Referat fra Grand Diner Smag og Behag, Grimstad

REFERAT
GRAND DINER
SMAG OG BEHAG, GRIMSTAD
08. Mars 2024

Fredag 8. mars på selve kvinnedagen var ble vi igjen ønsket velkommen til Smag  Behag i Grimstad hos Maître Rôteseur Hans Petter Klemmetsen og hans team. Inne i lokalet hadde vår Baili Regional Henry Tranberg stilt seg opp for å gratulere våre kvinnelige medlemmer og gjester med dagen og overrekke en rose til hver og en av dem.

 

 

Etter den sedvanlige minglingen over et glass spruldende hvor vi fikk hilst på og snakket med gamle kjente, var det tid for å finne plassene våre rundt flott pyntede bord.

Baili Regional Henry Tranberg ønsket oss alle velkommen, men spesielt velkomen ble ønsket til Kari Amundsen, Lars Gunnar Johansen og Kristin Borch-Jensen samt Marianne Rodvelt og Yngve Knausgård. Det ble nevnt at det er fremdeles 3 rom ledig slik at om det er flere som ønsker å være med på vår tur til Salt & Sill, så er det mulighet en god uke til. Fra Bailliage De Sørlandet er det påmeldt 16 stykker til Grand Chapitre i Tromsø.  Foreløpig er 135 påmeldte totalt. Her er det framdeles mulighet til å melde seg på. Så ble ordet gitt til dagens vertskap, Maître Rôteseur Hans Petter Klemmetsen.

Hans Petter Klemmetsen startet med å fortelle at han har laget mat til Chaine de Rottiseur siden 1995, så det har med andre ord blitt en god tradisjon. Kjetil Igland som er soussjef ble også presentert. Før maten  ble presentert ønsket han å si litt mere om hvilke planer han holder på med i Grimstad. Det planlegges et bakeriutsalg og vinbar som forhåpentligvis åpnes før sommeren. I den forbindelse bygges det i nabobygget nytt bakeri på 350 kvm. Over bakeriet utvides kjøkkenet med 150 kvm hvor det lages et matkompetansesenter. I tillegg til å være et produksjonskjøkken og et cateringkjøkken, skal det også tilbys matkurs både for bedrifter samt å gi støtte til lærlinger og opplæringskontoret i fylket. Klemmetsen håper også å kunne tilby valgfag til Grimstad ungdomskole. Stedet kan og brukes i samarbeid med lokale matprodusenter som ønsker utvikle sine produkter. 

Menyen ble behørig presentert. og deltakerne fikk en fantastisk kulinarisk opplevelse med nydelige retter med dertilhørende viner.

Etter måltidet ble det hele behørlig omtalt av Svein Arne Fosså. Han poengterte at både her i Grimstad, som i Kristiansand, stod Smag og Behag for kvalitet på kjøkken og servering. Og det har vi erfart i kveld. Han berømte også deres engasjement for opplæringen av nye krefter både på kjøkken og servering som en av Agders største lærebedrifter. Han forklarte godt de vanskelige begrepene i menyen og avsluttet humoristisk med at franske begreper er ikke snobberi, men voksenopplæring. Han takket både vertskap, kjøkkenet og serveringspersonalet for et utmerket måltid.

 

Dagens meny:

Aperitiff
Castel d'Age Cava Anne Marie 2018

*

Røkt kveite,  snøfrislkrem, agurk, feldsalat og sitronette
Geantet-Pansiot Bourgogne Aligoté 2021

*

Cavatelli med krabbe og safransaus
Complémen´Terre Tribute Muscadet Sèvre et Maine Magnum 2019

*

Skrei med hvit asparges, bacon, grillet løk og barigoule saus
Jean-Yves Devevey Hautes-Côtes de Beaune Champs Pedrix 2017

*

Lam med rødbete, blomkål, fenalårhollandaise og rødvinsaus
Domaine Taupenot-Merme Saint Romain 2020

*

Blåbærclafoutis og vaniljeis med smak av appelsin
Bodegas Bentomiz Ariyanas Naturalmente Dulce 2012 

Kaffe

 

På vegne av Bailliage de Sørlandet

Vice-Chargé de Presse

Torstein Hansen