BAILLIAGE DE BERGEN

Bailliage de Bergen
Bailli Régional
Bjarte Askeland 
bas@bbb.no
 

Nyttårshilsen fra Baillage de Bergen 2017

Kjære venner,

Et år går mot slutten og et nytt venter. 2017 har vært et meget bra år for Chaîne des Rôtisseurs og Baillage de Bergen. Vi har gjennomført en rekke arrangement til glede for våre medlemmer og de har gjengjeldt våre anstrengelser med svært god deltakelse.

Året startet på Scandic Ørnen. I januar inviterte Per Paulsen og hans eminente team til Grand Diner, med en rekke velsmakende og nydelig anrettede munnfuller, alle med godt tilpasset drikke. Arrangementet var svært godt besøkt og satte standarden for 2017.

I slutten av februar benyttet vi anledningen til å arrangere en middag for venner av Chaîne des Rôtisseurs på Potetkjelleren. Selv om det ikke var en offisiell Diner Amical, var det mange medlemmer til stede som hygget seg i godt selskap. Både mat og service var svært tilfredsstillende.

I april var det duket for L´Ordre Mondial på Restaurant 1877, med Norges Jeunes Sommeliers deltaker, Camilla Tufte, som foredragsholder. Det var hyggelig å høre om hennes erfaringer i Lichtenstein og smake god mat og vin sammen.

I anledning årets Festspill hadde vi inngått samarbeid med direktør Anders Beyer og arrangerte Diner Musikal på Akvariet i Bergen, med musikalsk innslag ved Lydia Hoen Tjore og Tor Erik Seime Pettersen. Både mat, drikke og musikk var av høyeste kvalitet og arrangementet står fram som et av de beste i år.

Deltakelsen fra Bergen og Spania på årets Grand Chapitre i Ålesund var meget bra og arrangørene leverte et helstøpt arrangement.

Høstsesongen ble innledet med et gjenbesøk til vår kjære medlemsrestaurant, Bekkjarvik Gjestgiveri. Alle gjestene overnattet, slik at vi fikk god tid til å innkvarteres i det nye gjestehuset ved ankomst. Deretter ble vi ble servert en meget bra middag i kjent Ørjan og Arnt stil, før vi avsluttet arrangementet i baren og på låven hos Øystein og Asta.

Årets mat- og vintur gikk til Budapest. Vi deltok på Grand Chapitre i Ungarn og ble svært godt mottatt av våre verter. Arrangementene var meget bra og spesielt Grand Diner helt overdådig. Samtidig fikk vi æren av å medvirke til intronisasjon av vårt trønderske medlem Tove Hundset og komme fram på scenen for å bistå med premieutdelingen i finalen i Jeunes Sommeliers. Alle medlemmer anbefales herved å delta på et internasjonalt Grand Chapitre.

Senere på høsten var vi beæret med besøk av Bailli Délégué Thore Sande. Han hadde med seg plaketten som skulle tildeles vår nye medlemsrestaurant Potetkjelleren. Restauranten svarte med Diner Amical og vinsmaking av ypperste klasse.

Avslutningen på året ble Jul på Bryggeloftet. Vår tradisjon med juleavslutning er populær og arrangementet ble raskt fulltegnet. Restauranten gav oss en fantastisk flott julemeny med flere øltyper, akevitter og perfekt lutefisk. I tillegg bød vårt kjære medlem, Øystein Wiig Rambøl, på stemningsfull julesang.

Neste år er Chaîne desRôtisseurs 50 år og vi gleder oss til et meget spennende Grand Chapitre i Sandefjord. Deltakelsen fra Bergen blir høy og vi har høye forventninger, men Bailliage de Bergen skal følge opp med et helstøpt jubileumsprogram for 2018.

Vive la Chaîne!

Vennlig hilsen

Bjarte Askeland

Bailli Regional