Torill og Sven Erik Renaa er tildelt Matkulturprisen for 2020 i dag ifm Gladmaten i Stavanger.
Chaine des Rotisseurs Matkulturpris for 2020 ble tildelt Torill og Sven Erik Renaa ved en tilstelling onsdag kveld.
Ordfører Kari Nessa Nordtun overrakte diplomet.
Prisen er en hedersbevisning til den/de Rogalendinger som mer enn andre har bidratt til å fremme mat- og drikkekultur i fylket. Den gis i samarbeid med Gladmat og består av diplom og kr 10.000,- , som skal øremerkes utvikling av lærlinger.
Juryens begrunnelse :
Årets vinner har over flere år vært et fyrtårn og en svært aktiv pådriver og kunnskapsutvikler av matfaget i regionen gjennom fremme av høy faglig kvalitet og innsikt både for produsenter, fagmiljøer og publikum i vår region. De har også vært en foregangsbedrift i utvikling av servitør og kokkelærlinger. De fikk også Norges første restaurant utenfor Oslo som fikk en stjerne i Guide Michelin som senere ble utvidet til 2 stjerner.
Videre har de vært aktive med å sette Stavangers og Rogaland på Norges matkart.
Juryen har bestått av Gisle Steffensen, Bailli Régional for Chaine des Rotisseurs, Maren Skjelde, daglig leder Gladmat og Anita Løyning, Oldermann kokkenes Mesterlaug Rogaland.
Link til artikkelen i Stavanger Aftenblad
Foto: Carina Johansen