Sommerhilsen fra Vestfold

Sommerhilsen

Fra Baillage De Vestfold

Sommerhilsen og program for høsten 2024

Nå er sommeren kanskje på sitt flotteste, med lange og solfylte dager, mens nettene er florlette, lyse og korte. Brøytekanter og sprengfyring er en saga blott, likeså ullundertøy og piggsko. La oss nyte disse dagene og lade batteriene, så er vi atter en gang på topp før vi møtes til sensommerens og høstens arrangementer.

Vinteren og våren har vært aktiv og preget av varierte arrangementer. Allerede 26. januar møttes vi i L`Ordre Mondial-regi til «En vinreise i Burgund» med Richard Svensen. Et inspirerende foredrag, typeriktige viner, god mat og engasjert diskusjon bidro til en vellykket kveld. 7. mars var det duket for «Lærlingenes aften» på SVGS, dette var en ubetinget suksess, hvor elevene leverte så det holdt på alle områder og vi fikk nyte fantastisk lokalmat. 19. april var vi hele 25 som deltok på Dîner Amical på «Attrå». Maten var utsøkt, det var kvalitet i alle ledd, og vi fikk overraskende ekstraretter. I tillegg kunne Thore og Paal ønske Henrik Falkensten og Ola Kinserdal og deres restaurantbedrift velkommen til Chaîne des Rôtisseurs og Bailliage de Vestfold.

Program for sensommeren/høsten og vinteren 2024

Fredag 30. august kan Emma Järpell og hennes håndplukkede team atter en gang ønske oss velkommen til Dîner Amical på herlige Engø gård. Sesongens råvarer vil stå i sentrum for en 5-retters meny med tilhørende viner. Husk at det kan være lurt å bestille overnatting, så slipper man stress med taxi eller sykkel. 

Søndag 15. september forsøker vi noe nytt i Chaîne-sammenheng, med biltur til lokalmatprodusenten Akteun fisk i Fyresdal, som leverte ørreten til «Lærlingenes aften». Ingebjørg og Jonny Aketun tar imot oss, og vi får omvisning i lokalene, det blir smaksprøver av både ørret, røye og sik, og vi er med og henter fisk til lunchen i storrusene, hvor den innfangede villfisken oppbevares sprell levende. De som ønsker det kan være med på å tilberede måltidet, og vi kan ha med vin og øl selv, for de som ønsker det. Felles avreise med egne biler fra Sandefjord kl 0845, ankomst Fyresdal kl. 12, det er ca. 3 timers kjøring opp til Aketun. Det er mulighet for å gå Tretoppvegen i Fyresdal på vei hjem. Ytterligere informasjon vil bli lagt ut.

Fredag 25. oktober kl 1900 er det L`Ordre Mondial-arrangement med vinsmaking på Grubbestad gård. Nytt av året er egenprodusert rødvin og cider laget på eple og haskap/et blått bær. Sammen med vinen nyter vi skinke og ost fra distriktet. 

Fredag 8. november kan vi glede oss til Grand Dîner på Anders Jahres Midtåsen, for mange nå også kjent fra TV-serien «Forræder».  

Torsdag 12. desember arrangeres vår klassiske lutefiskaften på Park hotell.

Vi gleder oss til en aktiv høst med et spennende program, og vi håper å se så mange som mulig på arrangementene.

 

Sommerhilsen fra

Paal Bye-Johansen                                                                Torger Corneliusen

Bailli Regional                                                  Vice-Chargé de Presse du Bailliage de Vestfold