Referat fra Mat- og vintur til Alcalá de Henares 24. - 29. september 2024

 

Referat

Mat- og vintur til Alcalá de Henares

24. - 29. september 2024

Årets mat- og vintur gikk til Alcalá de Henares, der vi deltok på Grand Chapitre i Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs sammen med medlemmer fra 37 land. Vi fikk oppleve Alcalá de Henares, Madrid, Castella-La Mancha og Ribera del Duero. Høydepunktene stod i kø med blant annet besøk hos flere vinprodusenter, lunsj på El Taller de Arzuaga som har Michelin-stjerne og Grand Diner på Parador de Alcalá de Henares

Bailli Délégué d‘Espagne Rosa Román og hennes gode medhjelpere hadde satt sammen et variert program der vi fikk et godt innblikk i regionens mat- og vinkultur:

Det hele startet med Masterclass om Rioja-vin på vertshotellet før det var klart for velkomstmiddag på Pez Fuego restaurant i Madrid. Vi fikk blant annet servert restaurantens berømte helgrillede piggvar:

Torsdag hadde vi en hel dag der opplevelsene sto i kø fra tidlig om morgenen til sent på kvelden. Vi startet dagen med besøk og smaking hos Bodegas Alcardet:

Ferden gikk så videre til Bodegas Castiblanque for omvisning og smaking, vi fikk også smake vin som var under produksjon:

Turen gikk videre til lunsj på Las Musas restaurant der vi blant annet fikk rosettbakkels til dessert:

Etter lunsj reiste vi videre til Bodega El Vínculo for omvisning og smaking, før dagen ble avsluttet med omvisning, masterclass og middag på Bodegas y Viñedos Casa del Valle:

Syltet rapphøns var en av kveldens retter:

Fredag startet dagen med besøk og smaking på Bodegas Emilio Moro:

Så gikk ferden videre til besøk hos Bodegas Arzuaga Navarro og lunsj på El Taller de Arzuaga:

 

Etter lunsj  var det besøk på Castillo de Peñafiel og møte med Cofradía del Vino de la Ribera del Duero. 7  medlemmer av Chaîne des Rôtisseurs ble intronisert i Cofradía del Vino de la Ribera del Duero og 7 medlemer av Cofradía del Vino de la Ribera del Duero ble intronisert i Chaîne des Rôtisseurs. Besøket på Castillo de Peñafiel ble avsluttet med vinsmaking på taket:

Fredagskvelden ble avsluttet med besøk på Bodega Pago de Carraovejas med omvisning. Fra Bodega Pago de Carraovejas hadde vi fin utsikt til Castillo de Peñafiel som vi nettopp hadde besøkt. Etter omvisningen ble det servert vin og godbiter fra kjøkkenet. Det var en kald kveld så det var mange som søkte varme under gassbrennerne:

Lørdag var det mange som benyttet formiddagen til å slappe av etter to lange og innholdsrike dager. Lørdag kveld startet med utendørs intronisasjon på Parador de Alcalá de Henares, etterfulgt av aperitiff i hagen og Grand Diner i ballsalen på Parador de Alcalá de Henares:

Søndag ble det hele avsluttet med byvandring med historiefortelling i det historiske sentrum av Alcalá de Henares og lunsj på Restaurant Hostería del Estudiante:

Neste mat- og vintur i regi av Bailliage de Nordvestlandet er planlagt å gå til Sør-Afrika i oktober 2025

Med vennlig hilsen

 Conseil Régional de Nordvestlandet

Erling Faksvåg

Bailli Régional 

 

 

Chaine.no