Velkommen til Jeunes Sommeliers i Bergen 2025
Registrer
Jeunes Sommeliers 2025
Bailliage de Bergen
Lørdag 22. mars 2025
Kjære venner,
Det er en stor glede for Bailliage de Bergen å ønske våre medlemmer velkommen til å overvære den nasjonale finalen av Jeunes Sommeliers 2025. Konkurransen fungerer som uttak av Norges offisielle representant til den internasjonale finalen i Geneve 10. til 14. september 2025.
Bakgrunnen for Jeunes Sommeliers er Chaîne des Rôtisseurs og L´Ordre Mondials sterke fokus på å utbre kunnskapen om vin, brennevin, øl og andre fermenterte drikker som et naturlig tilbehør til våre Diner Amical og andre arrangement, samt vårt ønske om å fremme utdannelsen av unge kokker, servitører og sommelierer.
En del har etterspurt når årets nasjonale finale i Jeunes Chefs Rôtisseurs, den tilsvarende konkurransen for unge kokker, vil arrangeres. Denne har tidligere blitt arrangert samtidig som Jeunes Sommeliers, men i år vil den avholdes høsten 2025, i Bergen. Nærmere informasjon om dette arrangementet vil komme før sommeren.
På vegne av Bailliage de Bergen har vi gleden av å ønske medlemmer, deres ledsagere, samt andre med interesse for god mat og god vin, hjertelig velkommen til:
Jeunes Sommeliers - Bergen 2025
Fløirestauranten og Scandic Ørnen
Program for arrangementet
Informasjon for tilreisende deltakere
Vi har valgt Scandic Ørnen som vårt vertshotell for Jeunes Sommeliers 2025. Deltakere, støttepersonell og tilreisende gjester får spesialpris, kr. 1 090,- pr. rom pr. natt ved å booke sine rom på epost til: joar.liabo@scandichotels.com
Fredag 21. mars
Tilreisende deltakere og støttepersonell ankommer fredag 21. mars og blir innkvartert på vertshotellet. Kl. 19.00 blir det arrangert informasjonsmøte på Scandic Ørnen for deltakere, mentorer og støttepersonell. Øvrige som ønsker å delta på informasjonsmøtet bes kontakte Bailliage de Bergen på epost: bergen@chaine.no
Lørdag 22. mars
Kl. 10.00 - ca. 12.30 - Jeunes Sommeliers-konkurranse i Fløirestauranten
Tilskuere er velkommen til å se den praktiske delen av konkurransen fra kl. 11.00
Deltakerne vil bli testet i teoretisk vinkunnskap, blindsmaking av vin, identifisering av brennevin, åpning av champagne, presisjonsskjenking, dekantering, valg av rett glass og rett vin til mat, samt retting av vinkart.
Konkurransen starter kl. 10.00 med med teoretisk prøve. Etter at den er ferdig er interesserte tilskuere invitert til å overvære den praktiske delen av konkurransen som starter kl. 11.00. Det er ingen kostnad for tilskuere som ønsker å overvære konkurransen og heie på sine favoritter og vi tilbyr spesialpris på Fløibanen, kr. 110,- tur/retur. Interesserte bes melde seg på ved registrering og kan kontakte oss på epost: bergen@chaine.no for å få tilsendt QR kode for å få tilgang til billettsystemet.
ca. Kl. 12.30 - Aperitiff for deltakere og tilskuere som har bestilt lunch
Kl. 13.00 - Lunch i Fløirestauranten
Vi har gleden av å invitere alle interesserte tilskuere til lunch i Fløirestauranten for å feire våre deltakere. Gjestene vil få tilbud om å blindsmake de samme vinene som deltakerne har blitt utfordret i under konkurransen og kan levere sine egne skriftlige besvarelser til bedømming av våre dommere (forbehold om tilgjengelighet). Premieutdeling vil skje under Award Dinner på Roast Restaurant samme kveld.
Meny: Det serveres Amuse Bouche til aperitiffen, deretter serveres dagens fisk med tilbehør og dagens dessert. Øvrig drikke til maten må bestilles og betales ved bordet.
Pris: kr. 795,- for medlemmer av L´Ordre Mondial, kr. 845,- for medlemmer i Chaîne des Rôtisseurs og kr. 895,- for gjester.
Antrekk: Pent, med L´Ordre Mondial-kjede for dem som er medlemmer.
Kl. 19.00 - Award Dinner på Roast Restaurant og Bar, Scandic Ørnen
Vi har den store gleden av å invitere våre medlemmer, deres ledsagere og øvrige med interesse for god kappestrid og gastronomi, til Award Dinner på Roast Restaurant og Bar. Der skal vi sammen feire våre deltakere, delta i premieutdelingen og nyte en fem retters meny med passende kvalitetsviner. Nøyaktig meny vil offentliggjøres når det nærmer seg, men vi kan love smaker av skalldyr, kveite, sjøkreps, and og sitrus.
Pris: kr. 1595,- for medlemmer av L´Ordre Mondial, 1645,- for medlemmer i Chaîne des Rôtisseurs og kr. 1695,- for gjester.
Antrekk: Pent, med Chaîne des Rôtisseurs-kjede for medlemmene.
Søndag 23. mars
Frokost, utsjekk og hjemreise for våre tilreisende
Bailliage de Bergen håper på stor deltakelse fra våre unge servitører og sommelierer og håper medlemmene vil møte fulltallige opp for å gi honnør til dem som konkurrerer.
Meld deg på ved å klikke på "Registrer" ovenfor eller øverst i invitasjonen. Fyll ut nødvendige data om deg, eventuell ledsager eller gjester, meld deg på de arrangementene du ønsker og klikk «påmelding».
Påmeldings- og betalingsfrist er mandag 17. mars. Betaling kan gjøres med kredittkort, Vipps, eller ved innbetaling til vår konto: 1520.12.74866 (merk nytt kontonummer).
Vennligst noter eventuelle allergier eller spesielle ønsker i notatfeltet, alternativt ved å sende en epost til: bergen@chaine.no
Vennlig hilsen
Kristine Øvrebø
Bailli Regional
|
|
![]() |