REFERAT Diner Amical Spesial 21. februar 2024

REFERAT

Dîner Amical Spesial Speilsalen
Onsdag 21. februar 2024

Bailli Régional Roar Hildonen ønsket velkommen til en Diner Amical Spesial i Speilsalen, Britannia hotells prestisjetunge fine dining restaurant. Bare 10 måneder etter åpningen ble Speilsalen tildelt sin første Michelinstjerne i februar 2020. Siden den gang har restauranten ikke bare beholdt stjernen, men har også mottatt anerkjennelse og strålende kritikk fra både nasjonale og internasjonale medier. Under denne spesialkvelden for medlemmene i Chaine des Rôtisseurs fikk personalet muligheten til å "jobbe som vanlig" og presentere restaurantens "Full forestilling". Roar bemerket at kvelden, med 21 gjester samlet i den elegante atmosfæren i Speilsalen, kunne beskrives som en eksklusiv familiemiddag midt i vinterferien.

Roar la også vekt på at Baillage de Trøndelag nå teller 329 medlemmer, hvorav ca. 230 også er medlemmer i L’ordre Mondial. Med et så imponerende medlemsantall og medlemsbedrifter som leverer på et så høyt nivå, håper han at Baillage de Trøndelag kan være en inspirasjon for andre baillages.

Maître Hôtelier Arild Sjødin ønsket velkommen på vegne av Britannia Hotel og Speilsalen. Også han refererte til den betydelige kulinariske utviklingen Trondheimsregionen har gjennomgått de siste tiårene.

Deretter introduserte Head Executive Chef og Vice-Conseiller Culinaire Håkon Solbakk gjestene for en 13-retters meny. Sommelier Nikolai Haram Svorte, Norges eneste vinner av den internasjonale Jeune Sommelier-konkurransen (2021), hadde ansvaret for vinmenyen denne minnerike kvelden.

Meny og drikke var som følger:

DEN SPEDE BEGYNNELSE

Egg - osietra - crème fraiche

Sjøkreps - gresskar - nyr

Brød - råreke - gjær

Steinsopp - sjalottløk – pepper

NV Vendémiaire, Doyard, Champagne, Frankrike

***

EN NORSK FLØRT MED ASIA

Fjellrøye - rødbete - norsk curry

2022 Goldtröpfchen Riesling Kabinett, Max Kilburg, Mosel, Tyskland

***

MS DONNA

Chawanmushi - kongekrabbe – hvit asparges

2023 Sand Erf, Sakkie Mouton, Koekenaap, Sør-Afrika

***

EN PILGRIMSFERD FRA SLENESET

Kamskjell - tindved – shiitake

NV Brut Réserve, Bérêche & Fils, Champagne, Frankrike

***

FRA DYPE FJORDER

Skrei - løk - vin jaune

2021 Cleary Freestone Ranch Pinot Noir, Ernest Vineyards, California, USA

***

BRAATTAN GAARD

Eple -kjernemelk – rips

2013 Bacharacher Wolfshöhle Riesling Spätlese, Ratzenberger, Mittelrhein, Tyskland

***

DEN SISTE INNHØSTING

Gresskar - tindved – nyr

2020 Eiswein, Kracher, Burgenland, Østerrike

***

PÅ BESØK HOS BESTEMOR

Verbena - sitron - stikkelsbær

Bringebær - melkesjokolade - jordskokk

Kirsebær - brunost – kardemomme

***

Bailli Régional Roar Hildonen var kveldens menyomtaler. Han roste Speilsalen for en fantastisk reise gjennom enestående smaker og kunstnerisk håndverk denne kvelden. Speilsalen, en oase av kulinarisk ekspertise, fortjener etter hans syn mer enn bare én stjerne. På et vanvittig høyt nivå løfter restauranten seg hver eneste gang, og opplevelsen blir stadig bedre. Speilsalen imponerer også med sitt fantastiske lokale, nøye innredet med nydelige detaljer. Bordene, elegant pyntet og plassert i neddempet belysning, skaper en atmosfære av intimitet. Med full kontroll over hver gjest, gir personalet en opplevelse av uovertruffen oppmerksomhet. Fra start til slutt blir gjestene guidet gjennom en minneverdig aften.

Som noen av de kulinariske høydepunktene omtalte Roar blant annet starten på kvelden med en flott champagne, ikke for søt, akkompagnert av nydelig kaviar – en ufeilbarlig kombinasjon. Sjøkrepsen var et kunstverk på tallerkenen, utført med dedikasjon og håndverk og en eksplosjon av deilig smak. Kongekrabben var fantastisk, og matchet perfekt med en spennende vin fra Sør-Afrika. Kamskjell, tindved og champagnen utfylte hverandre på en fantastisk måte. Hovedretten med skrei og fiskekake var en wow-faktor, som bidro til at ingen savnet kjøtt denne kvelden. Pinot Noir med moderat alkoholnivå var et fremragende valg til skreien. Eplene i desserten frisket opp smaksløkene, og harmonerte perfekt med spätlese og tindved. Petit four og kaffe avsluttet måltidet med imponerende detaljer, som tre kunstverk i seg selv.

En beinhard jobb fra A til Å resulterte i en fenomenal kulinarisk opplevelse for gjestene, en dobbel kunstutstilling av gastronomisk ekspertise og visuell nytelse. Begeistrede gjester takket Speilsalens team med en varm og velfortjent applaus.

 

Chevalier Albert Verhagen

=======================================================================

Beatrix Vereijken

Vice-Chargé de Presse

 

Chaine.no