Referat fra weekend på Salt og Sill

REFERAT
WEEKENDTUR
TIL
SALT OG SILL 

20. -22. SEPTEMBER 2024

 

Bailliage Régional de Sørlandet hadde gleden av å invitere til weekendtur. Denne gang til Salt og Sill på Klädesholmen på Sveriges vestkyst. Vi var 36 gjester som fikk noen uforglemmelige dager ytterst i den svenske skjærgården. 

De fleste gjestene ankom fredag ettermiddag i et fantastisk høstvær. Strålende sol og helt vindstille var en god start på arrangementet.

Fredag kveld hadde vi en enkel uformell middag bestående av 2 retter. Vi startet med en liten aperitiff i baren før vi gikk til bords.   Der fikk vi servert kalvetartar til forrett og en hovedrett med dagens fangst fra havet. Et godt måltid som gav forhåpninger for resten av helgen.

Lørdag morgen våknet vi opp til litt havtåke, som solen i løpet av noen formiddagstimer fikk fjernet.

Etter en god frokost vandret de fleste til stedets Sillmuseum. Her fikk vi en grundig og underholdende informasjon om livet på Klädesholmen gjennom flere generasjoner. For oss nordmenn var det godt å høre at råstoff og mange praktiske løsninger kom fra deres naboer i vest.

 

 

Lunsj ble inntatt på hotellet og hva var vel mer naturlig enn at det ble sildebord. (med noen unntak som foretrakk ordinær lunchmeny).  Med 12 silderetter , godt øl og noen snaps ble dette en trivelig lunsj.

Ettermiddagen var til fri disposisjon, hvor mange valgte en spasertur på den vakre øya med hvitmalte hus og trange smaug. Et idyllisk sted.

 

Klokken 18;30 var det klart for helgens Grand Dîner.  Pent pyntet og med våre Chaînekjeder tillot været at vi inntok aperitiffen ute på terrassen. Til stor glede ble flaskene "sablet" av kveldens vinkelner.

 

 

Etter litt musserende vin og informasjon fra Bailli Régional, Henry Tranberg, tok vi oss til spisesalen hvor pent dekkede bord ønsket oss velkommen.
 

Kjøkkensjef Allan og Vinkelner Mathias ledet oss gjennom kvelden med engasjert presentasjon av mat og vin før servering av hver enkelt rett.

Et fortreffelig måltid som med en overraskende "ganerenser" midt i måltid besto av 7 retter.

Meny

Amouse Bouche

Ceviche- blåmussla- havskräfta- Wrångbackost

Kloster Eberbach Riesling Kabinett, Tyskland

*

Pumpasoppa ” Butternut” 
Kanelkräm- grön olja
Cuilleron Viognier les Vignes,

*

Kantarellrisotto 
Pilgrimsmussla- timjan- parmesan

Bolla il gambero Soave

*

Smörstekt hälleflundra
Musselsås- jordärtskockspuré- romanesco- friterad palsternacka- chiliolja
Verget Macon Pierreclos

*

Ostservering
Majros- Påverås mejeri Boltjärn blå- Strömmes mejeri Svedjan gårdsost- Svedjan mejeri
Hjortronmarmelad med hembakat fröknäcke
Rivesaltes Ambre

*

Baba au Punsch

Blåbärssorbet- lime- mynta- nötcrumble
Dona Helena Moscatel De setubal
 

 

Kveldens menyomtale ble levert med stor innlevelse av vår Officier Commandeur Harald Hille.
 

Weekenden ble en hyggelig sammenkomst blant gode Chaînevenner. Takk til dere alle for deltakelse og noen fine dager sammen i Sverige.

En stor takk også til alle ansatte ved Salt og Sill ga oss en fin opplevelse.

 

 

 

  

 

Hilsen

Helgens fotografer og referenter.

 

 

Chaine.no