Kunst, biff og Bérnaise på Gategalleriet og Engen

Registrer

Kunst, biff og béarnaise

Gategalleriet og Engen Restaurant & Bar

Torsdag 12. september 2024

Kjære venner,

Bailliage de Bergen har tradisjon for arrangement der kulturaktiviteter og gastronomi spiller sammen. Gastronomi er en av menneskehetens eldste og viktigste kulturaktiviteter, men alle siviliserte samfunn kjennetegnes ved at ulike former for kultur har en bred plass og svært ofte  kombineres arrangementer der billedkunst, fortellerkunst, musikk og vitenskap presenters, med en samling rundt bordet til felles glede og nytelse.

Vårt første arrangement i høst kombinerer nyskapende kunst på Gategalleriet i regi av Christer Holm med spennende gastronomi på Engen Restaurant & Bar i regi av Adam Bjerck. Vi ønsker å gi deltakerne en visuell opplevelse i galleriet som de kan la synke inn og diskutere under det etterfølgende måltidet.

Gategalleriet på Nøstet har blitt et kjent begrep i det bergenske kunstmiljøet og Christer Holm har en høy stjerne hos de største gatekunstnerne gjennom sine mange spennende utstillinger med urban og moderne gatekunst, både i Grieghallen og på Nøstet. Vi glemmer ikke den gangen selveste Post Malone kom til Bergen for å spille konsert på Koengen, benyttet anledningen til å besøkte Gategalleriets Maserati-utstilling i Grieghallen og kjøpte hele 10 originalverk. Men vårt styremedlem, Paal Kahrs, stakk av med det fineste bildet. Ikke fortell det til Post Malone.

Gategalleriet er nå i ferd med å flytte til nye, flotte lokaler og vil snart invitere til flere spennende utstillinger, men denne kvelden får vi se et utvalg av Christers favorittverk, satt sammen spesielt for oss og kanskje får vi også se noen av verkene til kokken vår, Adam?

Adam Bjerck er en merittert kokk som har vært med på kokkelandslaget. I 2013 startet han Adams Matkasse og leverte ferdigkomponerte middagsretter hjem på døren. I dag eier han, sammen med De Bergenske, Bjerck Restaurant & Bar på Torgallmenningen og Engen Restaurant & Bar, der vi skal innta kveldens måltid. I tillegg eier han, sammen med sin gode kollega Øyvind Dalelv, restaurantkjeden "Flamme Burger" med restauranter i Bergen, Oslo, Stavanger, Trondheim, Florø og København. I tillegg til de to hovedeierne har Flamme Burger flere interessante investorer, blant de mer kjente er vår berømte OL deltaker, Karsten Warholm!

Vi er utrolig imponert av Adam og det han har fått til i restaurantbransjen. Men kanskje enda mer imponert er vi over hans kunstkarriere. Drevet av tilfeldigheter og motgang i restaurantbransjen, fant Adam inspirasjon i kunsten og hans store, majestetiske malerier i karakteristisk stil. Bildene har fått stor oppmerksomhet og han nyter stor respekt som kokk, restauratør, gründer og kunstner. Det er derfor med spesiell stolthet vi har gleden av å invitere medlemmer, ledsagere og venner av Bailliage de Bergen til en spesiell aften!

 

Kunst, biff og béarnaise

Gategalleriet - Engen Restaurant & Bar

Torsdag 12. september 2024 kl. 18.30

Pris for medlemmer i Chaîne des Rôtisseurs: kr. 1 495,-

Pris for gjester: kr. 1 595,-

Antrekk: Pent, uten kjede

***

Program for kvelden

Kl. 18.30 - oppmøte på Gategalleriet - Nøstegaten 42

Det serveres avkjølte bobler i høye glass, mens Christer Holm og Adam Bjerck guider oss gjennom en visning av et knippe spennende kunstverk, spesielt satt sammen for oss. Det vil være mulig å lære mer om kunstnerne og de utstilte verkene, og de som ønsker kan reservere ett eller flere bilder til egen samling.

Kl. 19.15 - avgang fra Gategalleriet til Engen Restaurant & Bar

Kl. 19.30 - vi setter oss til bords

Meny

Grillet Kamskjell

Eple, Selleri og Blåskjellsaus

***

Fra grillen - sharing

Tomahawk - Wagyu - Slakterbif

Béarnaise - Fries

Maiskrem med Estragonolje

Tomat med Pesto

Salat med Sennepsvinagrette og Parmesan

***

Luftig Sjokoladekrem

Vaniljeis, Mandelcrumble, Olivenolje og Maldonsalt

***

Til alle rettene serveres nøye tilpassede viner

***

​Kaffe

Registrer

Påmelding gjøres ved å klikke på "Registrer" rett over denne teksten eller i toppen av dokumentet. Meld på deg selv og inntil et ekstra medlem ved å fylle inn navn eller medlemsnummer. Meld deretter på ledsager eller gjester som ikke er medlem. Betaling kan gjøres med betalingskort, Vipps, eller ved å laste ned faktura og betale angitt beløp til vår konto: 1207.94.58706.

Frist for påmelding og betaling er mandag 9. september. Merk at det er begrenset plass på dette arrangementet.

Vennligst gi beskjed om eventuelle allergier.

Ta kontakt med undertegnede på epost: gautebirkeli@gmail.com dersom du har spørsmål.

 

Hjertelig velkommen!

Vennlig hilsen

Gaute Birkeli

Bailli Regional

Chaine.no