BAILLIAGE D'OSLO
 

Bailliage d'Oslo
Bailli Régional
Helle Amundsen
helle@chaine.no
 

Kjære mat og vinelskere

Kjære venner

Det har gått 4 år siden jeg tok over som Bailli for Oslo, og det er på tide å gi stafettpinnen videre. Eivind K. Schøyen vil ta over som Bailli régional etter Grand Chapitre i Stavanger.

Bailliage d’Oslo startet 2019 med en veldig hyggelig Déjeuner Amical på hos Maître Rôtisseur Bob Laycock og Ulla Laycock på Værtshuset Bærums Verk søndag 10. februar, på selve morsdagen. Onsdag 8. mai, på selve Frigjøringsdagen, arrangerte Vice-Echanson Rolf E. Wenstad en svært vellykket Winemakers Dinner med Kloster Eberbach i samarbeid med Signature Wines på Oslo Militære Samfund. Søndag 16. juni hadde vi en fin sommerlunsj på fine dining verandaen til Ekebergrestauranten med en 3-retters sommerlunsj med fantastisk utsikt.

Jeg vil takke alle som har støttet oss og deltatt på våre arrangementer. Vi har testet ut nye steder og mat- og drikketrender med god respons fra de som har deltatt, men dessverre har det til tider vært få deltakere. I Oslo har det kommet at mange nye spise- og drikkesteder med høy kvalitet som holder en uformell stil. Vi har prøvd flere av disse med hell som Vaaghals som har blitt medlemsbedrift. Vi ønsker å utforske nye mat – og drikketrender og konsepter, i tillegg til at vi gjennomfører klassiske og formelle arrangementer som den årlige Grand Diner.

Gamle Logen og Lofoten Fiskerestaurant er nye medlemsbedrifter i 2019, begge en del av Fursetgruppen, og flere andre restauranter er på vei inn.  

Årets Grand Dîner blir på Gamle Logen, lørdag 26. oktober. De gleder seg stort til å ta oss imot for årets begivenhet, og kjøkkensjefen deres vil lage en spennende 6-retters meny til oss. Sett av datoen allerede nå!  Det planlegges også en julemiddag/lutefisk i november.

For deg som er glad i mat og vin/øl i godt selskap, kan vi som en av verdens eldste matklubber tilby et utvidet nettverk og sosialisering med likesinnede, samtidig som vi gjør tiltak for å utvikle bransjen gjennom vår støtte til unge profesjonelle servitører, kokker og vinkelnere. Ta kontakt med en i Bailliage d’Oslo for å høre mer om medlemskapet og hvilke muligheter det kan gi deg. Vi anbefaler deg som er interessert i medlemskap til å starte med å bli med på et av våre arrangement som gjest, før du søker medlemskap. Vi har ca. seks arrangementer i året.

Jeg vil takke øvrige styremedlemmer for vårt gode samarbeid og deres innsats for Bailliage d’Oslo! Jeg ønsker ny Bailli med styret lykke til videre, og gleder meg til å se hvilke spennende arrangementer som legges opp for Oslo medlemmene fremover.

.

Helle C. Amundsen
Bailli Règional

Mobil: 93098408
Epost: helle@chaine.no