BAILLIAGE DE BERGEN

Bailliage de Bergen
Bailli Régional
Bjarte Askeland 
bas@bbb.no
 

Julehilsen fra Bailliage de Bergen – Julen 2018

Kjære venner,

Nok et år går mot slutten. Jubileumsåret 2018 har vært et av de mest spennende og vellykkede for Bailliage de Bergen, med mange høydepunkt for medlemmene. Nedenfor har vi oppsummert de viktigste. Det skal godt gjøres å gjenta denne bedriften i 2019, men vi lover å forsøke!

Året startet 20. januar, med en fantastisk flott Diner Amical hos Frode Aga og Berit Kongsvik på Hallingstuene. Festen startet på formiddagstoget fra Bergen til Geilo, der det ble servert Rosévin og tapas. Etter innkvartering og aperitiff på Dr. Holms Hotel, fikk vi omvisning i vinkjelleren og kunne deretter innta en fortreffelig meny i de historiske lokalene. Kvelden ble avsluttet med Night Cap i baren på Dr. Holms og togturen hjem søndag forløp i salig ro.

Neste arrangement var en meget godt gjennomført Lærlingenes aften på Scandic Ørnen 24. april. De dyktige lærlingene hadde satt sammen en fem retters velkomponert overraskelsesmeny med tilhørende vinpakke og vi kunne slå fast at rekrutteringen til restaurantfagene synes å være i orden!

Årets mat- og vintur gikk til Lisboa. Tidsrommet var 28. mai til 1. juni og man skulle tro klimaet ville være perfekt i Portugal. Tropesommeren i Bergen gjorde imidlertid at temperaturen i Lisboa lå 10 grader under Bergen, men vi druknet sorgen i Perequita og god Portvin og spiste en rekke fantastiske måltider sammen med venner i Baillage de Lisboa, så turen ble særdeles vellykket.

Sommerens store begivenhet var Grand Chapitre i Sandefjord og feiringen av de første 50 år for Chaîne des Rôtisseurs i Norge. Arrangementet ble en verdig markering og hadde stor deltakelse fra Bailliage de Bergen. Når vi ser tilbake på de årene som har gått, har vi mye å være stolte av i vår organisasjon.

Årets Grand Diner ble avholdt 29. september, i restaurant Nova, på det nyåpnede Hotel Norge by Scandic. Dagen før vårt arrangement gikk den offisielle Grand Opening av hotellet av stabelen, med smekk fullt hotell og svært generøs servering, noe som på en flott måte viste hvordan hotellet kunne levere både i stort og noe mer begrenset format. Påmeldingen var meget høy og det var lang venteliste, et tegn på at dette hotellet representerer et etterlengtet tilskudd til Bergens hotelltilbud. Både meny og vinpakke var meget velsmakende og vi kommer svært gjerne tilbake til Hotel Norge.

Aldri et år uten L´Ordre Mondial, heller ikke i 2018. Vi ønsket å kombinere årets arrangement med Oste VM, World Cheese Awards, som ble avholdt i Bergen den første helgen i november. Vi valgte Kitchen & Table på Clarion Hotel Admiral og fikk servert en fin oste-meny med flotte viner til. Leder av oste-VM, Bernt Bucher-Johannessen, holdt et foredrag om det spennende arrangementet før Glenn Osebakken, sommelier og restaurantsjef i Potetkjelleren, loset oss trygt gjennom menyen og forklarte hvorfor man ikke alltid bør velge rødvin til ost. Og det beste av det hele var at vi kunne avslutte helgen med feiringen av at selveste Jørn Hafslund, god venn av oss i Bailliage de Bergen og grunnlegger av Ostegården i Fana, ble den stolte vinner av den gjeveste prisen under konkurransen, verdens beste ost!

Før vi avslutter 2018 og ser tilbake, er det ennå ett arrangement igjen. Som i fjor arrangerer vi vår juleavslutning på Bryggeloftet og stuene. Gaute Birkeli har lovet oss en minst like bra meny som i fjor og arrangementet er fulltegnet. Vi gleder oss.

Alt i alt tror jeg at har mine ord i behold når jeg hevdet at jubileumsåret ble svært vellykket. For 2019 har styret tenkt seg grundig om og satt sammen et program vi både håper og tror vil tilfredsstille våre medlemmers ønske om variasjon, kvalitet og nytenkning.

Styret benytter anledningen til å ønske alle medlemmer og deres venner en fredfull Jul og et riktig Godt Nytt År 2019. Vi håper å se flest mulig av dere så ofte som mulig i det nye året.

Vennlig hilsen

Bjarte Askeland
Bailli Régional