Arrangementer
Chaîne des Rôtisseurs organiserer en rekke internasjonale, nasjonale og lokale arrangementer inkludert galla arrangementer som “Grand Chapitres” og “Diner Amicals”. Nedenfor finner du en oppdatert liste over våre neste arrangementer.
Aug
15
INVITASJON
FAGN SPESIAL
TORSDAG 15. AUGUST 2024 kl 1900
NB - flyttet fra opprinnelig annonsert dato, som var 14. august!
Maître Restaurateur Filmom Fitsum, Kjøkkensjef Ådne Børset Helgetun og Sommelier Yohana Habte inviterer til nok en "Fagn Spesial". Det blir en kveld med herlige smaker av Fagn sin egen mange-retters meny med tilhørende drikke.
Menyen blir som følger:
Malt - Truffle
Curry - Blue Mussel
Asparges - Roe
Bread - Cured Meat
Dashi - Seaweed
Herring - Potato
Row Shrimp - Tomato
Scallop - XO
Halibut - Mushroom
Cucumber - Cucumber
Potato Acting Like Pasta - Fermented Leek
Lamb - Coffee
Græt - Krumkake
Meadowsweet - Oats & Caramel
Canelé - Aquavit
Sweets - Raspberry & Liquorice
Drikkr til menyen:
Emrich-Schönleber Mineral Risling Trocken 2021 - Nahe, Germany
Klostergården Håndbryggeri - Tautra, Norway
Castelfeder Raif Sauvignon 2022 - Dolomittene, Italia
Lingua Franca Avni Chardonnay 2021 - Willamette Valley, USA
Stark-Condé Field Blend 2021 - Jonkershoek Valley, South Africa
Granskauen Gin - Stokkøya, Norway
Simpsons Railway Hill Rosé 2022 - Kent, England
Château Musar Aana 2019 - Bekaa Valley, Lebanon
Andersen Winery Rondom Rød Ribs 2022 - Knebel, Denmark
Ximènez-Spinola Cosecha 2022 - Jerez de la Frontera, Spain
Påmelding til arrangementet gjør du HER: Registrer
Antrekk: dress og kjede.
Det er begrenset antall plasser (kun 30), så eventuelle gjester som ikke er partner, må settes på venteliste til vi ser om det blir ledige plasser. Ta da kontakt med hege@chaine.no. Ta også kontakt dersom det er fullt og du ønsker å stå på venteliste, så tar jeg kontakt om det kommer avmeldinger.
Husk å meld fra om allergier vi ikke har notert fra før!
I og med at dette er et spesialarrangement, og Fagn serverer hele sin smaksmeny, koster det 4500,- (både for medlem og partner) for meny og drikke.
Avbestilling må skje senest to dager før, ellers må det betales.
VELKOMMEN!
Aug
23
Diner Amical på Apotekergata 5
Invitasjon blir lagt ut og sendt ut så snart den er klar.
Aug
30
Også i 2024 vil Maître Hôtelier Emma Järpell og Maître Restaurateur Marie Flåskjer på Engø gård sammen med sitt kjøkken trylle frem en Diner Amical for oss.
Dette er samarbeidsarrangement mellom Bailliage d'Oslo og Bailliage de Vestfold.
Invitasjon og påmelding blir lagt ut her når det blir klart.
Aug
30
Også i 2024 vil Maître Hôtelier Emma Järpell og Maître Restaurateur Marie Flåskjer på Engø Gård sammen med sitt kjøkken trylle frem en Diner Amical for oss.
Dette er samarbeidsarrangement mellom Bailliage d'Oslo og Bailliage de Vestfold.
Invitasjon og påmelding legges ut her når det er klart.
Aug
30
La oss samles på vakre Engø Gård sammen med våre venner i Baillage d`Vestfold for å oppleve den blendende kombinasjonen av historie, luksus og gastronomisk nytelse. Dette blir en uforglemmelig opplevelse for våre sanser.
Invitasjon og påmelding blir lagt ut her når det er klart.
Sep
12
Nærmere informasjon og påmelding vil bli lagt ut her så snart det er klart.
Sep
18
The Crab
Invitasjon og påmelding vil bli lagt ut her i forkant av arrangementet.
Sep
20
20 Sep 2024
Salt & Sill,
Klädesholmen, Sverge
Påminnelse
om
Weekendtur til Salt & Sill på Klädesholmen, Sverige.
Fredag 20. til søndag 22. september 2024.
Bare en liten påminnelse dersom du skulle ha glemt å melde deg på. Det er nå kun 4 rom igjen før arrangementet er fulltegnet.
Det er ennå noen dager å gå på før påmeldingsfristen utløper, men det vil være "førstemann til mølla" prisnippet som gjelder dersom det blir fulltegnet.
Registrerings "knappen" finner du helt nederst på denne siden.
Tradisjonen tro har vi herved gleden av å invitere dere til årets weekend utflukt. Denne gangen har vi funnet et spennende sted i et av våre naboland. Turen er lagt til Salt & Sill på Klädesholmen. Klädesholmen er et tettsted og en øy i Tjörn kommune i Västra Götalands län i landskapet Bohuslän i Sverige. Det er ca.15 mil syd for Strømstad.
Programmet er lagt opp med ankomst fredag og avreise søndag. Transport vil foregå med privatbiler og vi regner med at flere velger å kjøre sammen. Vi forhandler med Color Line, og håper vi skal få til noen gunstige priser. Ruteplanen for høsten er ennå ikke lagt ut, men slik det ser ut vil det være aktuelt å reise fra Sandefjord fredag kl.10.00 og retur igjen på søndag fra Strømstad kl. 13.40. Når avtale med Color Line er på plass, og ruteplanen fastsatt, kommer vi tilbake med detaljer til dere som melder dere på arrangementet.
Hver enkelt bestiller og betaler for reisen. Reiser flere i en bil er det lurt å gjøre en samlet bestilling for de som skal være sammen i bilen.
Overfarten tar 2 timer og 30 min. Man må beregne ca.3 t. kjøring fra Kristiansand til Sandefjord. Bilturen fra Strømstad til Salt og Sill tar ca. 2 timer.
NB!! Man rekker ikke vår middag på fredag hvis man velger senere fergeavgang.
Klädesholmen er i dag et typisk turiststed, men tidligere kjent for sitt fiske. Klädesholmen består av to øyer, Klädesholmen og Koholmen. De ble kalt for kroholmer hvor fiskerne hadde rett til å bosette seg og drive fiske derfra. I glansdagene på 1930 tallet var det 25 hermetikkfabrikker på øya. Klädesholmen består i dag av en sildefabrikk, et sildemuseum og Salt & Sill- restauranten med sitt flytende hotell.
Det er vel verdt en spasertur for å beundre de tradisjonelle hvite trehusene som er typisk for fiskesamfunn også langs svenskekysten.
Når vi ankommer Klâdesholmen parkerer vi på den store parkeringsplassen rett over broen og beveger oss til fots over flytebryggen til den lille øyen hvor Salt & Sill ligger. Vi blir mottatt i resepsjonen og blir tildelt værelser i det flytende hotellet som er forankret i holmen.
Vi har hatt en ”prøvetur” for å se på stedet og for å drøfte opplegget. Alt falt i smak, og nå har vi som dere forstår, et ønske om at mange av Chaîne des Rôtisseurs medlemmer på Sørlandet skal få oppleve det samme. De tidligere turene vi har hatt har vært veldig hyggelige. Når vi er sammen over en weekend som dette får vi anledning til å bli enda bedre kjent med hverandre.
Vi legger opp til et lite arrangement i Chaîne regi på lørdagen med et guidet besøk på Sildemuseet og deretter mulighet for en lunch på Salt & Sill. Det blir et sildebord, men med litt andre retter for de som ikke er sildeelskere.
Det er selvfølgelig også anledning til å melde seg på lunchen selv om man ikke er med på sildemuseet. Hvis været er bra vær kan det absolutt anbefales en liten spasertur i den hyggelige bebyggelsen på øya og kanskje kjøpe med seg ett sildeglass eller flere fra øyas dagligvarebutikk.
For de av dere som ønsker andre aktiviteter på lørdagen, så er det mange muligheter:
Aktiviteter som deltakere ordner og betaler selv
Antatt pris
Avstand fra Salt og Sill KM
Mulighet for lunch
Tjörns Golfklubb
550,00
11,0
X
Nordiska akvarellmuseet
80,00
7,8
X
Skulptur i Pilane, Gravfelt/skupturpark
150,00
17,4
Gøteborg
70,0
X
Lysekil
70,8
X
Strømstad
146,0
X
Vi har reservert 23 værelser og i påmeldingskjemaet må dere krysse av om dere ønsker dobbeltværelse, enkeltværelse, og aktivitet lørdag formiddag. Prisene er som følger:
Overnatting pr. pers. i dobbeltværelse med frokost fra fredag til søndag, inkl. 2 retters middag, eks. drikkevarer fredag kveld. 6-retters Grand Dîner med tilpassede viner lørdag kveld kr. 4750,00 for medlemmer. Pris for gjester og ledsagere som ikke er medlem kr. 5050.00.
Overnatting i enkeltværelse med frokost fra fredag til søndag, inkl. 2 retters middag, eks. drikkevarer fredag kveld. 6-retters Grand Dîner med tilpassede viner lørdag kveld kr. 5750,00 for medlemmer Pris for gjester som ikke er medlem kr.6.050,-.
LØRDAG FORMIDDAG
Guidet tur på Sildemuseet pr. pers. kr. 150,00. Lunchbord med hovedvekt på sild på hotellet kr. 300,00 (eks drikkevarer) (Lunchen blir etter turen på museet)
Når man har registrert seg som medlem, eller gjest, må dere også huske å registrere dere på den guidede turen på sildemuseet og på lunchen hvis dere ønsker å være med på det.
Husk å legge inn opplysninger i anmerkninger om eventuelle allergier.
Påmeldingsfrist er snarest mulig og senest 15. februar 2024
Betalingsfrist er 1. juli 2024
Påmeldingen er bindene.
Antrekk fredag er casual uten kjede.
Antrekk lørdag er pent med chaine kjede.
NB!!! Vi har reservert hele hotelkapasiteten på Salt & Sill, og vi har fått frist til midten av februar med endelig bekreftelse på antall rom vi kommer til å belegge. Derfor er påmeldingsfristen satt til 15.februar.
Vi håper dere finner dette spennede og ønsker
hjertelig velkommen til årets utenlandstur.
Kristiansand 14. januar 2024
Henry H. Tranberg
Bailli Règional
Registrer
Chaine.no
Sep
29
Mat- og vintur til Alcalá de Henares
24. - 29. september 2024
Årets mat- og vintur går til Alcalá de Henares, der vi deltar på Grand Chapitre i Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs. Vi får oppleve Alcalá de Henares, Madrid, Castella-La Mancha og Ribera del Duero. Høydepunktene vil stå i kø med blant annet besøk hos flere vinprodusenter, lunsj på El Taller de Arzuaga som har Michelin-stjerne og Grand Diner på Parador de Alcalá de Henares.
Her kan du lese programmet for OMGD Grand Chapitre
Her er link til påmelding
Vi flyr til Madrid (MAD) som ligger 18 km fra vertshotellet.
Noen av oss har allerede bestilt fly og flyr rimelig med Iberia Airlines fra Oslo til Madrid (MAD). Norwegian flyr også direkte fra Oslo til Madrid (MAD).
Vi ønsker dere alle hjertelig velkommen til å bil med på opplevesesrike dager i Spania
Med vennlig hilsen
Conseil Régional de Nordvestlandet
Erling Faksvåg
Bailli Régional
Chaine.no
Oct
04
Diner Amical
Ostehuset Øst
Kokkene lager mat fra bunn og fra hjertet. Spennende og smakfullt.
Invitasjon og påmelding blir lagt ut her når det blir klart.