BAILLIAGE DE VESTFOLD
 

Bailli Régional

Paal Bye Johansen

Tlf.: 932 53 700
paalbye@teppesenteret.no

Chers Amis, chers Confreères,

Kjære mat og vinelskere

Det er både med forventning og litt ærefrykt at jeg etter helgens Grand Chapitre i Stavanger har tatt over stafettpinnen som Bailli i Vestfold. Et Bailliage som er selve vuggen til Chaine i Norge og hvor det hele startet tilbake for 51 år siden. Den gangen på slutten av 50 tallet hvor interessen for kokekunst og drikkekultur vokste i Norge begynte Otte Fredrik Borchgrevink med sine «gastronomiske festivaler» som siden ble spiren til at det første Bailliaget i Norge ble stiftet nettopp her i 1968. Den første Grand Diner ble avholdt på Park Hotel i Sandefjord med Chaine’s President Jean Valby tilstede.

Bailliage de Vestfold teller i dag 49 medlemmer noe jeg håper vi kan få økt i årene som kommer. Både ved å verne om de gamle fine tradisjonene Chaine har men også ved å innføre litt nye ting som kanskje kan lokke til oss litt yngre medlemmer. Hårfin balanse det der men det håper jeg vi sammen klarer.

2019 startet for Bailliage de Vestfold med «kokkekurs» på Scandic Park Hotel, et vellyket og annerledes arrangement som jeg håper vi kan få til en reprise på. Deretter hadde vi i mars noe så utradisjonelt som en ølaften hos Fjordfolket Microbryggeri. I mai hadde vi en smak av Østens mystikk på Chilli før vi avsluttet vårsesongen med sommeramicalen på Midtåsen.

I høst skal 16 av oss til Piemonte i september og forhåpentligvis noen på vårt felles arrangement med Bailliage de Bergen på Geilo i slutten av september. I oktober skal Edgar Ludl lage and for oss på Myra og da håper jeg vi blir riktig mange. Høstsesongen avsluttes med Lutefisk på Scandic Park Hotel i desember. Cordialement,

Paal Bye Johansen

Bailli Régional