommeramical på Spiseriet, Verdens Ende 8. juni

Se referat og bilder her !

 

Referat fra Grand Dîner på Magasinet Cafe 8. februar

Så er Bailliage de Vestfold igang med nye året. Diner Amical i Vikingenes tegn på Magasinet Cafe. Menyen og kveldens tema er en forsmak på det som kommer under jubileumet i
august. Fredagens Get To Gether vil også gå i Vikingenes ånd.

Se referat og bilder her !

 

24. november

40 års jubileum for Bailliage de Vestfold på Scandic Park Hotel Sandefjord.

I løpet av 1977 ble den første avdeling innenfor Bailliage de Norvege opprettet, det var Bailliage Regional de Vestfold. Det første styret besto av Bailli Regional Otto Fredrik Borchgrevink, Vice-Chancelier – Argentier Jens Hole, Vice Conseiller Culinare Arne Gade samt Vice Conseiller Gastronomique Øystein Hofstad. Det ble samtidig arrangert en Diner Amical på Park Hotel Sandefjord.

Se referat og bilder fra arrangementet her !

 

18. oktober

Referat fra Torskeaften 18. oktober på Hotel Kong Carl i Sandefjord !

Vi var invitert til torskeaften på Hotel Kong Carl, hvor vi ble tatt imot av Maitre Hotelier Morten
Christensen som nå har 3 hoteller i sin kjede, Hotel Wassilioff , Hotel Kong Carl og siste tilskudd
Grand Hotel i Åsgårdstrand. Han satser på kvalitet og personlig service.

Se referat og bilder her !

27. september

Referat fra L’Ordre Mondial aften med ost og vin på Magasinet i
Sandefjord!

Det var Arnold Myhre som skulle ta oss gjennom denne kvelden, han har jobbet for Sopexa som er det franske landbrukets opplysningsorganisasjon, slik som ost
og vin. Han hadde lagt opp en reise fra ostens begynnelse og frem til det ferdige produkt.

Se referat og bilder her !

 

14. juni

Referat fra Sommeramicalen

Bailliage De Vestfold arrangerte sin Sommer Amical privat hos Lotte og Rolf Johannessen. Det var på deres hytte i Lahellefjorden. Vi ankom i strålende sommervær hvor Lotte og Rolf tok oss varmt imot med en nydelig champagne.

Se referat og bilder her !

 

26. april

Referat fra "And på Ludl vis"

Bailliage de  Vestfold hadde en uforglemmelig kveld med besøk på Øvre Myra i Sandefjord, onsdag den 26. april. Kveldens hovedattraksjon var and på Ludl vis. Vi er så heldige å ha Edgar Ludl med på laget som hadde ansvaret denne kvelden.

Se referat og bilder her !

12-14. mars

Referat fra Bailliage de Vestfold og Bailliage d'Oslos tur med Color Magic

Dette har blitt en tradisjon for medlemmer av Baillage Vestfold og Oslo. Vi er en glad gjeng som blir stullet og stelt med på alle bauger og kanter. Programmet er satt sammen på en ypperlig måte, slik at det ikke er helt heseblesende for medlemmene.

Se referat og bilder her !

1. februar

Referat fra Bailliage de Vestfolds L'Ordre Mondial-arrangement på Magasinet i Sandefjord

Onsdag 01 februar hadde vi vinsmaking i LÒrdre Mondial sin ånd på Magasinet i Sandefjord. Det var vår yppersteprest på dette området, Arnold Myre som guidet oss igjennom 5 nydelige viner fra Piemonte og Veneto området i Italia. Det er alltid en fornøyelse å høre Arnold fordi han har en fantastisk hukommelse om de artigste saker.

Se referat og bilder her !