Referat fra Award Dinner Huitfeldt

REFERAT

Award Dinner Huitfeldt
Lørdag 20. januar 2024


 

Bailli Régional Roar Hildonen ønsket velkommen til årets første arrangement, i regi av To rom og kjøkken, i byens flotte historiske Huitfeldt Stuer. Bygget mellom 1898-1900 etter en omfattende bybrann, er Huitfeldtgården et imponerende by palé i nybarokk stil med tydelige franske påvirkninger, bygget av solid murstein i kontrast til den vanlige trearkitekturen. Planlagt som et sted for storslagne sosiale arrangementer, ble dette paléet reist av Huitfeldtbrødrene, markante forretningsmenn innen skogbruk og gruvedrift. Huitfeldtgården representerer det siste private paléet som ble bygget i Trondheim, en imponerende struktur som vitner om en æra av storhet og raffinement, og markerer et viktig kapittel i byens historie.

Deretter presenterte Maître Rôtisseur Eskil Hildonen og Maître Restaurateur Vega Ebbersten den smakfulle menyen og de fantastiske vinene vi fikk servert i glassene våre.

​Meny og drikke var som følger:

Kanadiske Østers

Champagne 424, Brut Reserve, Beurton & Fils

***

Krustade, pepperrotrømme, løk og Rossini Caviar

Fritert kamskjell med bonito og limemajones

Makrellstørjetartar med sesam, koriander og rispapir

Champagne 424, Brut Reserve, Beurton & Fils

***

Kongekrabbe og sjøkreps lollypop, sprø svinesvor, urter og togarashi

Riesling Schieferterrassen, 2020, Heymann - Löwenstein

***

Perlehønebryst, morkelsaus, potetkrem, sort trøffel fra Piemonte og kål

Saint-Èmilion, Grand Cru, 2016, Château Boutisse

***

Blåkoll fra Grindal Ysteri med sprøtt bakverk og pære

Sauternes, 2019 Château Gravas

***

Bokhveteis, salt karamell og yuzumarinerte blåbær

Regina di Felicitá, Muscato Spumante, Baricchi

***

Tidligere samme dag ble de norske konkurransene for Jeunes Chefs Rôtisseurs og Jeunes Sommeliers avholdt på Strinda videregående skole. Jeunes Chefs Rôtisseurs-konkurransen er utformet for å inspirere og fremme ekspertise blant unge kulinariske talenter, i tråd med tradisjonen til Chaîne des Rôtisseurs. På tilsvarende vis retter Jeunes Sommeliers-konkurransen søkelyset mot unge vinprofesjonelle. Konkurransene, ledet av Svein Magnus Gjønvik og Rolf Wenstad, ble gjennomført i samsvar med den internasjonale finalemanualen. De to vinnerne, Siriyaporn Rithisirikrerg fra Thon Hotel Lofoten og Fagns Yohana Hani Habte ble kåret under middagen og vil i oktober 2024 representere Norge i hhv den internasjonale Jeunes Chefs-konkurransen i Lisboa og den internasjonale Jeunes Sommeliers-konkurransen i Budapest. Gratulasjoner til våre unge talenter og lykke til i de internasjonale konkurransene!

Bailli Délégué Tore Sande var kveldens menyomtaler. Han delte smakfulle glimt fra kveldens meny, og understreket de mest minneverdige øyeblikkene fra festmåltidet. To rom og kjøkken viste virkelig sitt kulinariske håndverk, og begeistrede gjester takket av kveldens sorte og hvite brigade med en varm og velfortjent applaus.

Beatrix Vereijken

Vice-Chargé de Presse