Winemakers Dinner med Domaine La Suffrene på FG Restaurant & Bar

Registrer

Winemakers Dinner

med Domaine La Suffrene

FG Restaurant & Bar

Torsdag 31. oktober 2024 kl. 18.30

Kjære venner,

Heldige er dere som deltok på den storslåtte åpningen av Schou, fine dining restauranten på Fløien. Vi andre er misunnelige! Dette lover godt for Bergens restaurantliv.

Men det kommer flere muligheter til å nyte god mat og god drikke. Våre gode venner i FG Restaurant & Bar byr nok en gang medlemmer i Chaîne des Rôtisseurs på et godt tilbud på Winemakers Dinner. 

Domaine la Suffrene som ligger mellom Cadière d’Azur og Castellet i Bandol, har vært en familiegård i generasjoner. I 1996 tok Cedric Gravier over familiebedriften, som inntil da hadde dyrket druer og solgt de til kooperativer i området. Han bygde sin egen vinkjeller på gården, og startet å produsere og tappe sine egne viner.

Området Bandol er kjent for sitt klima, som med over 3000 soltimer i året, innflytelsen fra sjøluften, samt årlig nedbør på rundt 650 mm, gjør dette til et svært egnet sted for druedyrking. Jordsmonnet varierer mellom sandholdig jord, jord med høyt kalkinnhold, og mer leirholdig jord. Variasjonen gjør det mulig å produsere en rekke forskjellige viner, både hvit, rød og rosé. Den viktigste druen i Bandol er Mouvedre, som gir struktur, aroma og finesse til vinene. Carignan, cinsault og grenache er andre druer som gjør seg fint sammen med Mourvedre.

Vinmarkene til Suffrene ligger i Rudis i Castellet, Cadière og Saint Anne du Castellet. Bandol regnes ofte for å være det beste vindistriktet i Provence, og regionen er kjent for smaksrike røde blandingsviner basert på Mourvedre, og vinene blir gjerne sammenlignet med Châteauneuf-du-Pape. Hos Suffrene er det tradisjonell vinifikasjon, det arbeides økologisk og druene høstes for hånd. Suffrene ble sertifisert økologisk fra årgang 2021.

Les mer om den spennende vinprodusenten her.

Denne kvelden arrangerer FG Restaurant & Bar Winemakers Dinner med håndpukkede viner fra Domaine la Suffrene og 5 nydelige retter fra kjøkkenet. Cedric Suffrene vil selv være tilstede denne kvelden for å presentere de utvalgte vinene.

På vegne av Haakon Sande og hans eminente team på kjøkkenet har styret i Bailliage de Bergen gleden av å invitere sine medlemmer og deres ledsagere og venner til:

Winemakers Dinner

med Domaine La Suffrene

FG Restaurant & Bar

Torsdag 31. oktober 2024 kl. 18.30

Pris for medlemmer i Chaîne des Rôtisseurs: kr. 1 795,-

Pris for gjester: kr. 1 895,-

Antrekk: Pent, uten kjede

Meny

Kvelden starter med Aperitiff i FG Bar 

Collet Method Traditionnelle Brut

***

Hummersuppe 
Suffrene Bandol Tradition Blanc 2023 

***

Breiflabb
Suffrene Bandol Tradition 2013

***

Oksekjake
Suffrene Bandol Tradition 2020

***

Andebryst
Bandol "Les Lauves"  2016 + 2003

*** 
Dessert FG Surprise

***
Kaffe

Registrer

Påmelding gjøres ved å klikke på "Registrer" rett over denne teksten eller i toppen av dokumentet. Meld på deg selv og inntil et ekstra medlem ved å fylle inn navn eller medlemsnummer. Meld deretter på ledsager eller gjester som ikke er medlem. Betaling kan gjøres med betalingskort, Vipps, eller ved å laste ned faktura og betale angitt beløp til vår konto: 1207.94.58706.

Frist for påmelding er søndag 27. oktober. Betaling må være gjort før arrangementet starter. Merk at det er begrenset plass på denne kvelden.

Vennligst gi beskjed om eventuelle allergier.

Ta kontakt med undertegnede på epost: gautebirkeli@gmail.com dersom du har spørsmål.

Hjertelig velkommen!

Vennlig hilsen

Gaute Birkeli

Bailli Regional