Julehilsen fra Bailliage d’Arctique
TAKK FOR I ÅR OG VELKOMMEN 2025
Chers Confrères!
Vi har lagt et spennende år bak oss i Bailliage d’Arctique, med Grand Chapitre 2024 i Tromsø som det suverene høydepunkt. Vi har all grunn til å være stolt av et meget vel gjennomført arrangement, hvor vi hadde over 30 utenlandske gjester fra flere land. Det har aldri vært så mange utenlandske gjester noen gang under et Grand Chapitre. Og værgudene var så absolutt på vår side og skapte magiske opplevelser for alle de nær 200 som deltok, både hva mat, drikke og opplevelser angår.
Det var et stort arbeid mange måneder i forkant, under selve arrangementet og i ettertid. Stor innsats fra hele styret og medlemmer bidro til det gode resultat!
Vi har også gjennomført alle samlinger vi hadde på vårt program for 2024.
Årets siste evenement var tradisjonsrike Diner Amical på Fiskekompaniet! Martin & Co leverte like solid som alltid og viste seg som en svært verdig arvtaker etter sin far. Anders ville vært stolt.
Vår første samling i 2024 var på Hibana. Et nytt og spennende møte for oss alle. De leverte en spennende meny i Japondi stil. Altså en fusjon mellom det Japanske og det skandinaviske kjøkken.
I april hadde vi en vinsmaking på Amtmanden, der vår egen Toril Fagerheim tok oss med til Portugal. Til vinsmakingen ble det server en nydelig fiskesuppe.
Siste helg i juni hadde vi mange gode måltider under Grand Chapitre. Get Togheter på Rorbua ble en skikkelig overraskelsesfest med de lekreste tapasretter fra nord, ispedd opera, og servitører i olje bukser. Det hele regissert av våre egen Rune Harper. Utsøkte og spennende lunsjer ble inntatt på Fiskekompaniet, Bardus, Maskinverkstedet og HILDR. Grand Diner ble inntatt på Scandic Ishavshotel, med vår egen Vice-Conseiller Culinaire, Poul-Henrik Remmer som vertskap for 208 festkledde gjester. Dyktige servitører tok imot oss til fantastiske dekkede bord, med en gjennomføring til høyeste verdi på enhver skala. Alt i alt fantastiske måltider vi alle kan være stolte av, og ikke minst den storslagne mottakelsen hele arrangment fikk.
I september møttes vi på Vinsmak hos Svein Morten Johansen til mange gode viner og litt god mat dertil. Svein Morten og Vinsmak har også blitt medlem i Chaine. Vi ønsker han velkommen!
Vi har også oppnådd vår målsetting om flere medlemmer og går inn i det nye år med 60 medlemmer. Vi håper selvsagt på enda flere medlemmer i tiden som kommer og vi oppfordrer derfor dere alle til å være aktive med å invitere med gjester dere tror vil ha glede av gode og spennende matopplevelser, og som potensielt har lyst til å bli medlemmer.
Under Grand Chapitre fikk vi svært god kontakt med våre venner i Bailliage Norrbotten, spesielt Bailli Conny Johansson. Der ble vi enige om forene våre krefter og lage et felles arrangement. Dette er lagt til første helg i april i Narvik. Å forene oss i nord utvider horisonten og kan gi oss enda flere muligheter og artige opplevelser. Vi håper dere setter av datoen, og møter flere kulinarisk interesserte venner.
Da gjenstår bare, på vegne av Guri, Grete, Poul-Henrik og Kim så ønskes alle medlemmer med familier av Bailliage d’Arctique en riktig god jul og et strålende nytt år!!
Med hilsen
Geir
Bailli d’Arctique
Styret har i 2024 bestått av:
Geir Solheim - Bailli Règional
Guri Møller - Vice-Chanseiller
Poul Henrik Remmer - Vice-Conseiller Culinaire
Kim Nordli - Vice-Chargè de Presse
Grete Wilsgård - Vice-Argentier
Program for 2025 følger vedlagt.
Program Baillage d`Arctique 2025
5. Februar
Dinner Amical på Ruda Mat & Vin
Første Samling vil være onsdag 5. februar 2025.
Det er samisk uke i Tromsø, så vi håper at vi kan få et samisk innslag på menyen!
Vi møtes på kl 19.00.
4. - 6. April
Dinner Amical - Helgesamling Norge-Sverige i Narvik
Første helg i april har vi fellessamling med våre svenske venner fra Bailliage Norrbotten. Vi møtes i Narvik fredag 4. april med hjemreise søndag 6. april.
Festmiddag lørdag 5. april. Eget program er under utarbeidelse i samarbeid med Bailliage Norrbotten.
5. Juni
Dinner Amical på Grand Nordic Hotel Tromsø
Siste samling før sommeren vil være i den gode drikkes regi. Med litt god mat der til.
Vi vil også markere at den nordligste Bailliage i verden har eksistert i 40 år! Foreningen byr på gode dråper for den store anledning som avslutning på 40-årsmarkeringen.
Hva er vel mere naturlig enn å gjøre det på byens gamle og ærverdige storstue!
Vi møtes torsdag 5. juni kl 19.00.
19. September
Dinner Amical på Dock 69*39 by Scandic
Vi skal få oppleve Nord-Norges største og nyeste hotell på Vervet i Tromsø. Byens nye og staselige landemerke på Vervet. Inkludert en liten omvisning før aperitiffen, av hotellet nye direktør Poul-Henrik Remmer. Vi møtes tirsdag 9. september kl 1900.
28. Oktober
Dinner Amical på Fiskekompaniet
Tirsdag 28. oktober kl 19.00 møtes vi tradisjonen tro på Fiskekompaniet.
Dette har blitt et «oktobermåltid» vi gleder oss til år etter år!
Det blir et festmåltid i fiskens tegn - nesten på kaia i Tromsøbyen!
November / Desember
Styret ønsker velkommen til en liten Julegløgg etter årets siste styremøte.
Håper mange har anledning til å komme på Rorbua kl 20.00, sånn at vi kan ønske hverandre god jul og godt nytt år 2026!