Gastronomisk søndagstur til hjertet av Telemark
INVITASJON
Gastronomisk søndagstur til hjertet av Telemark
søndag 15. september 2024
Vi prøver denne gang noe nytt i Chaîne-sammenheng; en gastronomisk «road trip»/søndagstur til Aketun fisk i Fyresdal, hvor vi kan nyte lokalmat i mange varianter. Etter besøket kjører vi til Tretoppveien ved Fyresvatn. Dette er en plankevei tilrettelagt for bevegelseshemmede, som til dels går oppe i tretoppene.
Aketun fisk leverte all fisken til Lærlingenes aften på SVGS i vinter. De produserer bla. røykt ørret og røye, sikkaviar, sikkaker, fersk røye og ørret, i tillegg til gjeddekaker og sikkaker. Hos Aketun får vi omvisning og smaksprøver, vi er med og henter fisk til lunchen, og de som ønsker det kan være med på å tilberede maten. Vi kan ha med vin og øl selv.
Fisken er villfisk som oppbevares i storruser ute på Fyresvatn; her er det milevis til nærmeste slitne oppdrettsfisk. Vi fraktes med båt ut på vannet, hvis det er vær til det. Vi må selv ha med oss redningsvester.
Det serveres fiskeburger av lokal fisk fra Fyresvatn, med røkt fisk ved siden av. Til maten får vi rabarbrasaft fra nabogården. Etterpå er det hjemmelaget eplepai med epler fra gården, samt kaffe og te.
Avreise fra hovedinngangen ved Park hotell kl 0800 søndag 15. september, ankomst Akteun ca. kl 11, det er ca. 3 timers kjøring iflg. nettet.
Vi kjører selv oppover i egne biler, gi beskjed om du kan være sjåfør, vi beregner 4 personer pr. bil.
Husk redningsvest (til båtturen).
Pris 500 kr.
Velkommen til gastronomisk søndagstur med kortreist lokalmat!
Påmelding via følgende link Registrer