BAILLIAGE DE ROGALAND

Bailliage de Rogaland
Bailli Régional
Gisle Steffensen

Gisle.steffensen@getmail.no
Mobil 90955194

Kjære alle mat og vinelskere.

Som en av stifterne av Bailliage de Rogaland for over 30 år siden er det med ærefrykt og glede jeg nå overtar som Bailli Régional.

Rogaland er et Norge i miniatyr, med Jærens lange strender og Ryfylkes dype fjorder og vennlige øysamfunn, med den kjente Prekestolen som et majestetisk landemerke.
Vi befinner oss midt i matfatet mellom fjell ,hav  og fjord. Jæren med sitt særdeles fruktbare landskap og sin særegne natur har lang sesong takket vår milde vinter.

De siste 45 år har Rogaland og i særlig grad Stavanger vært preget av olje og gassvirksomheten i Nordsjøen. Stavanger fremstår derfor i dag som en av landets mest internasjonale byer.
Dette har også satt sitt preg på byen på andre måter. Ikke minst har restaurant og hotellnæringen fått seg en kjempe vitamininnsprøytning og løft. Sammen med regionenes stolte mattradisjoner har dette resultert i at restauranttilbudet i matfylket Rogaland er blant de mest spennende i landet. Stavanger universitet huser også Norsk Hotellhøyskole og er hovedsete for Norsk Gastronomisk Institutt.

Og her kommer vi, Chaîne des Rôtisseurs, inn. Vi er en av verdens eldste matklubber – eller matordener om du vil – dannet i 1248, og har mat, drikke i godt selskap som vår leveregel, samtidig som vi aktivt samarbeider med bransjen for å stimulere til økt kvalitet og service. I Stavanger har vi i dag 6 fremragende restauranter som medlemmer sammen med byens to ledende hoteller. Medlemmene møtes vanligvis 4-5 ganger årlig (og da prioriteres medlemsbedriftene) til god mat og hyggelig sosialt samvær. Hvert annet år har foreningen hatt turer utenlands hvor vi besøker søsterforeninger i andre land. I 2001 til London og i 2003 til Tallin.

Da opplæring og videreutdanning innen kokke og servitørfaget er et prioritert område for Chaîne des Rôtisseurs, deltar Rogalandsavdelingen aktivt med priser til de beste innen hver kategori fra fylket og på landsbasis. Årlig utgir foreningen en Matpris til en person eller institusjon/firma i Rogaland som har utmerket seg til fremme av Rogalands matkultur og tradisjon. Prisen består av et vakkert diplom og deles ut under den årlige Gladmat festivalen som arrangeres i juli måned hvert år i Stavanger.

I over 30 år har Rogaland Baillage vært en aktiv del av Chaîne des Rôtisseurs , med et stabilt antall medlemmer på om lag 50, som vi anser for å være et optimalt antall for å få det best mulig håndterbart hos våre medlemsbedrifter.

Dersom du er interessert i god mat og drikke og bor i Rogaland er det bare å kontakte meg eller mitt styre (link Conseil Régional til høyre).

Verdsetter du god mat og drikke er det alltid mulighet for å bli medlem.
Bli gjerne med på et arrangement før du bestemmer deg.

Med vennlig hilsen
Gisle Steffensen

Bailli Régional