Invitasjon til Grand Chapitre de Norvège 2026
Velkommen til Grand Chapitre de Norvège 2026!
Bailliage de Nordvestlandet ble grunnlagt i 1992. Ålesund har vært Bailliagets midtpunkt for både medlemsmasse og medlemsbedrifter. Som Norges fiskerihovedstad har det kortreiste havet vært inspirasjon i hele Bailliagets virke. Byene Ålesund og Kristiansund har lange tradisjoner for eksport av klippfisk. Gjennom handelen med klippfisk fikk vi vin, kaffe, krydder og utenlandsk inspirasjon i retur. Lakseelvene og fjellene i Romsdalen var tidlig yndede destinasjoner for lidenskapelige fiskere og fjellvandrere fra de britiske øyer og kontinentet. Keiser Wilhelm 2. av Tyskland reiste jevnlig til fjordene på Nordvestlandet og besøkte byene Molde, Kristiansund og Ålesund. Med årene har Nordvestlandet eksplodert som global turistdestinasjon med blant annet Geirangerfjorden, Trollveggen og Atlanterhavsveien som trekkplaster. Slik har Nordvestlandet knyttet knyttet internasjonale vennskapsbånd, og utviklet en spennende matkultur basert på lokale råvarer tilberedt med inspirasjon fra hele verden. Siste helgen i august 2026 er det din tur til å oppleve Ålesund.
Vi har lagt opp til et program der alt er i behagelig gåavstand fra vertshotellet.
Våre to medlemshotell i sentrum, ligger 67 meter fra hverandre og har holdt av rom til spesialpris. Overnatting kan allerede bestilles direkte til hotellene:
Thon Hotel Ålesund og Hotel Brosundet
Påmeldingsfristen til Grand Chapitre er 30. april 2026
Informasjon om påmelding til Grand Chapitre blir sendt ut senere
Hjertelig velkommen til opplevelsesrike dager i Ålesund
Med vennlig hilsen
Conseil Régional de Nordvestlandet
Reise til Ålesund
Med fly
Det er flere flyselskap som flyr til Ålesund lufthavn Vigra AES. Fra flyplassen reiser du enkelt til Ålesund sentrum med flybuss, Uber eller taxi.
Med bil
Med egen bil kan du la turen til Ålesund bli en storslått naturopplevelse. Det er flere muligheter for parkering nær hotellene.
Med tog
Nærmeste togstasjon er Åndalsnes. Fra Åndalsnes er det 2,5 timer med buss til Ålesund
Med båt
Med både Hurtigruten og Havila Kystruten kan du la turen til Ålesund bli en vakker reise langs kysten.
Hotell
Vi har fått spesialpris på overnatting hos følgende hotell:
Thon Hotel Ålesund - klikk her for booking av rom
Hotellet har reservert et visst antall rom til spesialpris.
Tilbudet gjelder til onsdag 1. april 2026
Hotel Brosundet - klikk her for booking av rom
Hotellet har reservert et visst antall rom til spesialpris frem til 31. mai 2026
Program for Grand Chapitre de Norvège 2026 *
Fredag 28. august 2026
Kl. 15:00 - 18:00
Bemannet velkomstdisk på Thon Hotel Ålesund
Kl. 19:30
Velkomstmiddag - Gourmetaften med Nesjemat i Frimurerlogen
Antrekk: Mørk dress med kjede
Vice-Conseiller Culinaire Nils-Henning Nesje er daglig leder, kokk og kreativ mester i Nesjemat. Nils-Henning er matentusiast og har jobbet for å fremme nær og lokal mat lenge før det ble et begrep. Dette er vår tur til å oppleve han i fri utfoldelse sammen med Vice-Chargé de Presse Kari Bjørnø Vangen.
Kvelden avrundes med kaffe og mingling i baren på Thon Hotel Ålesund, mens vi nyter den vakre utsikten mot havet.
Lørdag 29. august 2026
Kl. 10:30
Generalforsamling for Bailliage de Norvège på Thon Hotel Ålesund
Antrekk: Smart Casual med kjede
Kl. 10:30
Byvandring med Per Giskeødegård - oppmøte i lobbyen på Thon Hotel Ålesund
Pris: Medlem 200,- / Gjest 250,-
Opplev byens vakre arkitektur og få et innblikk i byens historie.
Antrekk: Smart Casual med behagelige sko, eventuelt yttertøy etter været
Kl. 12:30
l’Ordre Mondial lunsj på Sjøbua
Pris: Medlem 1645,- / Gjest 1745,-
Antrekk: Smart Casual med kjede og OMGD-bånd
Sjøbua serverer lokal sjømat ved Brosundet i Ålesund. Helt siden det smale sundet var en myldrende fiskerihavn, har matinteresserte fra hele verden kommet hit for å få tak i de beste råvarene. Sjøbua visker ut skillet mellom bistro og fine dining: avslappet og raffinert.
Vi får servert en 4-retters meny med nøye utvalgte viner.
Kl. 12:30
l’Ordre Mondial lunsj på Fisketorget Delikatesse
Pris: Medlem 1650,- / Gjest 1750,-
Antrekk: Smart Casual med kjede og OMGD-bånd
Fisketorget Delikatesse har gleden av å invitere oss til en nyoppusset restaurant og ny bar. Menyen er fylt med deilig sjømat og andre godsaker.
Vi får servert en 4-retters meny med nøye utvalgte viner.
Kl. 14:00 - 16:00
Bemannet velkomstdisk på Thon Hotel Ålesund
Kl. 17:00
Intronisasjon i Frimurerlogen
Pris: Medlem 250,- / Gjest 350,-
Antrekk: Smoking med kjede
Dette er årets mulighet til å bli intronisert og motta kjede. Under “Intronisasjon” i påmeldingen velger du det alternativet som passer for deg. Dersom du ønsker å bli intronisert i l’Ordre Mondial og er usikker på om du er registrert som medlem, send en e-post til din Bailli Régional for å forsikre deg om at alt du er registrert.
Dørene åpnes kl. 16:30 og da serveres en aperitiff. Intronisasjonen starter presis kl. 17:00 og alle må være på plass i salen senest 16:50. Nærmere informasjon om oppmøtetid for de som skal intoniseres kommer senere.
Det vil være reserverte plasser for dem som skal intoniseres.
Kl. 19:00
Aperitiff på Thon Hotel Ålesund
Antrekk: Smoking med kjede
Kl. 19:30
Grand Diner på Thon Hotel Ålesund
Pris: Medlem 2500,- / Gjest 2600,-
Antrekk: Smoking med kjede
Thon Hotels satser samtidig på kompetanseheving og samarbeid med gode kokker, som sørger for kvalitet ut til fingerspissene. De har blant annet Bocuse d’Or-sølvvinner Filip August Bendi med på laget. Thon Hotels sitt F&B-team har utarbeidet en 7-retters meny til Gran Diner med lokale råvarer. Middagen inntas med vakker utsikt mot havet.
Her er hva de frister med (det kan selvsagt bli litt endringer pga. råvare tilgang etc.):
Kaldrøkt fjordørret
Urteemulsjon, reddik crudité og tomatbuljong med hylleblomst
Reke & brioche
Pepperrot, selleri og crème fraîche
Posjert Sunnmørsegg
Squash, grillet brød, sikrogn og Norvegia Special reserve hollandaise
Helstekt breiflabb med pepper
Gresskar i teksturer og kylling velouté med gule krydder
Brisket fra Nyyyt med Jus rôti
Kremet kantarell, perlepotet, syrlig sølvløk, nepe og friterte mandler
Kraftkar
Tinved, karamelliserte pekannøtter og bitter salat
Jordbær og bringebær fra Valldal
Sjokolade cremeaux, pistasj og sitronverbena
Søndag 30. august 2026
Kl. 12:00
Avskjedslunsj på Vino Bar
Pris: Medlem 1100,- / Gjest 1200,-
Antrekk: Casual med kjede
Vino Bar har en vinmeny med over 2 000 viner fra de fleste vinregioner i verden, som i 2024 ble kåret til “BEST WINE BAR LIST IN THE WORLD”
Vi kan glede oss til å oppleve vin og sushi i kombinasjon.
* Med forbehold om trykkfeil og uforutsette hendelser
![]() |
![]() |
![]() |