Simen Johansen fra Vaaghals og Magne Andreas Gaut fra Le Bistro skal representere Norge i de internasjonale finalene i Jeunes Chef Rôtisseurs og Jeunes Sommelier

Det var 10 spente finalister som møttes til de nasjonale finalene i Jeunes Chef Rôtisseurs og Jeunes Sommelier, som ble avviklet på Umami Arena i Lillestrøm fredag 17. februar. 6 av deltakerne skulle delta i kokkekonkurransen, mens 4 skulle delta i sommelierkonkurransen. Alle representerte forskjellige medlemsbedrifter i Chaîne des Rotîsseurs i Norge.
 
Kokkene fikk tilgang til sine kjøkken for rigging og forberedelser fra kl 0700 fredag morgen. Konkurransen er lagt opp med at deltakerne får utlevert en såkalt "Mystery Box" som de ikke kjenner innholdet i på forhånd. Blant ingerediensene som måtte inngå denne dagen var blant annet sjøkreps, skreiloin og blåskjell. Hver deltaker skulle så sette opp en 3-retters meny som ble servert og bedømt av 3 dommere under ledelse av Svein Magnus Gjønvik.
Simen Johansen fra Vaaghals i Oslo ble den som gikk seirende ut og således skal representere Norge i den internasjonale Jeunes Chef Rôtisseurs finalen i Istanbul 4-8 oktober.
På andre og tredje plass fulgte Ibrahim Aljabouri fra To Rom og Kjøkken og Sunniva Aas Mathisen fra Bula Neobistro i Trondheim.
Se bilder fra Jeunes Chef Rôtisseurs konkurransen i Billedgallerier under hovedmenyen.
 
I Jeunes Sommelier konkurransen skulle deltakerne betjene et 4-mannbord. Første øvelse var å åpne og fordele en flaske musserende vin i 7 glass. Deretter skulle de velge ut en vin fra et vinkart, basert på en meny. Denne skulle så presenteres, åpnes og skjenkes i gjestenes glass. Hoveddommer var Heidi Iran Hansen (MW) fra Kulinarisk Akademi. Meddommere var Kristoffer Aga Fra Re-Naa i Stavanger og Simon Zimmermann fra Hapolati i Oslo.
Seieren i Jeunes Sommelier konkurransen gikk til Magne Andreas Gaut fra Le Bistro i Trondheim. Han skal da representere Norge i den internasjonale finalen i Ljubljana (Slovenia) 12-17 september. På de neste plassene fulgte Magnus Thomassen fra Code Restaurant i Oslo og Marco Antonio Bøe fra Tango Restaurant i Stavanger.
Se bilder fra Jeunes Sommelier konkurransen i Billedgallerier under hovedmenyen.
 
Chaîne des Rôtisseurs gratulerer vinnerne!