Julehilsen og program for Bailliage de Vestfold 2025

Julehilsen og program for Bailliage de Vestfold 2025

 

Chers Confrères

Værgudene kan ikke helt bestemme seg for om det er høst eller vinter, men 2024 går uansett mot slutten. Vi kan se tilbake på nok et år med en rekke arrangementer med gastronomi, utsøkt drikke og det gode selskap i sentrum. Det har vært et år hvor mediebildet har vært preget av usikkerhet, uvær, økende fokus på beredskap og kommende kriser, «hvilepuls» og en oransjefarget partileder i USA med til dels snurrige meninger. Nettopp i slike tider er det viktig å huske anledningene hvor tilværelsen kjentes bedre og vi kunne dele opplevelser i regi av Chaîne.   

I januar lærte mange av oss mer om Burgunds vinskatter.  «Lærlingenes aften» på SVGS i mars var en ubetinget suksess, og allerede i april var det Dîner Amical på «Attrå». Driverne, Henrik Falkensten og Ola Kinserdal, og deres bedrift er nå med i Chaîne des Rôtisseurs og Bailliage de Vestfold.

Vestfolddelegasjonen hadde en flott opplevelse på årets Grand Chapitre i strålende midnattssol i Tromsø i august. Siste helg i august var det Grand Dîner på vidunderlige Engø gård, hvor vi denne gang sprengte overnattingskapasiteten. «Road-trip» i september til Aketeun fisk i bortgjemte Fyresdal var en ny og givende opplevelse. Heidi Ødegård var i oktober dommer i «Smaken av Vestfold», en konkurranse for elever på restaurant- og matfag samt salg og reiseliv på Havna hotell på Tjøme, og sammen med Paal Bye Johansen kunne de på vegne av Chaîne dele ut et stipend 5000 kr til vinnerne. Grand Dîner på Midtåsen i november ble raskt fulltegnet, og arrangementet var det best vi så langt har hatt i Anders Jahres praktvilla.  

Nå gleder vi oss til lutefisk på Scandic Park hotell torsdag 12. desember og et rikholdig program i 2025. Vi har mye å glede oss til!           

 

Styret i 2024 har bestått av:

Bailli Régional Paal Bye Johansen

Vice-Conseiller Culinaire Dag Lindsholm

Vice-Argentier Hege Nøstvik

Vice-Chargé de Missions Hanne Bjønnes

Vice-Chargé de Missions Heidi Ødegård

Vice-Chargé de Missions Øivind Næss

Vice-Chargé de Presse Torger Corneliusen

 

I tillegg har vi hatt med oss Bailli Régional Honoraire Rolf Johansen som konsulent. Vårt Bailliage er også så heldig at vi har Bailli Délégué Thore Sande i vår medlemsmasse, og han har kommet med mange gode innspill og råd underveis. 

Vi vil også i overgangen til nytt år få benytte sjangsen til å takke av vår Vice-Conseiller Culinaire Dag Lindsholm som, etter å ytt sitt både i Chaine sammenheng og som innehaver av Magasinet Cafe nå går over i ny rolle som pensjonist og morfar på heltid.  Chaine takker for innsatsen og ønsker lykke til med nye utfordringer.

Våre medlemsbedrifter i Bailliage de Vestfold er:

Scandic Park Hotel, Sandefjord

Villa Herskapelig, Tønsberg

Spiseriet, Verdens Ende

Hotel Wassilioff, Stavern

Engø Gård, Tjøme

Restaurant Attrå, Larvik

 

Program for 2025

Fredag 7. februar L`Ordre Mondial med viner fra Haugengruppen.

Lørdag 5. april Winemakers dinner på Attrå.

Fredag 13. juni sommeramical på hytta til Paal Bye Johansen i Sundeskogen 66.

29.-31. august Grand Chapitre i Oslo

Fredag 19. september L`Ordre Mondial.

Lørdag 18. oktober Grand Dîner på Engø Gård.

21.-23. november week-end tur til  Gøteborg.

Fredag 12. desember lutefisk på Scandic Park hotell.

 

Takk til alle som har deltatt på og bidratt til arrangementene i 2024. Med ønske om en riktig God Jul og et aktivt 2025 hvor vi kan møtes enda oftere i Chaîne-regi.  

 

Julehilsen fra

Paal Bye Johansen                                                                Torger Corneliusen

Bailli Regional                                                  Vice-Chargé de Presse du Bailliage de Vestfold