REFERAT Oppdalshelg, 22. - 23. mars 2024

REFERAT

Oppdalshelg
22. - 23. mars 2024

Å starte påsken med palmehelg på Oppdal har blitt en kjær tradisjon i Baillage de Trøndelag, med et l’Ordre Mondial arrangement på fredag og Dîner Amical dagen etter. På fredagskveld ønsket Vice-Echanson Torfinn Lerstad en forventningsfull gruppe velkommen til en spennende champagnesmaking i Den Danske Dreng under kyndig veiledning av Per Hovde.

Vi fikk smake hele 6 forskjellige champagner fra huset Marc Hebrart, alt fra deres inngangschampagnen Sélection Brut 1er Cru til flaggskipet Clos Le Léon Extra Brut fra 2015, servert til perfeksjon av Kristin Berg.

Etter champagnesmakingen fortsatte kvelden med en raus tapasbuffet levert av Skifer Hotel. Gjestene kunne velge alt fra scampi, kjøttboller, laks, spekemat med en spennende tyttebærkrem, til en rekke prisvinnende oster, pasta, potet, brød, fylt paprika og mye mer. Drikkene vi fikk servert under tapasmiddagen var en frisk Granbazán Albariño Etiqueta Verde og en fyldig Campos de Luz Garnacha.

Lørdag kveld var det først en hyggelig mottakelse i Skifer Studio på Skifer Hotel med champagne og fingermat. Etter at gjestene hadde satt seg ved de stilig pyntede påskebordene, ønsket Bailli Régional Roar Hildonen alle velkommen til Dîner Amical på vegne av Chaine des Rôtisseurs. Ordet gikk deretter til hotellets nye Maitre Hotelier Kjell-Øyvind Nygård, som roste sine ansatte for kvelden vi hadde foran oss. Kjøkkenet hadde laget en deilig 5-retters meny som ble presentert underveis av kjøkkensjef Lene Berg, etterfulgt av Food & Beverage Manager Line Øverhaug som presenterte vinene vi fikk servert til menyen.

 

​Meny og drikke var som følger:

Fingermat

Chablis 1er Cru Cote de Lechet 2020

Wongraven Champagne Brut 2014

***

Sjøkreps og kamskjell

Kung Fu Girl Riesling 2022

***

Fjellmandel, trøffel og moskus

Höllerer Alte Reben Grüner Veltliner 2021

***

Skrei

Mommessin Beaujolais Villages 2022

***

Oppdalslam

Roda 1 Rioja Reserva 2018

***

Multe og krokan

Aresca Moscato d'Asti Fiore d'Autunno 2018

***

Kaffe med sjokoladetrøffel

 

Kveldens menyomtaler var Argentier Honoraire Frode Hofstad, som fremhevet flere favorittretter. Moskus kunne selvfølgelig ikke mangle på menyen, og det var flott å få servert skrei en siste gang mot slutten av sesongen. Og midt i en sauekommune med verdens beste lam måtte hovedretten selvsagt være Oppdalslam, delikat anrettet på tallerken med hasselbackpotet som tilbehør. Til slutt takket han av den sorte og hvite brigade til en velfortjent applaus.

 

Beatrix Vereijken

Vice-Chargé de Presse

Chaine.no