BAILLIAGE DE NORDVESTLANDET

Bailliage de Nordvestlandet
Bailli Régional
Are Prytz Berset
 

 

Kjære alle mat og vinelskere!

Været er dårlig og beliggenheten er ikke den mest sentrale i forhold til den store verden. Jugendstil er ikke nok, bysentrum kunne godt vært mer befolket en onsdag ettermiddag og service og kulturtilbudene er ikke det største i landet.

Hvorfor nordvestlandet?
Det skiftende været gjør de vakre og oftest hvite fjelltoppene enda mer spennende der de i ene øyeblikket bader i sol til de dramatisk blir omkranset av mørke skyer som forflytter seg i lynraskt tempo innover de ubeskrivelige vakre fjordene.

Ålesund med sin karakteristiske jugendstil blir mer og mer levende, og tilbudene blir større og større, da det satses innenfor kultur, mat og nisje. Dette sponses av det tunge næringslivet i landsdelen. Den årlige matfestivalen er et godt eksempel.

Våre fiskerestauranter er i verdensklasse da vår tilgang til ferske råvarer er unik. Grunderandelen er høy per antall innbygger og næringslivssatsingen er stor. Spesielt den maritime næringen kan vi være stolte av. Selv om man er beliggende med åpent hav som nærmeste nabo kan man kan ofte se at urbane trender kan nå landsdelen raskere enn i de største byene. Med hyppig flytrafikk er man ikke så langt unna verden likevel.

Lurer du fremdeles på hvorfor? Vel, hvorfor ikke?

Chaîne des Rôtisseurs - en av verdens eldste matklubber, dannet i 1248. Her får vi tilfredstilt vår store interesse for utsøkt mat og vin. Og det beste av alt, dette nytes i godt selskap med likesinnede. Fire ganger i året reiser vi sammen til forskjellige begivenheter av interesse hvor vi inntar fortreffelige herremåltider både for å lære og nyte. Om vår medlemsliste ikke innehar ditt navn og du deler vår interesse, ta gjerne  kontakt for mer informasjon.

 

Med vennlig hilsen

Are Prytz Berset
Bailli Régional