Referat fra Diner Amical på Hibana

REFERAT
DÎNER AMICAL

HIBANA, 15.2.2024

 

 

Chers Confrères, ​

For første gang skulle Bailliage d’Arctique besøke Hibana, med sitt asian fusion konsept, kalt Japondi. Det skulle bli akkurat så så spennende som det høres ut.  Hibanas nye Chef, Arkadiusz Wiliamowsky, som er ankommet direkte fra Michelinrestauranter i Paris, hadde satt sammen en meny som ga oss munnfull på munnfull med spennende kombinasjoner.  Tretti forventningsfulle medlemmer hadde meldt seg på, for å nyte en hyggelig kveld i en avslappet og trivelig atmosfære. 

Etter velkomst med prosecco Teresa Razzia Brut og rekeships kom en amouse bouche bestående av bakt selleri med misokrem. En nydelig ganefryd, som satte smaksløkene i gang. Til dette fikk vi en frisk La Chevaliere chardoney. 

Vinen fulgte oss videre inni kvelden forrett, -kongekrabbe med sitron og bergamot, servert som en slags cocktail. Aldeles nydelig satt sammen.  Deretter bar det videre til første hovedrett som var skrei tempura med smørsaus, spinat og brokkoli. En kombinasjon som ga skreien et ekstra kikk og en vri på alt. Så fulgte andre hovedrett, reinsdyrsfilet med rødbeter og solferino saus. Synet av det lekre, kullgrillede reinsdyrfileten,  med rødbeter, var en fryd å se, og smaken enda bedre.  Sausen må være en hemmelighet, for ingen hadde hørt om den før. Til denne fulgte en frisk Vilagio del Colle Barbra, som fungerte utmerket.  Desserten så så tilforlatelig ut, enkel rispudding med skogsbær i bunnen og  matchaskum på toppen og med med frisk sakedrink til, var en mykmog  mild avslutning. Den håper jeg de får på den faste menyen. Hibana gjorde så absolutt det de sier, kombinerer våre nordnorske råvarer med snedig asiatisk vri, laget av en michellinkokk. Kjære Hibana, gjør dere mer av dette er dere så absolutt blant Tromsøs beste restauranter. 

Som vanlig sto stemningen i taket, latteren satt løst. Hyggelig var det også med gamle medlemmer med fornyet medlemskap og  nye og potensielt nye medlemmer.  Bailliage d’Arctique vokser sakte men  sikkert, og det er skikkelig artig. Vi er så heldig å ha med oss vår «founding mother» Bodil Borchgrevink- Richardsen. Hun kunne fortelle litt om oppstarten, som trolig var i ‘74, noe som igjen skulle tilsi at vi er 50 år i år, som igjen bringer oss videre til årets store happening, nemlig Grand Chapitre i juni.  Det gir jo oss enda en ny dimensjon for dette arrangementet. Og apropos, husk å melde dere på  

Tusen takk til vertsksp  Dick Chiang og Arkadiusz Wiliamowski  deres folk for en nydelig kveld! 

Neste arrangment er altså 16. april og blir i kategorien vin og snacks. Husk å sette av datoen. 
 

På vegne av styret 

Guri Møller / referent

 

Chaine.no