Julehilsen og info om 2025 fra styret i Baillage de Trøndelag
Takk for et flott år i 2024!
Det nærmer seg slutten av nok et flott år i Chaîne des Rôtisseurs Trøndelag.
2024 har vært et år med mange fantastiske arrangementer. Det har i år som tidligere vært et meget høyt nivå på mat, drikke, service og godt vertskap. Jeg vil på vegne av alle medlemmene i Chaîne des Rôtisseurs Trøndelag, takke medlemsbedriftene for å ha bydd på seg selv, vært rause, og laget fantastiske gastronomiske opplevelser for oss! Takk også til våre flotte medlemmer, som er med på å skape god stemning på våre arrangement.
Her er et par bilder fra Grand Dîner på Royal Garden i november:
Referater og mange flotte bilder fra arrangementene i 2024 kan leses og sees på nettsidene til www.chaine.no
Styret i Trøndelag har i 2024 bestått av
Bailli Régional Roar Hildonen
Vice Chancelier Argentier Hege Jullumstrø Hildonen
Vice Conseiller Culinaire Haakon Solbakk
Vice Conseiller Gastronomique Lars Vinje
Vice Chargé de Missions Arve Tokle
Vice Chargé de Presse Beatrix Vereijken
Vice Echanson Torfinn Lerstad
I tillegg har vi én representant i Landsstyret:
Chargé de Presse Tom Rognes
Endringer i styret for 2025:
Lars Vinje trer ut, og Gøril Hovelsen har overtatt som Vice Consellier Gastronomique.
Gøril driver Traktøren på Byhaven sammen med sin mann, Geir Berntsen, og begge to er gode ambassadører for bransjen og for Chaîne des Rôtisseurs.
Chargé de Presse Tom Rognes trer ut av hovedstyret og Albert Verhagen har overtatt som Chargé de Presse. Alberts kone Beatrix er Vice Chargé de Presse i Trøndelag, så de utfyller hverandre godt for at vi skal få den beste informasjonen på hjemmesiden og de gode referatene fra våre egne arrangement.
Alle nye funksjoner vi få sine oppgraderinger på Grand Chapitre i Oslo i august, sammen med forhåpentligvis flere nye medlemmer som skal ha kjedene sine.
Gøril og Albert:
Våre medlemsbedrifter i 2024 er
Britannia Hotel / britannia.no
Bula Neobistro / bulabistro.no
E.C.Dahls Pub og Kjøkken / ecdahls.no
Fagn / fagn.no
Le Bistro / lebistro.no
Radisson Blu Royal Garden Hotel / radissonblu.com/hotel-trondheim
Røros Hotell / roroshotell.no
Scandic Hell Hotell / scandichotels.no
Scandic Nidelven Hotel / scandichotels.no
Skifer Hotel Oppdal / skiferhotel.no
The Crab / thecrab.no
To Rom og Kjøkken / toromogkjokken.no
Ny medlemsbedrift fra 2025:
Tollbua / tollbua-trondheim.no (på Brattøra)
Arrangementer 2025 – sett av datoer i kalenderen allerede nå!
Onsdag |
22. januar |
Le Bistro |
Dîner Amical |
Onsdag |
19. februar |
Tollbua |
L’Ordre Mondial |
Onsdag |
19. mars |
ECD Pub og Kjøkken |
Dîner Amical |
Helg |
11.-13. april |
Oppdal |
LM og DA |
Lørdag |
19. april |
Ingen arrangement |
World Chaîne Day |
Lørdag |
24. mai |
To Rom og Kjøkken |
L’Ordre Mondial |
Fredag |
13. juni |
Scandic Hell |
Grillaften |
Onsdag |
20. august |
Bula Bistro |
Dîner Amical |
Fredag |
26. september |
Britannia |
Grand Dîner |
Lørdag |
25. oktober |
Røros |
Dîner Amical |
Onsdag |
12. november |
Scandic Nidelven |
Dîner Amical |
Onsdag |
10. desember |
Royal Garden |
Lutefiskaften |
Alle våre arrangementer starter kl. 19.00, utenom Grillaften på Hell, der bussen går kl. 18.00 fra Scandic Nidelven.
Priser 2025. Ingen endring for deltagelse på våre arrangement i 2025:
L’Ordre Mondial kr 1500,- / + 200,- for ikke-medlemmer
Dîner Amical og Grillaften kr 1800,- / + 200,- for ikke-medlemmer
Grand Dîner kr 2100,- / + 200,- for ikke-medlemmer
Spesialarrangement hos Fagn og Speilsalen prises av stedet. Michelin-restaurantene skal få vise frem den menyen de vanligvis har, og priser dette med en rabatt for våre medlemmer på disse arrangementene.
I arrangementsprisene er inkludert kr 50.- til administrasjon CDR Trøndelag.
EasyQuest
EasyQuest evaluering til medlemmene etter arrangement fortsetter som før.
Arrangement
Invitasjonen til våre arrangement sendes ut ca 1 mnd før. Enkelte av våre medlemsbedrifter har begrenset antall plasser, så her vil vi be om at evn GJESTER man ønsker å invitere med i første omgang settes på venteliste, slik at så mange medlemmer (og partner, selvfølgelig) som mulig får sjansen til å delta først. Dersom det er ledige plasser på tampen, tar jeg kontakt med de som har meldt noen til ventelisten. Vi har som vanlig bordplassering kun på Grand Dîner, ellers er det normalt «free seating». Er det spesielle ønsker, kan det legges inn som kommentar ved påmelding, så gjør vi så godt vi kan for å tilpasse dette.
Grand Chapitre 29.-31. august 2025 i Oslo
Vi sender ut varsel så snart påmeldingen er åpen, men følg også med på www.chaine.no.
Man må delta på et Grand Chapitre for å få tildelt kjedet sitt for første gang, eller for å få oppgraderinger og 10-, 20-, 30- og 40-års-medaljer, så de som skal ha dette må i alle fall sette av denne helgen! Men som ellers håper vi selvsagt at Trøndelag også neste år blir den største delegasjonen på Grand Chapitre.
Jeunes Chef Rôtisseur og Jeune Sommelier 2025
Chaîne des Rôtisseurs arrangerer Jeunes Chefs Rôtisseurs for unge kokker, og Jeunes Sommeliers for sommelierer, servitører/bartendere med vin- og drikkekompetanse, som ikke har fylt 27 år før den internasjonale konkurransen gjennomføres. Informasjon om arrangementene og påmelding sendes til alle medlemsbedrifter når dette er klart, men foreløpig har vi ikke annen info enn at uttak er utsatt til våren.
Medlemmer
Vi er pr i dag 316 medlemmer i Trøndelag
18 nye medlemmer i 2024
220 er medlem i L’Ordre Mondial
135 damer og 181 menn
76 profesjonelle og 240 amatører
41 medlemmer under 35 år
Dersom noen nå ønsker å melde inn partner, istedenfor at denne går som «gjest», er det bare å ta kontakt med Hege på hege@chaine.no.
Priser for medlemsskap 2025
Innmelding/engangsavgift Chaîne des Rôtisseurs 2200,-
Innmelding/engangsavgift unge under 35 750,-
Innmelding L’Ordre Mondial 550,-
Årskontingent profesjonelle 1850,-
Årskontingent ikke-profesjonelle 1200,-
Årskontingent Conjoint (partner) 975,-
Årskontingent unge under 35 500,-
Årskontingent L’Ordre Mondial 300,-
Årlig bidrag unge profesjonelle (alle) 175,-
Økonomi
Pr 06. desember har vi:
Fondskonto ca 1 277 000,-
Bruks- og sparekonto ca 433 000,-
Regnskap blir presentert på Generalforsamling under Grand Chapitre.
Chaîne des Rôtisseurs Trøndelags Fond
Chaîne des Rôtisseurs Trøndelag har et eget fond for utvikling av unge talenter i vår region. Havfruens Lykkefond ble stiftet av midler gitt av Trond Lykke og Havfruen ved Herbert Klein for noen år siden. I 2013 bidro Erik Frederiksen og To Rom og Kjøkken med påfyll av midler til fondet.
I 2023 ble det opprettet en komite for å utvikle dette Fondet, og Chaîne des Rôtisseurs Trøndelags Fond ble etablert høsten 2023.
Fondet har en grunnkapital på 1 million, og det er et styre som forvalter og godkjenner søknader for støtte. Støtte gies ut fra overskudd i Fondet fra renteinntekter, årlig bidrag fra medlemsbedrifter samt nye bidrag til Fondet, både fra næringslivet og våre medlemmer.
Utbetalinger i 2024
20 000,- NM servitørfag (etablering av Servitørlaug som gjennomførte konkurransen)
20 000,- til Håvard Werkland (Norges representant i Bocuse d'Or i 2025)
Antrekk
Det kommer alltid et spørsmål om antrekk til de ulike arrangementene. Her er en grei huskeregel:
Kjedet skal bæres på alle Chaîne des Rôtisseurs arrangementer. Damer kan erstatte kjedet med damesløyfe/medaljong.
Det skal være dress på vanlige arrangementer så nær som arrangementer i friluft. Da holder det med pent friluftsantrekk. På Grand Dîner skal det være smoking. Dette gjelder for menn, og damene kler seg deretter.
På L’Ordre Mondial-arrangement skal man bruke L’Ordre Mondial-kjedet I TILLEGG til det vanlige kjedet.
Da gjenstår det bare å takke for hyggelige middager i året som har gått,
og ønske alle en fredelig jul og et godt og begivenhetsrikt nytt år!
Vennlig hilsen
Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs
Roar Hildonen
Bailli Regional